Thessaloniki


Advertisement
Greece's flag
Europe » Greece » Central Macedonia » Thessaloniki
February 21st 2005
Published: February 21st 2005
Edit Blog Post

ThessalonikiThessalonikiThessaloniki

The White Tower
Ide egy narancsfas kepet fogok tenni, ha eljutok odaig, hogy a fotokkal tudjak foglalkozni.

Szoval Thessalinoki nagyon szep fekvesu varos, teljesen tavaszi ido van, amiota megerkeztunk, olyan 10-15 fok korul van a homerseklet. Bar a koliban lakok azt mondtak, hogy volt nagyon hideg is, havazott is itt a telen. A varos egy felkorivben terul el egy obol vege korul, a varos mogott pedig hegyek magasodnak, melyre a varos pereme felkuszik. Az oblon attekeintve pedig nem paras idoben latszik az Olympos havas csucsaival. (Eddig az elso napon volt ilyen, amikor megerkeztunk, a lokiban lakok szerint pedig osz ota az volt az elso nap, amikor latni lehetett.)

A varos szimboluma a Feher Torony, mely a kolihoz elegge kozel van a tengerparton, meg az egyetemhez is, igy ezt mar lattuk nehanyszor.
A White Tower a 15. szazadban epult. A 18. szazadban a lazado janicsarokat tartottak itt fogva, majd a 19. szazadban sokukat ki is vegeztek itt, ezert neveztek el Veres Toronynak. A fuggetlenseg elnyerese utan feherre festettek, hogy evvel is kifejezzek a torokotol valo elszakadast. A torony ma mar nem feher, benne idoleges kiallitasokat tartanak, hetfon zarva van, a tobbi napon du. 3ig van nyitva es iongyen latogathato, tetejerol szep kilatas nyilik
A narancsfa es enA narancsfa es enA narancsfa es en

Thessaloniki
a varosra.

Sajnos mas erdekesseget, muzeumot meg nem lattunk, mert a mindennapi elfoglaltsagunk mellett erre egyenlore nincs idonk, meg nagyon kimerulunk a sok ujdonsagtol, sok uj embertol. De a tengerpartra majdnem mindennap lemegyunk, igazabol minden nap, mert a buszrol ott szallunk le, amikor hazafele megyunk, de igyekszunk minden nap setalni egy kicsit egeszen a tengerparton. Amivel meg foglalkoztunk a hetvegen az a szobank kitakaritasa volt, meg a falakat is lemostuk, majd errol is mellekeklek egy kepet, hogy milyen szep lett. (A korulmenyekhez kepest.)Illeteve szombaton este elmentunk a bioszosok bulijaba, ami egy jo kis punk buli volt, tenyleg jol ereztuk magunkat. Gondolom ehhez hozzajarult a koliban elfogyasztott ouzo is. Nagyon profin tudjuk inni, jeggel es vizzel felhigitva. Azt hiszem, hogy a tomeny italok kozul ez lesz a toplistam lelen, mert nagyon izlik az anizsos izesites.

Egyenlore ennyit, ide meg irok majd a varosrol egy kicsit.


Additional photos below
Photos: 3, Displayed: 3


Advertisement

Szilvi es a toronySzilvi es a torony
Szilvi es a torony

Thessaloniki


Tot: 0.055s; Tpl: 0.015s; cc: 17; qc: 44; dbt: 0.0123s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.4mb