Travel Blog | About TravelBlog | World Facts | Travel Wallpaper | Travel Forum | Backpackers Travel Insurance | Services | Cameras

by Yves-en-Anne, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 next »

Dag allemaal, Heel erg bedankt voor alle reacties en mailtjes die we krijgen! Het is echt leuk om van jullie allemaal te horen! Gisterenochtend zijn we uit Yangshuo vertrokken. Omdat we sowieso van bus moesten veranderen in Guilin vonden we het een leuk idee om daar even een kijkje te nemen. We hebben er enkele uurtjes rondgewandeld en dan de bus genomen naar Longsheng, zo'n anderhalf uur met de bus in noordelijke richting. De nachtmarkt zou er volgens onze reisgids "very lively" zijn, maar de stank was er - zelfs naar Chinese normen - echt niet te harden. Na enkele omzwervingen [View Full Entry]

Yves en Anne - Yves en Anne | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 15 Photo(s) | 0 Video(s) | 367 words | [diary=220330] | 2007-11-17 12:29:33

Namiddagzonnetje
Aardappelvrouwtje
En de koe zag dat het goed was

Waterbuffel tussen de rijstvelden
Waterbuffel tussen de rijstvelden
Eindelijk eens een waterbuffel IN het water. Daar zat ik nu al meer dan een maand op te wachten!
Oftewel: Er zijn meer schurken dan vensters in China Maandagochtend zijn we met de nachttrein aangekomen in Guilin. Van daar hebben we meteen de bus genomen richting Yangshuo, een stadje in het zuiden van China op zo'n 700km ten noorden van Hong Kong en Macau. De enige etnische minderheid die je hier tegenkomt zijn backpackers. Het stadje wordt omgeven door karstgebergte, erg wispelturige en ge-erodeerde bergjes die als paddestoelen in het landschap zijn neergeplant. Bevroren in Mongolie en op het Tibetaans plateau, ontdooid in Xi'an en Tunxi, beginnen we nu lichtjes te smelten in de subtropische temperaturen van Yangshuo. En net [View Full Entry]

Yves en Anne - Yves en Anne | Read The Full Entry | Subscribe | 5 Comment(s) | 20 Photo(s) | 0 Video(s) | 1309 words | [diary=219880] | 2007-11-15 15:03:04

Karstbergspringen
Oma
Dobberend bootje op de Li River

November 11th 2007

It's a kind of magic...

Asia » China » Jiangxi » Wuyuan
Dag allemaal, Het zijn zalig rustige dagen geweest voor ons. Vanuit Tunxi hebben we een bus genomen naar Wuyuan om van daaruit op een minibus tot Xiao Likeng te gaan. We werden weer afgezet aan een kruispunt en uitgewuifd door de plaatselijke fotografieklas die bij ons op de bus zat. Van daar was het nog even wandelen tot het dorpje. We waren nog maar amper aangekomen of een man "vroeg" ons of we wouden blijven slapen (gebarentaal). We hebben hem dan gevolgd naar zijn thuis, een van de knapste huizen van de straat. De rest van de dag hebben we wat [View Full Entry]

Yves en Anne - Yves en Anne | Read The Full Entry | Subscribe | 4 Comment(s) | 21 Photo(s) | 0 Video(s) | 535 words | [diary=218599] | 2007-11-11 08:49:43

Straatbeeld Likeng
Sympathieke landbouwer
Zalig restaurantje in Xiao Likeng

Van Tongren zijn we doorgetrokken naar Xining. Het plan was om bij aankomst meteen door te reizen naar Xi'an maar de verkeersgoden beslisten daar anders over. Het busstation was al gesloten en de nachttrein was volgeboekt dus maar een ticket genomen voor de volgende dag. Onze "verloren" dag in Xining hebben we doorgebracht met marktjes bezoeken (en alles te proeven wat er lekker uitzag) en we hebben nog een tof museum gedaan. Het huis van de laatste Chinese warlord is omgevormd tot museum en we konden alle bijhuizen, paviljoenen en tuinen bezichtigen. Voor een keer waren we alleen, geen enkele andere [View Full Entry]

Yves en Anne - Yves en Anne | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 14 Photo(s) | 0 Video(s) | 589 words | [diary=217340] | 2007-11-06 15:47:26

Hand in hand
Nachttrein naar Xi
Nachttrein naar Xi

November 4th 2007

Tunxi als uitvalsbasis

Asia » China » Anhui » Huangshan
Hongcun
Hongcun
De Moon Pond, een aangelegd stukje water midden in het idyllische dorpje
Omdat onze vorige treinrit zo fantastisch was meegevallen, hebben we vanuit Xi'an maar weer een nachttrein genomen naar Hefei. Van daaruit zijn we met de bus verder gegaan tot Tunxi, een stadje in het zuiden van de provincie Anhui (zo'n 150 km ten westen van Shanghai). Hier begint het rurale China zich meer te manifesteren (in tegenstelling tot het meer op industrie gerichte noorden): landbouwterrassen, waterbuffels, moestuintjes,... Zondagochtend zijn we met een bus vol Chinzen naar Yixian vertrokken, waar twee historische dorpjes liggen. De dorpjes Hongcun en Xidi zijn gebouwd in Huizhou style, een bouwstijl die de rijkere handelaarsklasse tijdens de [View Full Entry]

