IMMT2012


Advertisement
Hungary's flag
Europe » Hungary » Western Transdanubia » Pannonhalma
June 24th 2012
Published: October 29th 2012
Edit Blog Post

Sok tekintetben rendhagyó, az eddigi IMMT-k tapasztalatait spontán integrálva, de mégis némiképp új szerkezettel, új oktatókkal, és egy gyönyörű eljegyzési ceremóniával spékelve ünnepeltük egymást, magunkat, Kisnyalkát és a terapeuta-létet idén a 4. IMMT táborban.Mi maradt változatlan?

- A jó hangulat, az, hogy mindenki önmaga lehet egy együtt izgő-mozgó, tanuló, táncoló, változó, egymást meghallgató, megosztó, pihenő, oktató, zenélő társaságban.

- A családok, gyerekek jelenléte. Többen párjukkal, családdal érkeztek, akik egy pár napot pihentek, amíg tanulóként résztvett egy workshopon.

- A remek vega kaja, Laci jóvoltából magyaros, ahogy a mamánk főzte, Nóri, Orsi, Jucus, Évi, Zsolt és Bo pedig a kisérleti vega-szittya-hindu-thai fúziós konyhát vitték, konyhafőnökségük periódusai alatt. Itt Peti-CSabi-Zsolt hihetetlen biokenyér költeményeit is meg kell említenem, kiemelve a sárga kenyeret is meg kell említeni, meg a bárányos zabnyákot, melyet többen anyatejként szívtak magukba, és nem voltak hajlandók semmi mást fogyasztani...

- A spontán kialakuló oktatások: a falra kiragasztott tájékoztató lap, melyre a résztvevők írhattak be esti programokat, ha meg kívántak osztani valamit a saját tudásukból a táborlakókkal, másfél nap alatt betelt, volt itt Gyönygyivel gyönyörű weight-flow est, Máriával transztánc, összeállt a Túlvilágosodás Sundoorral és Gyuszival blues-funk formációban, Franziskával táncterápia, core-megismerés... minden spontán, a nap hangulatának megfelelően, szépen alakult...

- a reggeli "sadhana": páli dalok, vipassana meditációs tréning, és Flóra szépséges yin és ashtanga jógája ismét megadta a nap gericét (vagy szakrumát?😊Mi volt újdonság idén?

- A nemzetköziség, mind oktatói, mind résztvevői szinten: az idei tábor nagyágyúja Rosemary Wallace, a biodinamikus kranioszakrális terápia nemzetközi hírű oktatója volt, aki két 5 napos kezdő tanfolyamon vezette be a résztvevőket a cranio csodáiba. Személyisége, kisugárzása, az a minőség, amivel az emberhez fordul - más tanítás nem is nagyon kell szerintem, mint ami áradt belőle folyamatosan: változtasd saját magad tiszta, blokkoktól mentes emberré, és onnan teljesen mindegy, hogy thait, craniot, mézes masszázst, köpölyözést, sebészetet vagy nyuvasztást gyakorolsz... megváltozik és gyógyul mindazok élete, akiknek közelében vagy. Ezt megérezvén sokan "observer" státuszban, a nagyteremben egy karéjban érkeztek régi végzősök, ismét átélni a tanfolyam szépségeit, energiáját, Rosemary letisztult tanítását. Sok külföldi is részt vett a tanfolyamokon, volt itt amerikától brazíliáig sok-sok náció, szép emberkék.

- Sundoor saját kétnapos taichi-chikung manifestoja mely a julius eleji kánikula tetőfokán végigpörgette a résztvevőket a taichi bemelegítésen, a főnix chikungon, az 5 elem tanon és a 8 minőségen át, csillagokból nyertünk éjszaka energiát, volt közös hangtálazás, esti chilabda tekézés, és minden mi az alsó és felső tantienek gyönyörűsége.

- Sundoor workshopjának első napján párhuzamos valóságok működtek Kisnyalkán: amíg a résztvevők és Sundoor óvatlanul taichizott, egy pár beavatott "subrosa" titoktartással készülődtek egy dombteteji vacsorához... Leánykérés volt ezen a jeles napon, mégpedig Gyuszi és Gabi eljegyzését ünnepeltük, dombtetőn, naplementében, koszorúevő lovakkal, finom étkekkel, könnyes szemekkel, papástul mamástul, mindezt ugy, hogy Gabi csak a megfelelő időben tudjon az egészről...a csajok elszeparálták egy egész délutánra, egy "mulatságra felkészítendő", amíg a készülődés, logisztika, szervezkedés folyt, Sundoor workshopjával párhuzamosan... remekül sikerült a szertartás, és utána a gőzkieresztés blues stílusban a tábortűz körül, Sundoor gitárjával, Gyuszi és én reszeltünk vokálon. Túlvilágosodás a köbön!

- Strukturális Integráció: Ati workshopja az eddigi táborokban elméleti és gyakorlati "taster" nek mondható 2 nap volt, de idén egy komoly, több modulból álló tanfolyam keretén belül látogattak ide a Strukturális Integrátorok. Nem maradt fascia érintetlenül!

- Életmódtábor: a Nemzetközi Masszázsakadémiával ápolt jó kapcsolatunknak köszönhetően idén több résztvevő is a természetgyógyász képzéshez szükséges Életmódtábori igazolással vett részt a workshopokon, (taichi, strukturális integráció és acroyoga).

- Acroyoga: idén Lucie ne egyedül, hanem egy frissen levizsgázott, hivatalos acroyoga tanárral, a kedves almuth-al érkezett párban, összeállt az Al-Lu Airlines, és fergeteges workshopot tartottak ketten... Lucieról hírek: párjával, Kai-al olyan komolyra vált kapcsolatuk, hogy holnap házasodnak. Lévén, hogy Kai kalaripayattu tréner, elképzelhető, hogy a jövő évi táborra a házaspár együtt utazik hozzánk, és kapunk egy 2 napos bevezetőt a tradícionális indiai harcművészetbe is!!!!

- Mesemondás: Laci mesemondónk szerencsére pont az eljegyzést követő napokban ért le, amikor tetőzött a mesére vágyó gyereksereg hullám... Vidám, faramuci, tradícionális mesékkel szórakoztatta az egybegyűlteket, a majorság kapujában heverészve...

Számomra idén a tábor más szinten is ajándék volt: egy új kapcsolat legszebb napjait éltem meg idén, szeretetben, támogató barátokkal körülöttem... köszönöm mindenkinek ezt a tábort!!!!

ps: 35 foto van feltoltve, Petinek, Norinak, Flónak, Ivánnak, és jómagamnak köszönhetően. vagy görgessétek le a lapot, hogy lássátok, vagy kattintsatok egy képre, és ott galéria nyílik meg, lehet lépkedni a képek között, csillagokat adni azokra amelyek tetszenek stb... Jó böngészést!!!!


Additional photos below
Photos: 35, Displayed: 26


AdvertisementTot: 0.062s; Tpl: 0.013s; cc: 12; qc: 29; dbt: 0.0347s; 1; m:domysql w:travelblog (10.17.0.13); sld: 1; ; mem: 1.1mb