by TomandGuido, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 next »

Spiders, to eat or not to eat... Op één van onze stops kregen we meteen een tarantula aangehangen... Bleek dat de giftanden waren afgeknipt dus geen probleem. Enkele seconden later passeerden we een emmer vol van die leven wezens en vlak er naast een schaal vol gebakken en gekruide spinnen! Na lang twijfelen eerst een poot geproefd en daarna twee spinnen gekocht; Eén ervan is intussen verteerd en smaakte licht zout en krokant. De andere is in de bus gebleven. Voor de liefhebbers waren er ook krekels te verorberen. We zitten in siem reap in een khmer restaurant en de serveerster [View Full Entry]

Published: February 9th 2009 | 66 Views | [diary=371945]

krekels
bussituatie
tarantula

we gave you the weekend "the union" dit stond op een t-shirt van iemand die mee overstapte in abu-dhabi vrij profetisch nu we merken uit vele verhalen dat weekend, zondag en verlofstelsels niet echt van toepassing zijn hier in cambodja. We hebben onze zondag nuttig en ontspannend besteed; een beetje uitgeslapen, brommer gehuurd: een stevige motor, de ene met de andere zonder versnellingen. Doel, bezoek aan national park Ream; Een mangrove gebied met mooie desolate stranden en een heuvelrug. Dus zeker de moeite om eens van dichtbij te bekijken. Met de scooter hebben we zelfs wandelp [View Full Entry]

Published: February 8th 2009 | 57 Views | [diary=371532]

kabal chay
zon
kabal chay

we feel like frogs on cows-poupou Een uitspraak van een kleine cambodjaanse garcon (naar eigen zeggen) op een te grote moterbike (volgens anderen); Wij voelen hetzelfde maar dan omgekeerd: grote belgische mannen (volgens de cambodjanen) op te kleine fietsen (volgens ons); Vandaag zijn we voor de derde maal om half zes opgestaan om de hitte wat voor te zijn (om zeven uur was het volle zon); Na veel drinken (water), het achterlaten van het fototoestel (alles = i.o.), zeer drukke weg de laatste 40 kilometer, en de laatste 10 werden we door de tour-organisatie nog getrakteerd op enkele s [View Full Entry]

Published: February 7th 2009 | 55 Views | [diary=371211]

guy
sihanoukville
zicht

February 6th 2009
'kep't stilaan gehad vandaag Asia » Cambodia » South » Kep
Na 105 km (gemiddeld 21) kregen we de eerste hangmatten in beeld: Kep aan de golf van thailand... Tijd voor rust, douche en eten. De weg was goed, meestal rustig soms wat drukker maar in niets te vergelijken met phnom penh Een regenbui toverde de laatste kilometers om in een rode slijkboel. Een dame passeerde tegen een gezapig tempo, guy vloog meteen naar't wiel en een vijftal km ging het tempo de hoogte in van 20 naar meer dan 30! Gelukkig was ze snel thuis. Rond 10 u. gingen we iets eten, met gebarentaal kregen we de plaatselijk menu voor iedereen; [View Full Entry]

Published: February 6th 2009 | 63 Views | [diary=370950]

onze hut
boom
schoonheid

February 5th 2009
sun-rice-fields Asia » Cambodia » South » Takéo
sun-rice-fields Vanochtend om 7.30 stuurden we de voorste wielen in de richting van Takev of takeo. Na het doorworstelen van de ochtendspits werd het stilaan rustig. Twee duitse jonge soort hadden dezelfde intensies en zijn van plan dit acht maanden vol te houden. Zij kochten hun bikes 5OO € 't stuk in thailand. Ik moet jullie niet vertellen dat de kwaliteit van hun rijdend materieel lichtjes anders was. Na zo'n slordige 80 km. en honderden hello's met zwaaibeweging later, ik denk dat er in de cambodjaanse 10 geboden staat: "men zal de vreemdeling niet onbegroet laten passeren z [View Full Entry]

