Letapaka - Steinar Johannessen

Steinar Johannessen Need information on the places I've been in english? Send me a message!

Eg reiser i verda i frå tid til anna. Og hatar aa lese korrektur. Tastatura er annleis her. Ha taal med trykkleifar, send mail om du ikkje forstaar. Hugs aa leggje godviljen til foer du ber om forklaring.

Need information on the places I've been in english? Send me a message!

Private Message Subscribe 1 Forum Posts Blog Map
Joined on: July 12th 2007
Last Login: November 5th 2009

by Letapaka, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 next »

October 2nd 2009
Kvardagen Europe » France » Aquitaine » Bordeaux
Kvardagen har endeleg senka seg over livet til Johannessen. Etter to månadar med feire og ein månad der ting nesten er kome i gang er det godt å endeleg verkelge være i gong. Eg har slått rot nokså nøyaktig 30 min i frå universitetet og trivst med det. Etter å ha leita lenge og vel, budd på sofaen og litt rundt om kring var det glimrande å finne stad å bu. Eg hadde hatt det som premiss at eg ville bu med franskmenn, og det gjorde at det heile trakk litt ut. Eit innblikk i korleis det er her får det [View Full Entry]

Published: October 2nd 2009 | 42 Views | [diary=441449]

September 5th 2009
Ei lita artig historie Europe » France » Aquitaine » Bordeaux
I vekene eg gjekk på språkskule budde eg hjå ein vertsfamilie. Det var finfint det og alt det der; alt i alt ikkje så grenselaust interessant. Likevel vil eg berette ei lita hending, som fekk meg til å trekkje på smilebanda. Eg hadde eige rom, og fine greier. På rommet var det eg trengde; seng, pult, stol og skap. Då familien hadde ein katt som tok (og framleis tar) seg til rette, hadde far i huset festa ein liten lås type krok på utsida av døra mi slik at eg kunne låse dersom eg gjekk ut. Denne nytta eg ofte, og [View Full Entry]

Published: October 2nd 2009 | 19 Views | [diary=441450]

August 23rd 2009
Haiketur! Europe » France » Aquitaine » Biscarosse
Dagane går vekeleg i eitt og det blir lite tid til blogging. Likevel; her kjem ein liten smakebit av kva som skjer. Det blir ein del henging med andre folk som tar franskkurs; mange trivlege italienarar. På fredagen vart eg invitert med av Kristin (frå psyk fak, som er på utveksling samstundes med meg) og nokre italienarar til Biarritz. Det skal visst være sædeles fint der. Togturen var litt kostbar, og med tanke på at eg skal til Roma neste helg takka eg først nei. Dette var heilt til eg fann ut at eg kunne haike. Eg fekk med meg ei [View Full Entry]

Published: August 23rd 2009 | 33 Views | [diary=430431]

August 23rd 2009
Kanotur i eventyrland Europe » France » Aquitaine » Dordogne
Kanotur, det var eg jo på i helga som var. Eg vart plukka opp etter skulen, og vi sette nasen mot ein campingpalsse ved Liemeuil, som ligg ved elva Dordogne (som for øvrig renn ut i elva som munnar ut ved Bordeaux; Garonne.). Landskapet var nydeleg, været betre, og folka kanon. Faktisk framstid det meste eg såg som eit psot kort, nærmare ein karikatur av den berømte sørfranske landsbygda. Smale gater, små mursteinhus, mange upraktiske løysingar og ikkje minst eit lass med koselege spisestader! Eg fekk verkeleg nytta høve til å praktisere fransken. Eg registrerar at dersom det er ein temab [View Full Entry]

Published: August 23rd 2009 | 24 Views | [diary=430430]

No er eg godt i gang. Dagane rasar av garde! Franskkurset er intensivt, det er så vidt eg heng med. Har hastra gramatikkbøker for å gjere opp for det eg aldri gjorde på vidaregåande. Synd men sant. Dagane er intense, med kurs i frå ni til eitt, lunch i ein eller annan park, og så lesing på biblioteket til fem. Etter lesinga har dagane stort sett gått med til vandring, noko eg likar svært godt. Utan noko særleg mål anna enn å vandre. Bordeaux er ein liten by i verdssamanheng, men den storleiken er perfekt for meg. Her finn ein det [View Full Entry]

