Motorhome reis Albanië en Montenegro - dag 22


Advertisement
Albania's flag
Europe » Albania » South » Vlorë
June 15th 2016
Published: October 28th 2016
Edit Blog Post

Woensdag 15/06/2016 – Voré – 183km

Verplaatsing doorheen het gebergte naar Voré, zo een 15km ten westen van Tirana.

Wel een grote omweg gemaakt om niet doorheen het centrum van Tirana en over een bergpas met weeral smalle slechte weg te hoeven. Doorheen de kleinere steden is al mizerie genoeg. Altijd ergens markt, met alle gevolgen vandien. Chaos overal. Dubbel parkerende auto's, massa volk kriskras laverend doorheen het verkeer. Niemand schijnt te werken. Mannen zitten op een hoopje bij elkaar. Koffie, glas water. Verkoopstalletjes langs alle kanten. Alles op een hoop gegooid. Altijd blij als we er door geraken.Onderweg nogal wat verloederde, verlaten oude industriesites gezien. Behalve wat wegenonderhoud met de schop, hoeden van vee langs de weg, is er geen werk. Wel chauffeurs van alles en nog wat. Openbaar vervoer wordt gedaan met anonieme oude minibusjes. Ze hebben er speciale verkeerstekens voor. Verbods of gebodstekens met eronder 8+1. Weet niet of iemand daar ooit rekening mee houdt. Pikken volk op dat zowat overal langs de weg in groepjes staan te wachten. Waar naartoe ? Misschien naar de markt !

Velen proberen iets langs de weg te verkopen. Standjes overal en allerhande. Fruit, groenten, noten, vlechtwerk.... worden nog eens extra omhooggstoken aangeboden als je voorbij rijdt. Zo ook met de vers gevangen ernorme vissen en palingen langs de weg naast het meer van Ohrid. Sommigen hebben aquariuminstallaties met levend materiaal voorzien van constante aanvoer van vers water. Water hebben ze blijkbaar in overvloed. Een spuitende tuinslang en een bord met 'lavash' op geschilderd is al voldoende voor een business dat voor carwash moet doorgaan. Op sommige plaatsen heb je ze om de 100m. Ze doen mekaar concurrentie aan. Of misschien als er één mee begint, beginnen zijn buren er ook mee. Zelfde met benzinestations. Soms vind je er 50km geen enkele, maar als je er een vindt staan ze in trossels. Meestal werkloos, en pompist op een stoel in de schaduw.

AdvertisementTot: 0.05s; Tpl: 0.018s; cc: 13; qc: 32; dbt: 0.0075s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.3mb