by Letapaka, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 next »

Eg kom til Rwanda i gaar etter 8 timar i buss fraa kampala. Dette innlegget kunne handla om folka eg traff paa bussen, kor artig det er aa sjaa responsen til folk naar eg helsar dei paa kiniyarwanda, eller korleis det er aa vandre rundt utan aa vite verken kvar ein er eller kvar ein skal. Men alt dette er bagatellar. Innlegget vil dreie seg om folkemordet som fann stad her i Rwanda i april 1994. Dersom du ikkje gidd aa lese om sjoelve folkemordet kan du hoppe over dei neste avsnitta til du kjem til mine reaksjonar. Bakgrunn Foerst ei [View Full Entry]

Published: August 12th 2007 | 60 Views | [diary=191704]

By Letapaka
August 10th 2007
Uganda calling Africa » Uganda » Central Region » Kampala
No er eg altsaa komen fram til Uganda. Eg bur paa ein stad kalla Red Chilli Hidaway, saman med eit lass andre utlendingar. Er ikkje det heilt store, men eg faar lov til aa nytte teltet der, noko som er rimelegare enn all anna overnatting. Eg ankom Entebbe ved Victoriasjoen for to dagar sidan. Etter aa ha nytta uventa mykje peng paa visum fann eg ut at eg kunne proeve aa finne rimlegare transport til Kampala enn taxi. Taxis sjaafoerane lo av meg< det gaar ikkje buss her i fraa. Men eg gav meg ikkje og stilde meg opp der det [View Full Entry]

Published: August 10th 2007 | 76 Views | [diary=190843]

By Letapaka
August 7th 2007
Deira Middle East » United Arab Emirates » Dubai
Opphaldet i Dubai kan oppsummerast som eit vellukka paa maafaa prosjekt. DEt einaste eg viste daa eg kom var at det skulle vaere store bygningar der og at over 50% av verda sine byggjekranar var aa finne i denne byen. Grunna eit begrensa budsjett hvana eg i den eldre delen av Dubai, kjend som Deira. Dette var ein byddel nesten utan turistar og ei heller dei store attraksjonane. Likevel fann eg det eg var ute etter: spennande mat og ein god vasspipeplass. Eg tenkjer aa faa skrive litt meir om vasspipeopplevngane seinare dersom eg orkar, men nett no er det ikkje [View Full Entry]

Published: August 9th 2007 | 45 Views | [diary=190338]

Etter ein heller slapp start paa opphaldet i Dubai vart det heile mykje betre saa fort eg fekk i meg litt varm mat. Og det var ei konge oppleving! Her er omlag 40 grader i skuggen, i den grad den eksisterar, samstndes som det er saers fuktig i lufta. Dei lokale heltane har teke konsekvensen av dette og i dei aller fleste bygningane er det air conditioning. Ein foelgje av varmen er at eg maktar maksimalt med 30 min trasking foer eg maa inn paa eit eller anna kjoepesenter for aa kjoee meg ned. Men poenget var maaltidet ja. Eg ville [View Full Entry]

Published: August 6th 2007 | 56 Views | [diary=188372]

Varmt og klamt. Men fint og. [View Full Entry]