Travel Blog | About TravelBlog | World Facts | Travel Wallpaper | Travel Forum | Backpackers Travel Insurance | Services | Cameras

by Yves-en-Anne, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 40 next »

Namaste, Ons vertrek uit China gebeurde in gepaste stijl: vol frustraties en opgekropte woede. De vlucht van 1u49min rechtstreeks naar Kathmandu bleek na een uur vertraging en twee uur vliegen opeens in het verboden Lhasa te landen (maar toeristen mochten daar niet van op de hoogte gesteld worden, oh censuur!). Daar werd onze bagage nog TWEE keer geinspecteerd waardoor de aansluitende vlucht nog eens een uur vertraging opliep. Anderhalf uur later landden we dan toch eindelijk in Kathmandu. De frustraties van China indachtig lijkt Nepal wel alsof we in de hemel terechtgekomen zijn: heerl [View Full Entry]

Published: April 21st 2008 | 222 Views | [diary=268009]

The Far West

Asia » China » Xinjiang » Kashgar
Karakoram Highway
Karakoram Highway
Kameel kijkt naar de vreemde vogel
Salaam aleykum, Zoals bekend konden we onze Tibetaanse plannen definitief opbergen na de Chinese invasie in het hoogland. Gelukkig konden we plan B nog uit de kast halen. De weg naar Xinjiang was lang, erg lang, maar onze uiteindelijke bestemming bleek de moeite waard. Vanuit Chengdu namen we een 21-uur durende trein tot Lanzhou, om daar een aansluiting te nemen tot Urumqi dat 25 uur treinen verderop ligt. Aangekomen in Urumqi beslisten we om nog een "stukje" verder te reizen tot Kashgar, 1470 km en 24 lange busuren verderop. Kashgar ligt afgelegen genoeg om aan de ijzeren Han-greep te o [View Full Entry]

Published: March 29th 2008 | 397 Views | [diary=260668]

De marktbarbier
Stofjes! Lelijke stofjes!
Knoflook! Verse knoflook!

Litang - Horse riding
Litang - Horse riding
"Wat staat dien onnozelaar nu zo over ons heengebogen?"
Dag allemaal, Met lood in onze schoenen en te veel kilo's op onze rug slenterden we op 5 maart moedeloos de Chinese grens weer over. Na drie zalige maanden van luxe, easy traveling en warme temperaturen stuurden we onszelf weer het onverbiddelijke China in. Ons plan was om zo weinig mogelijk tijd door te brengen in Han-land (90% van de Chinezen zijn Han: het rochelende, boerende, overgevende, lawaaierige, weinig cooperatieve ras waar we stilletjesaan genoeg exemplaren van gezien hebben) en zo snel mogelijk door te trekken naar de minderheidsvolkeren in het zuidwesten van het land. Gelukkig [View Full Entry]

Published: March 18th 2008 | 318 Views | [diary=256334]

Litang
Shangri-la
Dali

Onze tweedaagse in Kuta een kleine maand geleden indachtig hielden we ons hart vast voor het wederzien met Bali. Na een vlotte tweedaagse ferrytocht van Labuanbajo (Flores) naar Benoa (haven in Zuid-Bali) hadden we de smaak van het varen te pakken. Na een korte busrit, een bezoek aan Mc Donalds (twee dagen droge rijst en nog drogere vis doen zelfs de meest fanatieke vegetariër naar een hamburger snakken) en een overnachting in Sanur namen we meteen weer de ferry. Een uurtje later sprongen we met onze tot aan de knieën opgerolde broeken van de boot in het ondiepe water voor de [View Full Entry]

Published: March 4th 2008 | 371 Views | [diary=251935]

Varanus Komodoensis
Varanus Komodoensis
Oftewel de Komodovaraan
Dag allemaal, Het is al lang geleden dat we nog eens een internetverbinding tegengekomen zijn, vandaar onze afwezigheid in blog-land. Onze excuses voor de verjaardagen die we zonder mailtje voorbij hebben laten gaan en de misschien spannende dagen voor onze familie, zonder nieuws van ons. Nogmaals sorry maar voor een tijdje zaten we helemaal afgesloten van de wereld. Vanuit het overtoeristische Kuta op Bali zijn we zo snel mogelijk naar de Gili Islands vertrokken. Drie idyllische eilandjes zonder gemotoriseerd verkeer, het leek wel alsof de tijd had stilgestaan. De paardenkarren die me [View Full Entry]

Published: March 4th 2008 | 522 Views | [diary=251030]

