Yves en Anne - Yves en Anne

Yves en Anne We´re back home!!!!
Private Message Subscribe Top Photos Blog Map
Joined on: July 1st 2007
Last Login: November 7th 2009

by Yves en Anne, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 40 next »

November 7th 2008
Deep Blue Asia » Thailand » South-West Thailand
Zwemmen met reuzen
Zwemmen met reuzen
Silhouet van een walvishaai en 4 kleine garnaaltjes
Dag allemaal, De race naar het einde van onze reistijd is volop aan de gang, maar we willen jullie een verslagje van onze laatste etappe doorheen Thailand zeker niet onthouden. Om na te gaan of we die fantastische whaleshark-duik op Koh Tao nu gedroomd hadden of niet besloten we meteen na onze terugkomst in Bangkok op de bus te stappen en weer af te zakken naar Koh Tao. Het weer was deze keer stukken beter: volop zon en geen rimpeltje op de zee. Ook werd weer eens duidelijk hoeveel geluk wij soms hebben want niet één maar twee keer zagen we [View Full Entry]

Yves en Anne - Yves en Anne | Read The Full Entry | Subscribe
2057 Words | 3 Comment(s) | 34 Photo(s) | 0 Video(s)
Published: November 14th 2008 | 354 Views | [diary=342610]

Going a whaling
Gentle giant
Jaws goes veggie

Plain of Jars
Plain of Jars
Phonsavan
Sabaidee, Na buitengewoon Birma keerden we terug naar Thailand voor een duikavontuur. Op Koh Tao werden we tot het uiterste gedwongen tijdens de Emergency First Response (EHBO)-opleiding en de Rescue Diver Course. Langs alle kanten werden we bestookt met rampscenario's: van hartinfarcten tot vermiste duikers en van arteriele bloedingen tot bewusteloze duikers. Puffend sleepten we gewillige slachtoffers al zwemmend naar de boot, terwijl we mond-op-mond-beademing toepasten (en hard ons best deden ons "slachtoffer" niet te veel water te doen binnenkrijgen). Maar van alle oefeningen, noodscenar [View Full Entry]

Published: October 12th 2008 | 250 Views | [diary=328203]

Paksong
Buddha Park
Wat Phu Champasak

September 6th 2008
Land of the Brave Asia » Burma » Bagan
Stairway to heaven
Stairway to heaven
Bezemveger beklimt een trap in Bagan
Het tweede deel van onze rondreis door Myanmar bracht ons naar Bagan. De wereldberoemde oude stad met haar duizenden tempels en stupa's die onverstoord richting hemel wijzen had in ons hoofd ondertussen al mythische proporties aangenomen, dus stonden we ondanks de vermoeiende bootreis van de vorige dag toch al vroeg op om de religieuze heiligdommen te verkennen. Twee dagen lang fietsten we van stupa naar tempel en van verbrokkelde ruines naar pas gerenoveerde bouwwerken, maar zelfs dat was niet lang genoeg om alles te zien. De ambitie van de koningen van Bagan was groot; zo groot dat maar lief [View Full Entry]

Published: September 14th 2008 | 196 Views | [diary=320333]

De Standaard
Myanmarvellous
Anne schiet wortel

August 19th 2008
Burmese Days Asia » Burma » Inle Lake
Thanakha glimlach
Thanakha glimlach
Thanakha kleurt en kent ook vele gezichten: het doet dienst als make-up, gelaatsverzorging, zonnecreme en muggenrepellent
Dag allemaal, 't is weer een tijdje geleden maar we hebben niet stil gezeten. Van Bangladesh zijn we naar India teruggekeerd om van daaruit een vlucht te nemen naar Bangkok. In Thailand hebben we een week lang zalig niks gedaan in afwachting van een Birmees visum. De dagen vlogen nochtans voorbij op Koh Chang, met fantastisch lekkere strandbarbecues, wat zwemmen, brommerritjes en een goed boek. De eerste avond was het wel even schrikken toen een golf letterlijk door het raam van onze strandhut naar binnenspoelde en ons hele bed doorweekte. Een paalhutje aan het water lijkt idyllisch, tot he [View Full Entry]

Published: September 2nd 2008 | 298 Views | [diary=313857]

Windkracht 10
Vrouw aan het roer
Nyaungshwe, Inlay Lake

Grensovergangen zorgen altijd voor het nodige entertainment. Deze keer werd er ijverig gebeden voor een "divine intervention" door een Mexicaan met de hoogst katholieke naam Jesús ("Chee-soes" voor de Latino's maar "Djiezus" voor de verbaasde douanebeambten) die gehuld in kledij van het Jainisme van een hindoeland naar een moslimstaat probeerde te reizen met een verlopen visum. Of het mirakel waar hij op hoopte zich uiteindelijk heeft voltrokken weten we jammer genoeg niet... Tijdens de busrit naar de hoofdstad Dhaka ontrolden rurale landschappen zich in tientallen tinten groen en blauw voo [View Full Entry]

Published: July 30th 2008 | 251 Views | [diary=303985]

