Valmiera, Valka, Verevi järv - matka Riiasta Tarttoon


Advertisement
Latvia's flag
Europe » Latvia » Vidzeme Region » Valmiera
June 16th 2019
Published: June 28th 2019
Edit Blog Post

Lähdettiin liikkeelle puolenpäivän aikaan. Valtatiellä oli tietyö. Siinä olisi ollut normaalisti ajorata kumpaankin suuntaan, mutta nyt toinen oli suljettu, ja toinen ajorata oli kaksisuuntainen, normaali maantie.

Pidettiin kahvitauko Valmierassa. Sehän on Pohjois-Latvian suurin kaupunki, asukkaita tosin vain 23000. Rauhallinen pikkukaupunki.

Sieltä jatkettiin Valkaan. Auto tankattiin vielä Latvian puolella. Lisäksi käytiin Super Alkossa. Ostin kahdeksan pulloa viiniä. Totesin kyllä että suurimittainen halvan viinan hamstraaminen ei kiinnosta minua. Viinit tuli ostettua vähän summan mutikassa, ja tuli ikävä Alkon asiantuntevaa palvelua.

Olin ottanut selvää Tarton seudun uimapaikoista. Siksi pysähdyttiin vielä Elvassa, noin 20 kilometriä ennen Tarttoa, ja käytiin uimassa pienessä Verevin järvessä. Vesi oli mukavan lämmintä, ja uimarannalla riitti väkeä.

Majoittauduttiin hotelli Tarttoon. Se sijaitsee Tarton bussiaseman vieressä. Auton sai parkkiin hotellin pihaan. Lähdettiin käymään vanhassakaupungissa. Oli lämmintä. Käveltiin rantaa pitkin, ja käytiin syömässä kalaa sisäpihalla.


Additional photos below
Photos: 10, Displayed: 10


AdvertisementTot: 2.967s; Tpl: 0.025s; cc: 14; qc: 32; dbt: 0.0234s; 2; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 2; ; mem: 1.3mb