Keskellä ei mitään.


Advertisement
China's flag
Asia » China » Hainan » Qionghai
February 18th 2012
Published: February 18th 2012EDIT THIS ENTRY

Matkalla.Matkalla.Matkalla.

Kelit on hyvät.
Heti WuZhiShan:sta lähdön jälkeen eteen tuppautui taas pieni vuorenmöhkäle ja työntäminen jatkui. Pian vastaan tuli risteys, mistä olisi päässyt valloittamaan itse WuZhiShan-vuoren, mutta tällä kertaa minulle riitti noin 1500 metrin korkeudessa touhuaminen. En tarkkaan tiedä kuinka pitkään ylämäki jatkui, mutta kun alamäki lopulta alkoi, niin se olikin sitten melkoinen lasku.

Laskettelin yhteen putkeen ainakin vartin verran hienoa serpentiinitietä. Välillä oli melkein tasaista, mutta sitten mäki taas jyrkkeni äkisti ja piti oikein kanttailla mutkiin. Tuli siinä ohiteltua muutama hitaampi mopoilijakin kun eivät uskaltaneet laskettaa shikaaneihin täpöillä. Laskun aikana aloin fiilistelemään josko alamäen loputtua palkkaisi jonkun hinaamaan mut takaisin ylös, että saisi laskea vielä uudestaan. Kun mäki lopulta loppui niin luovuin suunnitelmasta ja jatkoin polkemista.

Tie seuraili pientä jokea ja koitin koko ajan etsiä sopivaa paikkaa majoittua joen varrelle. Ongelma oli taas se, että joelle oli todella hankala päästä, koska se oli koko ajan parikymmentä metriä tietä alempana. Sitten jos sinne meni hyvä tie, niin joen ranta oli tiheään asuttua ja en halunnut laittaa telttaa sinne talojen väliin. Lopulta vastaan tuli hyvä kohta, missä oli vähän asutusta. Joen varressa oli vain yksi talo ja alajuoksulla pieni hiekkamonttu, missä miehet kaivoivat kaivurilla hiekkaa.

Menin talon ohi ja huikkasin asukkaille meneväni uimaan
WuZhiShanWuZhiShanWuZhiShan

WuZhiShan on tuolla jossain laakson pohjalla.
joelle. Tässä kohtaa jokea oli vielä sopiva virtaus, joten vesi ei lillunut paikallaan keräten kaikkea roskaa. En päässyt ihan rantaan asti pyörällä, joten roudasin tavarani sinne ja jätin pyörän vähän matkan päähän. Pienen ajan kuluttua paikalle tuli mies, joka ihmetteli mun touhuja ja kerroin hänelle, että aion nukkua joen törmällä yön. Mies sanoi asuvansa läheisessä talossa ja pyysi laittamaan teltan lähelle taloa. Olin kuitenkin jo päättänyt nukkuvani joen lähellä ja kieltäydyin. Vaikka vesi oli kirkasta, niin varmistin vielä, että se oli uimakelpoista ja mies kertoi uivansa siinä itsekin joka päivä.

Miehen lähdettyä menin uimaan lämpimään veteen. Monen päivän uimisfiilistelyjen jälkeen siinä oli hieno vedellä sammakkoa vastavirtaan. Virtaus oli juuri sopiva ja kun koitti uida sitä vastaan rauhallisesti, niin pysyi vain paikallaan. Uin vastarannalle ja pian puskasta ilmestyi vanha kalastajaukko, joka varoitteli lasinsiruista ja jutteli muutenkin paljon. Kaikkea en tietystikään ymmärtänyt, mutta paljon kuitenkin. Täällä Hainanilla on sen verran erilainen murre, että usein yksinkertainenkin lause kuulostaa ihmeelliseltä.

Ilta alkoi pimenemään ja laitoin teltan pystyyn aivan joen vierelle sekä keräsin polttopuut valmiiksi kun vielä näki jotain. Pimeys laskeutui nopeasti ja se olikin sitten aivan säkkipimeää. Näin kirkkaasti en ole tähtitaivasta nähnyt varmaan ikinään, koska ympärillä ei näkynyt yhtään valoa. Ainoa
Väliruokailu.Väliruokailu.Väliruokailu.

Nuudeleita ja pähkinöitä
asia mikä häiritsi rauhaani oli satunnaiset autoilijat läheisellä tiellä.

Ilta meni mukavasti ruokaa tehdessä ja sammakoiden kurnutusta kuunnellessa. Vetäydyin telttaan jo yhdeksän aikaan lukemaan kirjaa ja pian jo nukahdinkin makuupussin lämpöön.


Additional photos below
Photos: 7, Displayed: 7


Advertisement

Väliruokailu.Väliruokailu.
Väliruokailu.

Hobo-stovella keittämistä.
JokiJoki
Joki

Loistava telttapaikka, mutta sinne on mahdoton päästä pyörän ja kamojen kanssa.
Teltta.Teltta.
Teltta.

Juu se on vaarallista laittaa teltta noin lähelle jokea.


Tot: 0.153s; Tpl: 0.026s; cc: 8; qc: 50; dbt: 0.0228s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 2; ; mem: 1.4mb