Short trip to Africa and a kiss of paradise (Tayrona NP, Guajira, Cabo de la Vela, Los Angeles)


Advertisement
Colombia's flag
South America » Colombia
December 29th 2010
Published: December 29th 2010
Edit Blog Post

Total Distance: 0 miles / 0 kmMouse: 0,0


Cabo de la Vela - El FaroCabo de la Vela - El FaroCabo de la Vela - El Faro

Sunset at almost most norhtern part of sout america
18. dec - 24 dec.

(english version below)

Ravno sva prezivela ene najlepsih dni najinega potovanja... fenomenalne plaze, vegetacija, puscava, najlepse barve in pa super dogodivscine... Tokrat imava zelo veliko za napisat tako da: be prepared😊

Torej kot sva ze omenila sva v Tagangi spoznala belgijski par iz Bruslja (jasno smo se imeli veliko za pomenit...prislo je tudi do rahlih nesoglasj glede lepot Bruslja ampak o tem drugic😊 in skupaj smo skovali plan - NP Tayrona in nadaljevanje poti do puscave peninsule Guajira. Spakirala sva en rukzak z "essentials" in odlocitev je padla da gremo z ladnjico do Tayrone, da si ogledamo se preostali del parka iz vode (ter da ne prenasamo vseh stvari gor in dol po parku). Dogodivscina se je zacela ze na ladnjici, ko nam je tik pred ciljem zmanjkalo bencina, mi pa 10m od skal in s 5 metrskimi valovi... all good, smo pristali na plazi, kjer nama je par obiskovalcev svetovalo, naj pocakamo nekaj casa in morda nam ne bo potrebno placati vstopnine... ja pa kaj se! Zapomnijo si prav vsakega, za namecek pa so nama valovi skoraj odplaknili vso prtljago. Nacionalni park Tayrona naj bi bil en najlepsih delov Kolumbije, in res
Tayrona NP - day 1Tayrona NP - day 1Tayrona NP - day 1

Cabo de San Juan
je! Edina slaba stvar je bil "bad timing" saj je bil park zaradi bozicnih praznikov kar nabito poln. Car Tayrone pa je, da kljub stevilnim obviskovalcem se vedno lahko najdes koticek cisto zase. Dogodivscina se je nadaljevala ze zvecer... Vecina visecih mrez je situiranih znotraj kempa (midva), z doplacilom pa lahko spis tudi v paviljoncku na vrhu skal prakticno sredi morja (belgijca) (glej slike). Tako smo se zvecer zbrali v paviljoncku na par kozarckih, ki jih je kaj kmalu seveda prekinil dez - tokrat pravi vihar... bliskalo, grmelo veter iz vseh strani, in ze cez par min smo stali v 5cm vode in resevali stvari ostalih "zivecih" v paviljoncku. Med kempom in skalami s paviljonckom je majhen potocek, ki je zaradi dezja tako narasel, da je en par pri preckanju skoraj odneslo in sta se za par minut resno bojevala za zivljenje. Tako hitro kot je voda narasla, je tudi padla in sva cez par uric vsa srecna, da spiva na varnih trdnih tleh znotraj kempa, sla v najine suhe visece mreze.

Po dveh dneh polezavanja na plazi in raziskovanja samotnih zalivov, smo se zjutraj odpravili po nori poti cez stevilne potocke, blatna polja, pescene plaze in dzunglo do
Tayrona NP -La piscinaTayrona NP -La piscinaTayrona NP -La piscina

Still life photo moments
vhoda v park, kjer se je zacel pravi "bus-hopping". Najprej smo ustavili avtobus na poti v Venezuelo, ki nas je odlozil pri 4-Vias, nadaljevali do Uribije, kjer pa smo prisli tako pozno, da ni bilo vec javnega prevoza in smo preprosto splezali na tovornjak s pivom, vodo in zalogami hrane. Po DOLGI voznji smo ob 10h zvecer koncno prispeli do Cabo de la Vela in za las ujeli se zadnjo odprto restavracijo in si privoscili hamburger in mrzlo pivce, vecer pa preziveli pred visecimi mrezami, ki so bile dobesedno na plazi, gledali utrinke in srkali ostanke viskija v soju polne lune, ki je bil tako jasen, da bi skoraj lahko igrali karte.

Naslednji dan smo se "sprehodili" (1h po ubitacno zgocem soncu) do plaze Pilon in vzpetine Pan de Azucar. Pot je spominjala bolj na savano nekje v Afriki, plaza pa cisto nerealna! Oranzen pesek, turkizno zelena voda, sive skale in pa zivo modro nebo! Zvecer pa sva se z Urosom sprehodila se do svetilnika na obvezen soncni zahod in dan je bil popoln! Pika na i bi bili le se jastogi, ki pa so izjalovili (ribici so nam prodali "gnile" jastoge, dolga zgodba, drugic😊 zato smo se mogli zadovoljiti s svezimi ribicami😊 Ob 3:30 zjutraj pa smo ze zaceli obratno pot in po dolgih, prasnih, kuclastih, preznojenih akratka napornih 10h urah sva se po nakljucju znasla na plazi Los Angeles - eden najlepsih skritih kotickov, ki sva jih nasla do sedaj. Resort s parimi cabaƱami, prostorom za kamping in dvema paviljonckoma z visecimi mrezami (eden samo za naju) je v lasti velike druzine (kar se vidi na dalec) in prav vsi od babice pa vse do vnukov se trutijo, da bi se "obiskovalci" imeli kar se da super. Najlepse od vsega pa je, da nas je bilo vse skupaj le kakih 6 turistov. Naslednjih par dni mi ni potrebno posebej opisovati - lezanje na plazi, knjiga v roki, dnevnik, igranje z valovi, svez kokos za zajtrk in kosilo ter ribice za vecerjo.

