Dancing my way


Advertisement
North America
November 14th 2014
Published: November 15th 2014
Edit Blog Post

Tokrat malo več o mojem delu, ki je večinoma v plesnem studiu. Delam: plešem, učim, koreografiram,.. se razgledujem in razbijam stereotipe v moji glavi. Bilo je kar mirno na začetku, ampak v vedno več stvari se vpletam in Atlanta mi leze pod kožo. Delo je pravi užitek in ljudje, ki jih spoznavam so zelo prijetni. Všeč mi je profesionalnost in kako dobrodošlo sprejmejo konkurenco.

Delam z inkluzivno plesno skupino in seveda sledim tudi drugim plesnim smernicam in novostim. Fulbright štipendija mi omogoča življenje in delo tukaj, kjer delam s Full Radius Dance Company. Sprejeli so me za svojo v nekaj dneh, sodelavci-plesalci so res fantastični. Trikrat na teden treniramo, večinoma pa še kakšen dan zraven. Imeli smo že nekaj nastopov, učili na nekaj srednjih šolah in centrih za starejšo populacijo. Delo tukaj je priprava za sodelovanja v prihodnosti in povezovanje profesionalcev, ki se ukvarjajo z inkluzivnim plesom in mislim, da bom v naslednjih letih še večkrat pristala v Ameriki.

Vskočila sem kot še prostovoljka za tango za ljudi s Parkinsonovo boleznijo. Res zanimivo! Ta teden so me povabili na eno izmed univerz, Clayton State University, kjer sem predavala o inkluzivnem plesu in vodila plesno delavnico. V kratkem odpotujem še na drugo univerzo v Savanno in v Alabamo. Tako, da poleg vseh kulturnih aktivnostih, ki jih ne zmanjka, pridno širim svoje delo.


Additional photos below
Photos: 9, Displayed: 9


AdvertisementTot: 4.07s; Tpl: 0.015s; cc: 12; qc: 82; dbt: 0.0304s; 3; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.4mb