Travel Blog | About TravelBlog | World Facts | Travel Wallpaper | Travel Forum | Backpackers Travel Insurance | Services | Cameras

Ergens onderweg - Maarten En Eva

Maarten En Eva
Private Message Subscribe Blog Map
Joined on: December 3rd 2007
Last Login: May 14th 2008

by Ergens-onderweg, order by Date newest first.

« back 1 10 20 next »

Bij aankomst in de VSvA is de temperatuur dezelfde als in Rio. De temperatuurschaal is er jammer genoeg wel Fahrenheit ipv. Celsius. Het is er ijskoud dus. Gelukkig breekt al na een paar dagen de lente door. We kunnen zelfs BBQ’n. We zijn er op bezoek bij Tom, Viki en Noah (merci voor de gastvrijheid!) in Ann Arbor (in de staat Michigan, op een boogscheut van Detroit). We doen niet zo heel veel meer dan koffietjes drinken en rustig op ons positieven komen. Aangezien onze vlieger terug naar België vanuit Washington vertrekt lopen we ook ginder nog een dagje rond. [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 30 Photo(s) | 0 Video(s) | 102 words | [diary=272896] | 2008-05-13 07:52:36

Broodje gehaktbal
Ann Arbor
Ann Arbor

De cirkel is rond. We zijn terug waar ons avontuur bij de antipoden is begonnen. Om er te geraken vanuit Montevideo hebben we nog maar eens ons record op de bus verbeterd: 47 uren. Een mens wordt het gewoon. We bezoeken de wijk Santa Teresa (de bohemienwijk van Rio), we krijgen een rondleiding door de favelas en genieten op de stranden van de Copacabana en Ipanema. Vooral ons bezoek aan de favelas Vila Canoa en Rocinha zullen we niet snel vergeten. Het was niet zoals naar aapjes in de zoo gaan kijken maar wel een heel informatieve rondleiding die ons beeld [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 47 Photo(s) | 0 Video(s) | 112 words | [diary=269729] | 2008-05-13 07:30:14

Copacabana
Picnic op de copa
Lokaal cafeetje

By Ergens onderweg
March 23rd 2008

Uruguay

South America » Uruguay
Vanuit Buenos Aires nemen we de ferry naar Uruguay. Nog nooit was het in Zuid-Amerika zo gemakkelijk om de grens over te steken: de immigratieambtenaren zitten hier gewoon gezellig naast elkaar achter een bureautje, klaar om de nodige stempels in ons paspoort te zetten! Het was ooit anders... In Uruguay bezoeken we twee steden: Colonia del Sacramento en Montevideo. Colonia is klein met mooie koloniale architectuur, een postkaartstadje zoals Brugge bij ons. Het is gesticht door de Portugezen, is dan veroverd door de Spanjaarden, is dan terug in handen van de Portugezen gekomen en dan terug en dan terug en dan [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 32 Photo(s) | 0 Video(s) | 349 words | [diary=269724] | 2008-05-08 21:26:57

Eva op cruise
Ferry met amusement
Eva kijkt in de ogen van een lantaarn

Ons vliegtuig uit Ushuaia landt in Buenos Aires rond middernacht. We rijden door kleine straatjes en via gezellige pleintjes naar ons hostel in de buurt San Telmo. De volgende dag gaan we op verkenning en al gauw is het ons duidelijk dat we hier wel graag een paar jaartjes zouden willen wonen. Deze stad leeft! Ze heeft een zeer Europese sfeer en bruist van de gezellige terrasjes, goedkope restaurantjes, talloze brocante-, rommel- en antiekmarktjes! We bezoeken de havenwijk La Boca, waar we een bezoekje brengen aan La Bombonera (= de pralinedoos). Hier, in dit stadion, is Maradonna groot geworden met de [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 55 Photo(s) | 0 Video(s) | 259 words | [diary=258684] | 2008-05-08 20:53:15

Zicht uit vliegtuig
Bs As in vogelperspectief
Optreden in het park

Met een tussenstop in Rio Gallegos komen we in Ushuaia toe. De bijnaam van de stad is Het einde van de wereld. Het grijze wolkendek dat we er aantreffen past perfect bij een het-einde-van-de-wereld-sfeer. Ushuaia is natuurlijk niet echt het einde van de wereld. Het is wel de meest zuidelijk gelegen stad op aarde. Het is ook de plaats waar de mens (volgens een redelijk algemeen aanvaarde theorie) het verst is gekomen in z’n kolonisatie van de wereld (de theorie = ontstaan in Afrika, door Azië getrokken, via de Beringzee in Noord-Amerika beland en dan afgezakt). Ushuaia is geen bijzonder mooie [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 48 Photo(s) | 0 Video(s) | 178 words | [diary=269663] | 2008-05-08 19:16:16