Significante delegatie van de voltallige St-Martins populatie
Ananas samba
Cox's Bazaar

We ruilden het met forten en paleizen bezaaide Rajasthan voor het touristische Agra en haar mysterieuze Taj Mahal. Het wereldberoemde mausoleum werd in 1631 gebouwd in opdracht van de Mughal-heerser Shah Jahan als liefdesmonument voor zijn overleden echtgenote. Dat het zijn veertiende (!) vrouw was, dat de bouwwerken bijna 20 jaar in beslag namen, dat er 20000 man en meer dan 1000 olifanten aan meewerkten en dat materialen uit heel Azie gebruikt werden, zijn pittige details. Het gerucht gaat dat Shah Jahan oorspronkelijk een exacte kopij van de Taj Mahal in zwart marmer wou bouwen aan de overk [View Full Entry]

Published: July 13th 2008 | 184 Views | [diary=297039]

Men at work
Schapen hoeden in hartje Kolkata (Calcutta)
1-2-3 Rikke tikke tik

June 21st 2008
Indiarree... Asia » India » Rajasthan
Steek je nek eens uit
Steek je nek eens uit
Khan (camel driver) en ik brengen de lekkerste blaadjes op dromedarishoogte
Op 11 juni om 6.25u tufte onze trein het station van Ahmedabad binnen. Deze keer stond er geen privévervoer of nonkel Jos ons op te wachten, maar begaven we ons dapper in het rickshawgewoel en baande ons molvormige mormel ons naar het hotel. Ahmedabad is vooral bekend dankzij de ashram die Ghandi daar oprichtte in 1937: dat moesten wij natuurlijk eens gezien hebben. De ashram (soort spirituele gemeenschap) wordt momenteel gebruikt als tentoonstellingsruimte over het leven en werk van Ghandi en nieuwsgierige neuzen kunnen eens binnenpiepen in zijn voormalig huisje. Een ellendig lange busrit [View Full Entry]

Published: July 7th 2008 | 205 Views | [diary=289957]

Kleurrijke familie
Droom me daar is
Heilige boontjes

De Ganges, de Heilige Ri...ool
De Ganges, de Heilige Ri...ool
Een 'frisse' ochtendduik (samen met 1.5 miljoen faecale E. coli bacteria per 100 ml)
Hoe een mens zich toch op stang kan laten jagen! Na ettelijke waarschuwingen waren we op het ergste voorbereid toen we de Indische grens overstaken, maar we waren vastbesloten: het land zou twee kansen krijgen en als het ons dan niet meeviel zouden we resoluut vertrekken. Zonder excuses, zonder pardon. Wat waren wij (en al degenen die ons nodeloos waarschuwden) verkeerd! India zou vies en vuil, onhygienisch en door een laag smog bedekt zijn, het eten zou instant diarree betekenen, de mensen zouden boertig en ongemanierd zijn. In plaats daarvan vonden wij kleurrijke steden, overvriendelijke en [View Full Entry]

Published: June 21st 2008 | 324 Views | [diary=285308]

Familiedagje uit
Buffel in 't nat
Apegapen

Met z'n staart in het water
Met z'n staart in het water
Fishtail mountain (Machhapuchhre; 6993m)
Het begon allemaal met een knal: zo'n bulderende, rollende, krachtige knal gevolgd door een verblindende bliksemschicht die de hemel opensplijt. Met een zondvloed die ons tot op het bot doorweekte en een indrukwekkend onweer vergezelden de weergoden ons op onze volgende Himalaya-expeditie. De Annapurna Sanctuary Trek bracht ons via dorpjes, dwars door watervallen en zelfs over bevroren lawinerestanten (doodeng trouwens) naar het befaamde ABC (Annapurna Base Camp) op 4130m. Net voor onze aankomst werden we getrakteerd op een fameuze sneeuwbui die behalve ijs-ijskoud gelukkig ook indrukwekkend m [View Full Entry]

Published: May 26th 2008 | 290 Views | [diary=280049]

Een hondenleven
Bijna bedtijd in Bandipur
Stakingspiket

Vuurwater
Vuurwater
Gosainkund
Het doel: Een trekking door de Himalaya langs Langtang, Gosainkund en Helambu, op eigen kracht (zonder porter of gids) Het tijdsbestek: Twintig dagen, inclusief rustdagen De routine: Opstaan om 5.45u, ontbijten om 6.00u, dan wat stretchen, inpakken en wegwezen om 6.30u. Vervolgens uren en uren wandelen, berg op en berg af tot we onze eindbestemming van de dag bereiken tussen 14.00u en 15.30u. Opnieuw stretchen, douchen, opwarmen aan het vuur, avondeten ruim een uur op voorhand bestellen. Tegen 17.30u eten en rond 19.00u ons bed opzoeken en die knusse slaapzak induiken. Zodra de zon p [View Full Entry]

Published: May 15th 2008 | 258 Views | [diary=274945]

Yak eet grasje
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Dakterras

« back 1 10 20 30 40 next »