by Letapaka, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 next »

Ei stund har gaatt sidan sist og av den grunn vert dei ei kjapp oppsummering av hendingar verdt aa faa med seg. Dei er det vel heller faa av. Paa Komorene er det no drivstoffkrise, noko vi har faat merke. Prisane paa transport ryk i vaeret, dersom transporten eksisterar. Dagen etter Karthala tenkte vi oss til austkysten, naerare bestemt ein landsby kalla Chomoni. Den skulle ha fine strender og eit hotell. I ti tida var vi i gang med aa leite etter transport, og byrja med aa spoerje paa pris paa taxi. Prisane dei prenseterte ville sprenge budsjettet, saa vi leita [View Full Entry]

Published: July 21st 2008 | 43 Views | [diary=302590]

July 18th 2008
Mt Karthala Africa » Comoros » Grande Comore
Som avtala vart vi litt uventa henta kvart over fem onsdag morgon. I bilen sat ein eller anna kviting aa sov, og han kvakk til daa vi sett oss inn i bilen. Han var i fraa Polen, og snakka kun polsk og fransk. Vi tok avgarde og det tok ikkje lange tida foer han jabba i veg paa fransk. Eg forstod kanskje 40 prosent av det han sa og gjetta meg til dei neste 30, og som alle med sans fior tal forstaar forstod eg ikkje halvparten. Lyden i stemmmen var dog hyggeleg. Etter ein kort biltur var vi framme, og [View Full Entry]

Published: July 18th 2008 | 37 Views | [diary=301463]

July 16th 2008
Komorene! Africa » Comoros » Grande Comore
Heilt sidan 2004 har eg hatt lyst til aa reise til Komorene. No er eg her! Martin, Tonje og eg ankom paa mandag og inntrykka lot ikkje vente paa seg. Foert gjekk eg nesten i bakke av prisen paa visum; 500 kroner! Etter aa ha svelgt det viste det seg at folk snakka ingenting, og daa meiner eg ingenting engelsk. Min stotrete fransk gjorde ikkje det heile betre. Eg skal laere meg fransk skikkeleg ein dag. Langskapet her er unikt, sterkt perga av at det er ei vulkansk oey. Der det ikkje er groent er det svart, vukanske stein. Samstundes som [View Full Entry]

Published: July 18th 2008 | 30 Views | [diary=301453]

July 14th 2008
Zanzibar Africa » Tanzania » Zanzibar » Kendwa
Etter at opphaldet i Mbulu vart avslutta litt tidlegare enn planlagt fekk eg tid til aa stikke til Zanzibar. Eg moette opp paa kaien ein halvtime foer avreise og fann ut at reservasjonen min ikkje var gyldig. Eg vart dregen med rundt overalt for aa finn billett, og midt i alt stresset vart eg massiv svindla. Eg hadde mi fumme hyre med aa foelgje med paa passet mitt og foer eg visste ordet av det hadde eg gitt fraa meg omlag det dobbelte av prisen paa billetten ogh stod med eiunvegsbillett til turistoeya. Eg nytta den foerste timen til aa fordoyge [View Full Entry]

Published: July 14th 2008 | 39 Views | [diary=299673]

Etter aa ha sett lake Manyara i soloppgong, kjoeyrt fastklemd i Landcruiser i tre timar kom Martin og eg til Arusha. Der bestillte vi billett til Dar og saa traff vi Astrid og Moeyfrid. Eg stakk paa rettsak, medan dei andre la seg i sola. Lite visste eg kva som venta meg daa eg naerma meg Arusha International Conference Center. Daa eg hadde faat tak i sakspapirer tidlegare var det interessant aa hoyre paa vitner forklare seg om hendingar paa foeremiddagen 7. juni. For dykk som treng ei oppfrisking var dette datoen daa 10 belgiske FN-soldatar vart drepne, eit trekk for [View Full Entry]

Published: July 9th 2008 | 28 Views | [diary=297580]