Published: February 6th 2009 | 49 Views | [diary=370947]

r en w of l en d
schoolotje
koe

Vandaag maar één echt doel; toch een berijdbare fiets vinden. Via een motorbike-man terecht gekomen bij een fietswinkel die ons uiteindelijk een buurt aanwijst waar ze scooters verkopen en verhuren. En plotseling valt het lodderig oog van guy op een fietswinkel met als inhoud veel oud staal en ook twee mountainbikes van redelijk formaat. De eerste fiets was vrij snel haalbaar. de tweede vroeg een nieuw wiel, nieuwe zadelpen en nieuwe ketting. met nieuw denken we aan het afschuren van de roest van een oude zadelpen, het verwringen van een ketting tot er weer beweging in komt en het wiel vi [View Full Entry]

Published: February 4th 2009 | 93 Views | [diary=370335]

voor the kids een school
genocide museum
brug

February 3rd 2009
keep it riel!!  Asia » Cambodia » South » Phnom Penh
drie februari keep it riel!! om maar te zeggen dat Phnom Penh aan het veranderen is, terwijl we een bbq-chicken-pizza (op zijn pizzahuts) aan het delen waren op de zesde etage van een supermoderne-airco-supermarkt hadden we zicht op een straat richting de central market (franse enginiering (denk ik)) in heropbouw. relatieve rust in de hoogte en chaos, vuil, uitlaatgassen, bedelaars in de straat. Schoolgaande jeugd, aangetrokken door de vele kleren, de electro, rollerschaatsbaan tegenover tsjouk-tsjouk-taxi's en golfplaten rond de centraal market. De dollar wint aan terrein. Ongelo [View Full Entry]

Published: February 3rd 2009 | 61 Views | [diary=369983]

tsjoek paul
morning-fields
Wat Phnom

na een geanimeerde nacht in de karaoke-bar, en ja we hebben gezongen (een thai-cover van Zombie van de cranberies), ietsje te laat opgestaan. Geen probleem, geluk lachtte ons vandaag weeral toe. De vriendelijke uitbaters (brit samen met een thaise) van het uitgebrande (twintig dagen geleden) en inmidels voor 75% terug opgebouwde cliff-cottage boden ons een eerste lift (tot halfweg het eiland). Winst zeker een half uur. een mierzoete koffie en thee later met z'n velen op de taxi-pickup. geen winst, bijna alles kwijt omdat de rugzak met gps, camera en pc uit de pickup dondert. bij [View Full Entry]

Published: February 2nd 2009 | 85 Views | [diary=369641]

internet
tsouk tsjouk

twee februari na een koffie en wat thee en broodje vertrekken we met een kleurrijk gezeldschap naar phomn penh. even wat details: propvolle bus, late (overslapen toerist Choon, chinees, opgegroeid in canada, reist alleen, heeft stress tijdens het reizen en geeft nu engelse les in zuid-korea), tussen guy en mij drie vrouwen die geregeld hun maag ledigen, naast guy een gezellige brit, naast mij een later opgepikte dame met een kind van vier maanden zonder pamper, een fiere hostes,... De baby lediigt zoals het hoort alles in de handdoek van mamma, schouwspel en geuren included. Met één [View Full Entry]

Published: February 2nd 2009 | 80 Views | [diary=369643]

nat museum
fallang
liberté

laatste dag in Thailand, tijd om de bike eens boven te halen en wat bergop en bergaf te oefenen. Veel kilometers later zitten we weer in hetzelfde restaurantje, na eerste het zuidelijkste punt van het eiland aan te doen en te genieten van 'Ko Chang jaren zestig'. Geen asfalt geen toerisme, op een slimme project;ontwikkelaar na, de vis recht ui tde zee op de snijsteen in't water gewoon ff kuisen en in mootjes hakken. De restje voor kat en hond. Noodles voor mij en pikante tonijn voor guide. Gekuiste vis was een soort Merlijn. Morgen de ferry terug naar het vasteland [View Full Entry]

Published: January 31st 2009 | 76 Views | [diary=368988]

lonely beach