Tour de Hainan suoritettu!


Advertisement
China's flag
Asia » China » Hainan » Haikou
December 27th 2011
Published: December 28th 2011
Edit Blog Post

Matkalla.Matkalla.Matkalla.

Matka ohi. Viimeinen yhteiskuva hotellin pihalla.
Danzhousta lähdettyäni ekaksi vaihdatin oikeanpuoleisen polkimen, koska se oli ihan taipunut ja pelkäsin sen katkeavan. Vanha setä opasti mut kauppaan, mistä ostin polkimen "suolaiseen" neljän yuanin hintaan. Setä pyysi kaksi yuania polkimen vaihdosta, mutta rahamiehenä annoin viisi. Setä oli oikean tyytyväinen ja työnsi mut vauhtiin.

Sitten ajelin 75km kohti Haikouta ja jäin yöksi Fushan-nimiseen kylään. Tästä paikasta ei ole mitään ihmeellistä sanottavaa. Kaksi katua, joidenka ympärillä oli vähän liiketoimintaa. Otin hotellin ja tein tarvittavat ostokset viimeiseksi matkapäiväksi. Loppuilta meni leffaa katsoessa.

Viimeinen etappi Fushan:sta Haikouhun oli noin 70km. Päivä alkoi ysiltä aamulla aamupalalla. Matkan alettua polkeminen tuntui jostain syystä todella kevyeltä ja keskinopeus olikin pitkään 20km/h vaiheilla.

Sitten ystäväni laakerivika saapui seuraani ja meno alkoi takkuamaan. Viihdytin itseäni rakentamalla videokameralle telineen kepistä ja juomapullosta ja näin pystyin kuvaamaan ajaessa. Sainkin muutaman ihan mehukkaan kohtauksen purkkiin, jotka editoin jossain vaiheessa yhdeksi videoksi.

Kokonaisuudessaan viimeinen päivä meni kuitenkin ihan leppoisasti. Tietysti piti vähän sataa vettä, mutta kerran reissussa pitääkin sataa. Haikoun esikaupunkialueelle päästyäni jouduin tekemään hengityssuojaimen huivista, koska pakokaasut ahdistivat niin paljon. Nyt Haikoun liikenne ei enään tuntunut niin pahalta kuin silloin alkumatkasta. Sitä on jo tottunut tööttäyksiin ja rekkoihin, jotka tulevat ihan iholle kiinni.

Onnistuin jopa eksymään toisen kerran reissun aikana. Hassua, että eksymiset tapahtuivat ekana ja vikana päivänä ja aivan samassa paikassa. Syy tähän oli se, että mun Haikoun kartta on niin vanha ja tuossa kyseisessä kohdassa kaikki mitä näet kartalla on oikesti aivan toisin. Lopulta otin kompassilla suunnan ja matka jatkui.

Hotelli löytyi helposti ja sisäänkirjautumisen/suihkun jälkeen lähdinkin palkitsemaan itseni ihan oikealla Pizza Hut:n pizzalla. Jälleen kerran totesin saman asian kiinan pizzoista. Tomaattikastiketta ei ole riittävästi, joten pizza on liian kuiva. Ehkä paras pizza mitä täällä olen syönyt löytyy Changshun Casa Mia -ravintolasta. Tosin sieltä sain myös sen vatsapöpön silloin kerran.

Nyt kun matka on ohi niin kerrataanpa faktoja.. Ajopäiviä: 11kpl. Jokaisena ajopäivänä vähintään neljä tuntia pyörän päällä. Ajokilometrit: 850km, rengasrikot: 0kpl, kaatumiset: 0kpl, eksymiset: 2kpl, hermojen menetys liikenteen takia: 850kpl, pyörän hinta: 51€, varusteet: 20€ (kypärä, työkalut, varaosat, tankolaukku,pumppu yms), paino matkan alussa: 84kg, paino matkan jälkeen: 77kg.

Nyt kun tämä saari on ajettu ympäri, niin katse alkaa hakeutua jo seuraavaan saareen...Miten olisi Australia? Vaikka se onkin yksi seitsemästä mantereesta, niin saari se on saatana kummiskin. Sen ympäriajo vähän houkuttelee, mutta ei taida vaan lomat riittää...

ps. Matka päättyi siis 27.12.2011 eli eilen ja tänä aamuna lähdin kaupungille kauppaamaan pyörää. Hotellin respa varoitteli, että sitä ei ole helppo myydä jostakin syystä. Mulla oli myynti-ilmoitukset pyörän edessä ja takana ja lähdin myyntireissulle uskoen vakaasti pyörän menevän kaupaksi.

Ajelin ympäri Haikoun katuja, mutta kukaan ei edes kysynyt mitään. Ekan pyörän myynti oli paljon helpompaa ja epätoivo alkoi vaania. Kolmen tunnin kuluttua ajattelin, että jos kukaan sitä ei halua ostaa, niin annan sitten ilmaiseksi. Lopulta kuitenkin ajoin pyöräkaupan ohi ja omistaja kiinnitti huomiota muhun. Pysähdyin pitämään myyntipuheen ja tiukan tinkaamisen jälkeen jouduin tyytymään 150 yuaniin. Olin ajatellut 250, mutta hyvä näin. Pyörä on pois käsistä ja huomenna junalla takaisin lämpimään Sanyaan!!!

AdvertisementTot: 1.927s; Tpl: 0.016s; cc: 5; qc: 44; dbt: 0.0173s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.3mb