July 7th 2008
Mbulu 2 Africa » Benin » North
Framleis er alt vel. Eg kjem ikkje inn paa yahoo mailen og for derfor ikkje skrive mail. Dette beklagar eg. I ettermiddag vert det eit moete med CHRISC styret her i Mbulu, og der haapar vi aa faa mykje nyttig informasjon som vi kan vidareformidle til StudentKRIK i Bergen. Naar dette er gjort vert det truleg volleyball med dei lokale heltane! Jaja, det var no berre ein liten beskjed. Ha det bra! [View Full Entry]

Published: July 7th 2008 | 18 Views | [diary=296427]

July 5th 2008
Mbulu Africa » Tanzania
No har vi vore i Mbulu sidan tirsdag og har siste dag med seminar i dag. Det har vore innhaldsrike dagar med mykje leik og moro. Teamet har hangla med ymse subjektive helseplager. Verst har det nok vore for Vikelsdal Dalan som vart slapp etter kun faa timar paa Tanzaniansk jord. Vi bur finfint, og et ok mat, sjoelv om den er den same stort sett til alle maaltid. Mbulu er ein liten og roleg by med passeleg mange menneske og mange engasjerte ungdomar! Eg tykkje alltid det er vanskeleg aa forklare storlieken paa ein by. Likevel er det alltid nokre [View Full Entry]

Published: July 5th 2008 | 27 Views | [diary=295574]

June 28th 2008
Oppdatert pakkeliste Africa » Tanzania » North » Moshi
Daa eg vart vekka av muslims boennerop kl altfortidleg og ikkje klarde aa sove meir i 6-mannsrommet fann eg ut at eg kunne lage ein ny post. Aarsaka bak dette var at eg byrja aa tenkje paa kva eg eigentleg hadde med meg no, etter at eg har kjoept meg det eg treng. Av dette foelgjer ei oppdatert pakkeliste. For interesserte kan det vaere morosamt aa samanlikne denne med den opprinnelege lista eg publiserte foer eg drog. Dette er igjen av det eg i utgongspunktet hadde: 1 boxer 1 bukse 1 par sokkar 1 par sko Dette har eg faatt av [View Full Entry]

Published: June 28th 2008 | 104 Views | [diary=292652]

June 27th 2008
East Africa Cup Africa » Tanzania » North » Moshi
Eg fann det min medsamansvorne har skrive om ranet i foere veke. Ho nyttar eit frisk spraak, men det er (for min del i alle fall) artig aa faa hennar skrivne versjon av hendinga. Du kan lese det her: http://www.travelblog.org/Asia/Thailand/Central/Bangkok/blog-291111.html. Ellers vert teambloggen stadig oppdatert: www.tz08.blogspot.com. East Africa Cup (EAC) er godt i gang, og foer eg veit ordet av det er den nesten over. I morgon er det finalar og underhaldningskamp der vi skal spele mot nokre lokale heltar. Organiseringa av EAC er betre enn det kunne sjaa ut til ved foerste augekast. D [View Full Entry]

Published: June 27th 2008 | 35 Views | [diary=292394]

June 24th 2008
Dugnad Africa » Tanzania » North » Moshi
For aa folgje det som skjer her i Moshi vil eg vise til teambloggen, 'Tanzania 08' paa http://tz08.blogspot.com/. Eller er det aa jobbe med tanzanianske frivillige ei saers delt opplveving. Dei som er dedikerte er enormt energiske og har ein voldsom innsats, noko som inspirera til innsats. Planen og organiseringa er ikkje alltid paa topp med det dekkar engasjementet over. Dei som ikkje er dedikerte er det grusomt aa jobbe med. Vaerre enn i Noreg. Her er det med frivillig arbeid ikkje vanleg, og naar folk daa stillar opp er dei med slik at dei kan seie at dei har gjort [View Full Entry]

Published: June 25th 2008 | 23 Views | [diary=291415]

« back 1 10 20 30 next »