Dag 6 – donderdag 7 sept '17 – Bastia


Advertisement
France's flag
Europe » France » Corsica » Bastia
September 7th 2017
Published: September 7th 2017
Edit Blog Post

Rondrit Cap Corse Rondrit Cap Corse Rondrit Cap Corse

in Barrettali
Dag 6 – donderdag 7 sept '17 – Bastia130 km Rondrit van Cap Corse met de Motorhome. Langs de D80. Dit is de enige weg. Die gaat rond dat uitstekende gedeelte in het noorden van Corsica. De 'vinger' van Corsica.

Van Bastia langs de oostkust naar het meest noordelijke punt (Cap Corse) en terug langs de westkust tot Patrimonio. Vandaar naar Bastia langs de enige verbindingsweg over de Col de Teghime (537m), uitloper van de centrale bergketen (hoogste top 1300m) die de volledige Cap bedekt.Er zijn wel 100.000 bochten op heel die tocht. Niet te tellen dus. Eigenlijk een kustweg door een berglandschap. Maar dan altijd smal. Links stijle bergwanden en maquis, rechts in de diepte de zee met hier en daar een diepgelegen zandstrandje of een vissersdorpje.Wat zeer opvalt in dit ruwe landschap zijn de groenige leisteen rotsen. Zou daar koper zitten ? Niets van industrie te zien. Wel hier en daar overschilderde tweetalige borden met kogelgaten. Jagers ? Vandalen ? Extremisten ?Ver uiteen gelegen dorpjes worden aangekondigd door een serie van 'Ralentisseurs'. Absoluut stapvoets te nemen, wil je dat de inhoud van de kastjes van de MH heel blijft. Traag is overal de boodschap. De bochtige straten en geparkeerde auto's langs de witte lijnen in de schaarse dorpjes maken die doortochten al moeilijk genoeg. Toch de moeite om eens te doen. Volgens sommigen is dit Corsica in het klein. Dat belooft.


Additional photos below
Photos: 7, Displayed: 7


Advertisement

Rondrit Cap Corse Rondrit Cap Corse
Rondrit Cap Corse

Middeleeuwse Genuese wachttorens


9th September 2017

Genieten
Ik reis een beetje met jullie mee.Geniet van de trip en de zon.Hier is de herfst al goed begonnen.Regen en wind xxxxx
9th September 2017

En poseren dat die Mon en Fran kunnen ! Jullie voelen zich precies Corsicanen ! Elke steile klim geeft een kick ! De rijstijl van Mon is zo perfect .
Een apart landschap daar met nog een geurtje. Geniet van de komende uitstappen en kom zonder brokken veilig terug ! Groetjes uit een herfstgetint Vlaanderen. Jos en Lieve.

Tot: 2.565s; Tpl: 0.019s; cc: 9; qc: 30; dbt: 0.0204s; 2; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 3; ; mem: 1.3mb