Published: August 5th 2009 | 32 Views | [diary=425656]

Hei hallan, då var tida gått fort og lite skrive her. For å kome fram til dagen i dag må ei lita oppsummering til. Det vil skje kort og konsist, utan for mange friske detaljar. Etter Voi tok Aleksander og eg turen til Mombasa, hang der i to dagar, åt enorme mengder indisk mat, for så å ta oss til Zanzibar. Der skjedde det ingenting uventa. Vi bada, lo, vart solbrende, åt dyr mat og hadde det fint. Slaraffen er ok i nokre dagar. Reiseruta heimover var enorm. Ikkje til å tru at vi hadde valt reiseruta sjølv. Avreise frå hotellet [View Full Entry]

Published: July 28th 2009 | 35 Views | [diary=423102]

July 5th 2009
I Voi Africa » Kenya » Coast Province » Taveta
Daa er teamet og eg kome til Voi. Og det er fine greier! Det er her eg kjenner meg heime. Ting gaar sakte, jorda er roed, maten enklare og stemninga fredeleg. Her treng ein ikkje ha ei hand paa taska, ei heller kaste blikk over skuldera med jamne mellomrom. Vi er innkverterte paa Scripture Mission, ein tidlegare misjonsstasjon. Og som paa dei fleste tidlegare misjonsstasjonane er denne pryda med bilete av kvardagsnoreg, straalande sol, nydelege fjordar, snoe dekka fjell og romantiske fiskevaer. Det slaa sjeldan feil det der. I gaar bistod vi dei frivillige her i Voi i gjennomfoeringa av ei [View Full Entry]

Published: July 5th 2009 | 36 Views | [diary=415311]

July 2nd 2009
Nairobi Africa
Eg stortrvis med gjengen er er paa tur med og stemninga er paa topp! Etter East Africa Cup, som var ei flott erfaring, sette vi nasen mot Arusha. Det hadde vi ein kviledag der vi surra i byen og gjorde lite, foer vi avlsutta dagen saman med med Stavangerteamet paa Scripture Mission. Eg hadde haapa aa faa treffe dommar Ramaroson eg traff i Arusha i fjor, men daa eg skulle ringje kom eg ikkje gjennom. Det var synd, daa det hadde vore veldig interessant aa teke opp traaden fraa i fjor. Men, men, ein kan kikkje faa med seg alt. Turen [View Full Entry]

Published: July 2nd 2009 | 27 Views | [diary=414466]

Ting har stort sett gaat baan gass i eitt sidan eg sette nasen mot syria i slutten av mars. Av denne grunn har eg ikkje tenkt saerleg mykje paa turen hit til Tanzania. Paa flyet paa veg ned var det soving og eting, litt lesing, og framleis svaert lite tankar om maanaden som venta meg. Dette varte heilt til eg stakk nasen ut or flyet. Varmen og luketene som slo i mot meg tvang gliset fram i anlete mitt og med eit brak var eg tilstades, intenst her og no. Her hoeyrer eg heime! Det var beint fram nydeleg! No er, [View Full Entry]

Published: June 22nd 2009 | 52 Views | [diary=411009]

Sidan sist eg skreiv her har eg vore ein tur i Syria. Den turen var så pakka med innhald at eg beint fram ikkje tok meg tid til å skrive noko. Kanskje tek eg meg tid til å skrive ein oppsummerande post ein gong. Men ikkje no. No er det det framtida som står i sentrum, og i morgon dreg eg, saman med teamet frå CHRISC Bergen til Tanzania, og så Kenya. Etter ein månad der vender eg nasen mot Frankrike. Som alltid har eg pakka, og som alltid har eg laga pakkeliste. Sist gong eg drog til Tanzania publiserte eg [View Full Entry]

Published: June 19th 2009 | 42 Views | [diary=410199]

« back 1 10 20 30 next »