Yves en Anne - Yves en Anne | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 21 Photo(s) | 0 Video(s) | 955 words | [diary=217361] | 2007-11-07 03:28:10

Tunxi
Straattafereel in Xidi
Zonsopgang in Huang Shan

October 28th 2007

Xiahe en Tongren

Asia » China » Gansu » Xiahe
Vrolijke werkman
Vrolijke werkman
Iedereen heeft zo zijn open lucht werkatelier langs de kant van de straat
Dag allemaal, Na Langmusi zijn we naar Xiahe getrokken. Om zeven uur 's morgens in de vrieskou een overvolle bus genomen naar Xiahe. Er waren geen zitplaatsen meer dus moesten Yves en ik (met andere Tibetanen en Chinezen) in het gangpad zitten, verstopt voor eventuele wegcontroles onderweg. Hoewel de rit maar drie uur duurde was het een van de minst aangename die we al gedaan hebben. Ik had weer eens migraine en zat misselijk met mijn plastiek zakske klaar op de grond. De verstikkende lucht in de bus en de penetrante geuren van zure yakboter en pas opgestoken sigaretten hielpen natuurlijk [View Full Entry]

Yves en Anne - Yves en Anne | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 15 Photo(s) | 0 Video(s) | 425 words | [diary=214944] | 2007-10-28 14:03:25

Monnik speelt met voetbalpluimpje
De spieren strekken

October 26th 2007

Langmusi

Asia » China » Gansu » Langmusi
Dag allemaal, We hebben niet veel tijd doorgebracht in Lanzhou, wat maar een tussenstop was om tot in Langmusi te geraken. Na een luxueuze nacht in een kamer met badkamer(en bad!) hebben we 's morgens vroeg de minibus genomen richting Langmusi. De rit zou 10 uur duren maar dankzij de Chinese ijver is er een nieuwe weg aangelegd en werden we na 7 uur rijden opeens pardoes uit de minibus gezet. Groot was onze verbazing toen we daar gepakt en gezakt langs de kant van de weg stonden, omringd door besneeuwde bergen in the middle of nowhere. We zijn dan maar [View Full Entry]

Yves en Anne - Yves en Anne | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 36 Photo(s) | 0 Video(s) | 367 words | [diary=214726] | 2007-10-27 14:43:09

Nieuwsgierige jongen
Tibetanen
Gebedsvlaggetjes

October 23rd 2007

Yinchuan

Asia » China » Ningxia » Yinchuan
Liefdesslotjes...
Liefdesslotjes...
Als teken van hun eeuwige liefde komen koppeltjes naar de top van de berg om een slot met hun namen erin gegraveerd hier vast te maken
Dag allemaal, We zijn nu in Yinchuan, vertrekken dadelijk naar Lanzhou. Enkele foto's van gisteren met Mike, de Amerikaan die we in Mongolie hebben leren kennen. We zijn samen met hem naar Helan Shan, een bergketen, geweest. [View Full Entry]

Yves en Anne - Yves en Anne | Read The Full Entry | Subscribe | 4 Comment(s) | 5 Photo(s) | 0 Video(s) | 37 words | [diary=213524] | 2007-10-23 03:17:09

Mike en Yves op Helan Shan
Uitzicht over de bergen
Helan Shan Mountains

Dag allemaal, Het is weer even geleden maar de toegang tot een computer en internet bleek niet zo eenvoudig te vinden te zijn. We zitten nu sinds woensdagavond bij Jeff en Claire, het Belgisch-Franse koppel dat we in Mongolië hebben leren kennen. Ze hebben een supertof appartement in het centrum van Beijing. De huurprijzen zijn hier blijkbaar lachwekkend laag: ze betalen ongeveer 37 euro per maand voor een ruim appartement met twee slaapkamers! Maandagochtend nadat we bij Tom vertrokken zijn, hebben we een poging gedaan om naar een meer ten zuiden van Beijing te gaan. Niet eenvoudig als ge geen Chinees [View Full Entry]

Yves en Anne - Yves en Anne | Read The Full Entry | Subscribe | 4 Comment(s) | 19 Photo(s) | 0 Video(s) | 1009 words | [diary=212815] | 2007-10-23 03:24:29

Ingangspoortje tot binnenkoer
De schilder (Cuandixia)
Cuandixia

October 15th 2007

De Muur

Asia » China » Beijing » Great Wall of China
Een daguitstapje dat kan tellen... Met Tom de wagen in, de smog uit en de natuur in, richting Jiangzhou. Na een stukje verkeerd te hebben gereden (de wegen veranderen hier zo snel; als je een u-turn maakt bestaat de kans dat het rondpunt dat je net bent gepasseerd al veranderd is in een kruispunt), zagen we plots stukjes muur en wachttoren blikkeren op de bergflank. Wat verderop de auto geparkeerd en na een klim van een halfuurtje stonden we op de muur. Dankzij het mooie heldere weer konden we de muur in beide richtingen met onze ogen volgen, totdat ie zigzaggend [View Full Entry]

Yves en Anne - Yves en Anne | Read The Full Entry | Subscribe | 4 Comment(s) | 13 Photo(s) | 0 Video(s) | 274 words | [diary=211341] | 2007-10-15 04:39:55

De Muur
Tom en Yves na de grote klim
De Muur met groenfilter

« back 1 10 20 30 next »