Spoznala sva amerisko-kanadski par, s katerim smo se odlocili skupaj praznovati Bozic v Santa Marti preden sibava na letalo v Baranquillo. Tate je upokojen smucar iz Kolorada - zgodbic ni zmanjkalo in skoraj sem se pocutila kot doma😊 Tako je v Santa Marti najprej sledilo besno iskanje mednarodne govorilnice in Skype pogovor z domacimi (obvezen buci buci z Gasperjem, da me je gledal cel lokutorij) zvecer pa v novi oblekci (darilo!) na odlicno morsko vecerjo (da nadaljujemo Meden tradicijo).

Trenutno sva v Caliju na norem festivalu kjer Aguadiente tece v potokih in se poslusa samo salsa, salsa in se vec salsa, kjer bova verjetno ostala tudi za Novo leto.

Enga srecnega pa zdravega...pa letos se resno drzite novoletnih zaobljub (midva tudi!).

_____________________________


We have just spent the most fabulous week... "Adventure trip" (as we called it) to NP Tayrona and the very remote peninsula of Guajira... and even better, we had a great company of a Belgian couple. So packed our light bags and we were off! The adventure started with the boat (that run out of gas for a few min and we were rocking with 5m high waves 10m away from the rocks)... all good, we landed at this beautiful beach! The only downside was bad timing because of the Christmas holidays so it was quite crowded but the great thing about Tayrona is that in spite of many people you can still find a privet spot just for yourself.

After 2 days of relaxing and exploring the nearby bays we left the park walking on wicked
Santa MartaSanta MartaSanta Marta

Christmas dinner - dont miss my present!
path, crossing one too many springs, climbing rocks, being knee-deep in mud and passing more beautiful beaches to reach the entrance of the park and started "bus-hopping". First to 4-Vias, continuing to Uribia where we came somehow late, Since there was no more public transportation we climbed on a truck transporting beer and other essentials to the "end of the world" and after 5 very bumpy hours we finally reached the finish - Cabo de la Vela. We caught the last open restaurant in the town and treated our self with well deserved hamburgesa con cerveza😊 The rest of the night we spent sitting on the beach in front of our hammocks looking at shooting stars, drinking the left-overs of whiskey with the full moon so bright we could almost play cards.

Next day we "strolled" down (1h walking on the burning hot sun) to reach the superb sight of Pilon beach with Pan de Azucar in the back. Bright orange sand, turquoise sea, grey rocks and super blue sky! We finished the day with the sunset over the lighthouse El Faro and a great fish for dinner. At 3:30am we started with the same route backwards and after
Tayrona NP - day 1Tayrona NP - day 1Tayrona NP - day 1

finally some long awaited carribean beaches
long, dusty, bumpy and sweaty 10 hours we by chance stopped at Los angeles beach... which was the closest to paradise we've seen since. This small family-run resort with few cabaƱas, camping area and 2 pavilions for hammocks (one just for our self) was just too good to miss...so we ended up staying 2 days. I think we don't need to explain the following days... relaxing on the beach with a good book in our hands, playing with huge waves, strolling on the beach, having fresh coconut for breakfast and lunch and fresh fish for dinner. What more would one want!

We decided to spent the Christmas eve in Santa Marta with an American - Canadian couple which ended up great! Great restaurant, great people, great food and good fun!

Now we're in Cali for the crazy festival where there's never enough of Aguadiente and salsa never stops!
Merry Christmas and a Happy new Year to everyone!!

Additional photos below
Photos: 101, Displayed: 27


Advertisement

Tayrona NP - day 1Tayrona NP - day 1
Tayrona NP - day 1

justt having fun on the sun
Tayrona NP - day 1Tayrona NP - day 1
Tayrona NP - day 1

To get from a beach to a beach you have to cross some muddy paths !!!!
Tayrona NP - day 1Tayrona NP - day 1
Tayrona NP - day 1

It's christmas
Tayrona NP - day 1Tayrona NP - day 1
Tayrona NP - day 1

Anja and Emilie!!
Tayrona NP - day 1Tayrona NP - day 1
Tayrona NP - day 1

Somebody finallt got some beach time
Tayrona NP - night stormTayrona NP - night storm
Tayrona NP - night storm

It was pouring and the wind was really strong
Tayrona NP - night stormTayrona NP - night storm
Tayrona NP - night storm

But it was still a lot of fun!!!


29th December 2010
Tayrona NP -La piscina

Great picture!
29th December 2010
Cabo de la Vela

Cool picture.
5th January 2011

Awesome!
Awesome pictures and super jealous about Los Angeles... Little piece of paradise which i hope stays that way for a while!

Tot: 1.266s; Tpl: 0.06s; cc: 13; qc: 85; dbt: 0.0492s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 2; ; mem: 1.5mb