Motorhome reis Albanië en Montenegro - dag 7


Advertisement
Albania's flag
Europe » Albania » North » Shkodër
May 31st 2016
Published: October 25th 2016
Edit Blog Post

Dinsdag 31 mei – Shkodër (Albanië) – 54km

Voor de een of andere reden werd er besloten om om 08:00u in colonne te vertrekken naar de Albanese grens. Na een uur en 28km stonden we dan aan te schuiven aan de grens. Owee de anderen die deze colonne (+- 1km lang) toch wilden voorbij steken. Hopelijk goed voor 1 keer dus. Een voor een verdween er een douanier met onze papieren naar een kantoortje, en dan ja we mochten binnen. Dan volgde bijna onmiddellijk een kultuurschok. Bedelende gitanes zorgden al juist voorbij de grens voor hun broodwinning. Driewielbrommers met de hele familie in de laadbak.

Karren met ezels en kleine paardjes. En vooral fietsen. Oude knarren. Dan moesten we nog door de stad Shkodër. Verkeer komt van overal. Bij ronde punten geen idee wie voorrang laat. Iedereen heeft voorrang. Witte lijnen dienen om over te rijden of naast te parkeren in dubbele rij. Massa's fietsers overal, ook in tegengestelde richting op een dubbel rijvak. Voetgangers lopen naast mekaar op het rijvak. Toeteren hoort bij sturen. Dat wordt wennen.Gelukkig is onze gereserveerde cp een parel. Mooi gelegen aan het meer van Shkodër. Prachtige plaatsen, modern sanitair, restaurant, wifi.


Additional photos below
Photos: 6, Displayed: 6


AdvertisementTot: 0.085s; Tpl: 0.01s; cc: 10; qc: 32; dbt: 0.0499s; 1; m:domysql w:travelblog (10.17.0.13); sld: 1; ; mem: 1.1mb