Flandria
Vissersdorpje in buurt van Sape
Gili Trawangan

Oorlogsgebied?
Oorlogsgebied?
Of nee, het is de Bromo-vulkaan die de omgeving met een laagje as bedekt
We zijn weer met ons gat in de boter gevallen... Na onze vlucht van Medan naar Jakarta konden we in de hoofdstad bij de Belgische Paul en zijn Braziliaanse vrouw Elizangela overnachten. (Onze vlucht had twee uur vertraging, maar omdat we op tijd in de luchthaven waren konden we een vlucht vroeger nemen, die dan toevallig ook vertraging had en zo precies een half uur voor onze originele vlucht vertrok. Kunnen jullie nog volgen?). De luxe van een echt bed, een huis met airco en zelfs een zwembad en pingpongtafel konden we niet weerstaan. Jakarta zelf had niet veel te bieden, [View Full Entry]

Published: February 1st 2008 | 385 Views | [diary=239972]

Candi Sewu tempel - Prambanan
Nicole en Hugo drinken tasje koffie in Jakarta
Sunda Kelapa - Jakarta

Bukit Lawang
Bukit Lawang
<Stevig gsprd ros or-ut zkt aantrkk en gwllg vrwtje met sxy vll lppn vr lke tijd smn> Het 'orang utan feeding centrum' heeft een programma om zieke en verzwakte orang utans terug in het park ui... [more]
- "Een colaatje?" - "4000 graag." - "En twee Nasi Goreng?" - "12.000 alsjeblieft" - "Twee bustickets naar Banda Aceh?" - "200.0000 op de kop" - "Het vliegtuig naar Jakarta?" - "440.000 per persoon." Zonder een krimp te geven, halen we 2.000.000 per keer af. We toveren de nullen uit onze portefeuille zoals konijnen uit een hoed. Voor elke euro krijg je 13.500 rupiah. Je moet het hier niet breed hebben om het breed te laten hangen... Nadat de Maleisische ferry ons had afgezet in Medan op Sumatra wisten we meteen waar naartoe: dezelfde nacht nog zaten we op de bus [View Full Entry]

Published: January 27th 2008 | 452 Views | [diary=238337]

Lake Toba
Lake Toba
Pulau Weh

Kwallen
Kwallen
De witte bloedcellen van de zee
Dat is de hoogte van de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur. Best wel hoog. Als iemand van de bovenste verdieping naar beneden spuugt, heb je nog 10 minuten tijd om er foto's van te trekken voor je dekking moet zoeken. Zo hoog dus. Maar voor we konden spugen, moesten we nog langs Singapore passeren. Toen we op 4 januari 's morgens vertrokken, werden we in de luchthaven van Macau aan de veiligheidscontrole tegengehouden. De 20cl chocomelk, 27cl ijskoffie en 33cl spuitwater die we in onze handbagage meezeulden, moesten we ter plekke en terstond ad fundum leegdrinken. Dat gaf best wat [View Full Entry]

Published: January 13th 2008 | 370 Views | [diary=233683]

Straatbeeld Kuala Lumpur
Petronas twin towers - ergens in de nacht
Dragon zeepaardje

Een heel gelukkig nieuwjaar allemaal!!! Morgen vertrekken we weer naar onze volgende bestemming, Singapore, dus wordt het hoog tijd om jullie op de hoogte te stellen van wat we de afgelopen dagen allemaal uitgevreten hebben. Kerstavond zijn we thuisgekomen van de Filippijnen. We hadden nog net de tijd voor een douche en om een doos Belgische chocolaatjes te gaan kopen voordat we aan het kerstdiner verwacht werden. Mario (de neef van Cesaria Evora), had een bont allegaartje aan mensen uitgenodigd: jong en oud; blank en zwart, familie en vrienden; Portugezen, Kaapverdiers en Belgen. We wa [View Full Entry]

Published: January 3rd 2008 | 228 Views | [diary=232117]

De Wolkenkrabber
Legoland
Vertigo

Of iets nauwkeuriger: 20 meter onder zee. Maar de avonturen zijn er niet minder om! Na het verlaten van ons paradijselijke eiland hebben we een binnenlandse vlucht naar Tagbilaran, de hoofdstad van het eiland Bohol, genomen. Als je in de Filippijnen ergens wil komen, moet je bijna altijd langs Manila passeren. Zo kwam het dus dat we een boot, jeepney, ferry, bus en vliegtuig later op 12 december eindelijk voet op Bohol konden zetten, een van de zuidelijke eilanden in de Visayas. 's Anderendaags zijn we naar Cabilao gegaan, een westelijk gelegen klein eilandje, waar we meteen kennis maakten [View Full Entry]

Published: December 27th 2007 | 441 Views | [diary=229288]

Paalwoning in de rijstvelden
Het fototoestel-effect
De kerk van Albuquerque (Bohol)

« back 1 10 20 30 40 next »