pred pred Halloween


Advertisement
United States' flag
North America » United States » Georgia » Atlanta
October 19th 2014
Published: October 21st 2014
Edit Blog Post

V Atlanti je prepovedano piti alkohol na ulicah, parkih.., razen v času prireditve ali festivalov. Odgovor na to je, da prirejajo festivale vikend za vikendom. Mogoče zaradi pijače ali druženja, mogoče zaradi vremena, ker je še zelo poletno, vse skupaj pa vedno obrnejo na humanitarno pomoč in se vedno zbirajo donacije in prispevki za različne namene. Včasih se kar malo frustriram, ker je toliko stvari naenkrat in se ne da biti na vseh koncih.

Šele čez 14 dni, ampak začelo se je, namesto karnevala februarja, imajo tukaj Halloween. V ZDA so ga pripeljali že dolgo nazaj Irci, ampak kdo se sprašuje o tem, postal je ameriški in to je prava akcija. Tokrat bodo slike povedale več. Vse je že nakrancljano z bučami, pajki, duhci, takšnimi in drugačnimi prikaznimi in okostnjaki.

Vzdušje nalezljivo, ta vikend je že bila prva parada ali karneval za Halloween na Five Little Points. Ni obvezno, da so kostumi kaj grozljivega, ampak karkoli ti paše, čeprav večina se kar potrudi in je vse bolj krvavo, kosmato in strašno. Za punce je značilno, da se oblečejo kaj zelo kratkega ali prekratkega in je tako več zunaj kot pod obleko, nekateri norijo z motorko, drugi s sekiro, vsi pa mečejo čokolade, bonbone, lizike,... Naslednji vikend bo kolesarski Halloween karneval, kar pomeni vsi v kostumih na kolo in po mestu, hkrati pa se ocenjuje najbolj zanimivo okrašeno hišo, potem pa seveda še 31ega oktobra, ko bo norija. Na veliko se obiskuje Haunted house (hiša, kjer straši), kjer plačaš, da hodiš po raznih sobah, tunelih in te prestrašijo kot mačka. To izkušnjo si bom prihranila, da ne pridem ven še bolj skodrana.


Additional photos below
Photos: 18, Displayed: 18


AdvertisementTot: 3.042s; Tpl: 0.016s; cc: 9; qc: 30; dbt: 0.0412s; 3; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.3mb