Rio Gallegos
Rio Gallegos
Straat van Magellaan

Een epische tocht van 36 uren door de leegte die Patagonië heet brengt ons in El Calafate. We rijden door een heel erg ontoegankelijke en monotone streek. Uren verstrijken zonder dat het landschap verandert. Indommelen, terug wakker worden en geen idee hebben hoe lang je weg geweest bent. Buiten is er niets veranderd. Nog steeds dezelfde vegetatie: wat stug gras en doornige struikjes. Geen bomen in deze contrei. De planten hier zijn echte overlevers. We zijn in El Calafate om de gletsjer Perito Moreno te zien. Deze rivier van ijs en sneeuw die langzaam naar beneden stroomt is gigantisch. Wat cijfers: [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 12 Photo(s) | 0 Video(s) | 249 words | [diary=255928] | 2008-03-25 13:10:54

PM2
PM3
PM4

Bariloche is een pitoresk stadje in The Lake District, dat bijna volledig afgestemd is op toerisme. We arriveren in het hoogseizoen (zomervakantie in Argentinie) en het krioelt hier van de Argentijnse en andere vakantiegangers! Het kost ons moeite een hostel te vinden en ook een auto huren lijkt hier niet zo eenvoudig te gaan (reservatie niet doorgestuurd, details besparen we jullie...). Toch slagen we erin een Fiat Uno Fire te huren voor tien dagen (dat zo'n oude modelletjes in het jaar 2007 nog gebouwd werden verbaast ons - van servobesturing, centrale vergrendeling en airbag geen spoor). Vanuit Bariloche rijden we noordwaarts [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 52 Photo(s) | 2 Video(s) | 464 words | [diary=255896] | 2008-03-22 19:53:32

Bariloche
Boekskes lezen in het zonnetje
Brandstof ...

We hebben het goed gezien. Tijdskrediet nemen in 2008, een schrikkeljaar. Eén dag surplus om van te genieten. Een paar foto's van dit extra dagje. [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 4 Photo(s) | 0 Video(s) | 25 words | [diary=255561] | 2008-03-16 00:51:16

Het is een mooie dag.
Eerst een fietstochtje
en nadien een deugddoende verfrissing in een natuurlijk bad.

Zelfportret
Cordoba Niet de moeite volgens onze (en vele andere...) reisgidsen! We zijn het er volop mee eens, ware het niet dat deze stad een zeer interessante geschiedenis heeft! Het centrum van de Jezuïetenorde in Zuid-Amerika was ooit hier en in de omgeving kun je verscheidene estancias (grote boerderijen of farms) bezoeken. Wij bezoeken de grootste van Alta Garcia en tevens degene die de meeste toeristen ontvangt. Jezuïeten waren duidelijk voor op hun tijd! Ze hadden hier zelfs wc’s op de 1e verdieping met een gesofisticeerd afwateringssysteem. Bovendien werd elke Jezuïet verplicht een ambacht te leren en een ervaren vakman te worden, [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 29 Photo(s) | 1 Video(s) | 315 words | [diary=254095] | 2008-03-11 23:41:11

Fietsen naar de bodegas
Cordoba

Wow, het lijkt alsof we de afgelopen maand in fast-forward mode hebben geleefd. De tijd vliegt voorbij ondanks het gezapige tempo waarin de dingen hier doorgaans gebeuren. Alleszins hoog tijd voor een verslagje!!! We komen ’s avonds laat aan in Salta, banen ons een weg door de horden touts die ons naar hen hostel willen lokken en gaan naar HI Backpacker Soul voor de nacht. Het blijkt een ongelukkige keuze te zijn. Wankele stapelbedden, onvriendelijke ontvangst, algemeen slechte sfeer. De volgende morgen gaan we op zoek naar ander en beter en komen in Las Rejas terecht, een heel sympathiek en degelijk [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 3 Comment(s) | 30 Photo(s) | 0 Video(s) | 421 words | [diary=254071] | 2008-03-10 15:57:39

Maarten met de beste voetballer aller tijden
Centrum Salta
San Francisco