JeroenB - Jeroen Bolhuis

Jeroen Bolhuis Microkrediet in Nepal
Private Message Subscribe Blog Map
Joined on: October 29th 2007
Last Login: September 9th 2008

by JeroenB, order by Date newest first.

January 28th 2008

Calcutta en Varanassi

Asia » India » Uttar Pradesh » Varanasi
Hallo Allemaal! Nu ben ik in Varanassi. Een paar dagen ben ik in Calcutta geweest, of Kolkata zoals het tegenwoordig heet. Ik kwam daar erg vroeg in de ochtend aan waardoor nog geen enkel hotel of guesthouse open was. Uiteindelijk vond ik een hotel dat er erg duur uitzag met een mooie tuin en vroeg of het mogelijk was om daar te ontbijten. Ik zat als eerste in de eetzaal en naarmate de tijd vorderde kwamen er steeds meer gasten die in het hotel verbleven de eetzaal binnen. Bijna allemaal engelsen van boven de 50. Ik kreeg meerdere gangen, fruit, koffie, [View Full Entry]

Published: January 29th 2008 | 64 Views | [diary=240227]

January 11th 2008

India-Darjeeling

Asia » India » West Bengal » Darjeeling
Darjeeling
Op de achtergrond Darjeeling. Foto gemaakt door een 2 amerikanen en een australier die ik tegenkwam en meedoen met een wedstrijd in een gemotoriseerde rikshaw (auto-rikshaw). Ik kom hier erg veel mens... [more]
Inmiddels heb ik Nepal verlaten en verruild voor India. Nu ben ik in Darjeeling en blijf nog even genieten van het uitzicht van de himalaya. Het is hier wel erg koud. Darjeeling ligt op grote hoogte. Het heeft veel invloeden van Buthan, Nepal en Tibet. Vanaf Kathmandu heb ik een binnenlandse vlucht genomen naar Bahdrapur in het zuiden van Nepal. Vanaf daar ben ik de grens overgegaan met India en een nacht in Silliguri en Kurseong verbleven. Het traject van Kurseong naar Darjeeling heb ik met een oude stoomtrein afgelegd uit 1880 die nog steeds in gebruik is en rijd op [View Full Entry]

Published: January 11th 2008 | 106 Views | [diary=234895]

"That

Op dit moment ben ik weer terug in Kathmandu. Het is wel weer even wennen de drukte als je vanuit de rust komt van de natuur in Sauraha. Daar ben ik in het nationaal park Chitwan geweest. Ik heb daar vooral genoten van de rust en er waren veel activiteiten zoals olifantenraces en een voedselfestival. Als je daar rondloopt dan merk je dat de lokale bevolking zo ontzettend vriendelijk is. In Pokhara en Kathmandu spreken mensen je vooral aan omdat ze iets van je willen, maar in Sauraha en de dorpjes eromheen is dat heel anders. Nu ik dit typ heb [View Full Entry]

Published: January 1st 2008 | 85 Views | [diary=231952]

December 22nd 2007

Tansen en Lumbini

Asia » Nepal » Lumbini
Tansen
Tansen
De smalle straatjes van Tansen
Nu ben ik echt aan het rondreizen. In het begin van deze week ben ik naar Tansen gereisd. Omdat er een staking was van de bussen in Pokhara ben ik vertrokken in een mini-busje. Opeengepropt met 10 Nepalezen, waarvan 2 wagenziekte hadden en hun Dal Baath (locale voedsel) van de ochtend eruit gooiden. Al slingerend door de Bergen vervolgden we onze reis. Meestal als je na een tijdje onderweg bent vragen ze je te betalen. Aan mij vroegen ze het dubbele, na een tijdje onderhandelen kwam ik toch op de prijs uit die een Nepalees voor de reis moet betalen. Halverwege [View Full Entry]

Published: December 22nd 2007 | 77 Views | [diary=229466]

Lumbini

December 12th 2007

Begnas

Begnas Tal
Begnas Tal
Uitzicht vanuit het hotel.
Vorige week ben ik 3 dagen naar Begnas Tal geweest. Dit is een groot meer ongeveer 20 km. vanaf Pokhara. Had even behoefte om uit Pokhara weg te zijn en de rust op te zoeken. Ik zat daar in een hotel bovenop een berg met uitzicht over het meer en was de enige gast daar in het hotel samen met een duitser en tsjech die in India 2 fietsen hadden gekocht en een rondreis aan het maken zijn. Eigenlijk was ik van plan om rond te gaan reizen vanaf het afgelopen weekend, maar werd ziek. Een paar dagen ontzettende buikpijn en [View Full Entry]

Published: December 12th 2007 | 79 Views | [diary=226963]

November 29th 2007

Toewijding

Asia » Nepal » Pokhara
Vorige week heb ik ook nog even engelse les gegeven op een school. Wel leuk om eens te proberen. Dit was op een boarding school, de meeste lessen zijn hier in het engels dus de kinderen kunnen eigenlijk best goed engels. Dit in tegenstelling tot de staatsscholen, waar het niveau lager ligt en alle vakken in het nepalees gegeven worden. Lesgeld voor Boarding schools zijn hoger, waardoor alleen de kinderen die het geluk hebben dat hun ouders het kunnen betalen de mogelijkheid hebben om hier naar toe te gaan. Daarnaast zijn er ook kinderen die helemaal niet naar school gaan en [View Full Entry]

Published: November 30th 2007 | 69 Views | [diary=223639]

heilige plek
Tibetaans

November 18th 2007

Microkrediet en meer

microkrediet
microkrediet
Betaaldag op locatie.
Nu een aantal dagen het microkrediet systeem meegemaakt bij de organisatie waar ik nu bij zit. Er zijn in totaal 24.000 mensen die via deze organisatie microkredieten ontvangen. De kredieten worden verstrekt in groepjes mensen (meestal vrouw). Elk lid van de groep ontvangt een krediet waarmee bijvoorbeeld een winkeltje opgezet kan worden of een naaimachine of vee (1 koe) gekocht kan worden. De eerste lening die ze ontvangen bedraagd 10.000 Nepalese Rupees, dit is ongeveer 90 euro. Onderling is de groep die bestaat uit 5 personen verantwoordelijk voor de terugbetaling van de lening van alle gro [View Full Entry]

Published: November 19th 2007 | 87 Views | [diary=220518]

Uitzicht

November 10th 2007

Aankomst in Nepal

Asia » Nepal » Kathmandu
Kathmandu
Kathmandu
Beeld van Kathmandu vanuit het guesthouse waar ik verbleef.
Eigenlijk ben ik nog maar een paar dagen in Nepal, maar heb toch al veel indrukken opgedaan. Vlucht was prima (gulf air is aan aanrader). Aankomst op het vliegveld van Kathmandu was ontzettend chaotisch en niet echt een fijne plek om aan te komen in het donker. Met allemaal mensen die aan je tas lopen te trekken, maar zag meteen iemand met een kaartje met mijn naam. Hij bracht me naar het guest house, de chauffeur was tijdens die rit door de drukke smalle straatjes al links en rechts inhalend en alles wat meer beweegt ontwijkend als een dolle aan het [View Full Entry]

Published: November 10th 2007 | 201 Views | [diary=218421]

Festival