HuangZhu - QiongHai - WanNing


Advertisement
China's flag
Asia » China » Hainan » Qionghai
December 13th 2011
Published: December 13th 2011
Edit Blog Post

MatkallaMatkallaMatkalla

Alle 200km Sanyaan.
HuangZhusta lähtiessäni keli oli aivan mahtava. Ysiltä aamulla oli jo niin kuuma, että piti ajaa T-paita päällä ja siksi fiilis oli hyvä.

Juuri hyvän kelin takia ajoinkin vain noin 30km ja jäin QiongHai-nimiseen kaupunkiin paistattelemaan päivää ja hiukan lepäämään. Täällä saisin luultavasti myös syödä vähän monipuolisemmin kuin tien päällä tai pienissä kylissä. Myös rahaa piti saada vaihdettua ja tässä kaupungissa se onnistuisi Bank Of Chinan toimipisteessä. Vaihdan rahani aina tämän pankin konttoreissa, koska siellä homma käy ehkä helpoiten. Muissa pankeissa on aina välillä ollut kassaneidillä sormi suussa kun isonenä kävelee sisään.

QiongHai on noin puolen miljoonan asukkaan kaupunki, yksi Hainanin isoimmista. Aluksi tuntui oudolta olla keskellä meluisaa liikenneruuhkaa, mutta rytmiin pääsi taas nopeasti mukaan.

Kiertelin kaupunkia ihan rauhassa samalla vähän sivusilmällä tarkkaillen mahdollista yöpaikkaa. Myös nopeusmittarin paristo piti vaihtaa, mikä löytyikin yllättävän helposti. Lopulta ruoan jälkeen kirjauduin hotelliin sisään ja suihkun kautta lähdin nauttimaan auringosta puistoon. Tietysti tämä kostautui illalla, kun huomasin pollttaneeni naamani ja kädet. Ei tietysti taaskaan tullut aurinkorasvaa mukaan.

Seuraavana aamuna aamupalan ja rahanvaihdon jälkeen lähdin matkaan Tarkoitus oli ajaa tähän asti pisin matka eli noin 80km WanNingiin. Keli oli edelleen aurinkoinen ja matka eteni kevyesti edellispäivän löysäilyn takia. Vaihtoehtoisena yöpaikkana pidin pientä järveä
MatkallaMatkallaMatkalla

Kauhea tavaramäärä!
10km ennen WanNingiä, mutta järvelle saapuessani totesin telttailun jälleen kerran mahdottomaksi. Telttaa ei oli saanut laitettua rauhassa pystyyn, koska järven rannoilla oli paljon pientä hökkeliä, missä kinkit touhusivat jotain. Olisi pitänyt odottaa pari tuntia pimeän tuloon, jotta teltan olisi voinut koota salassa. Niinpä painoinkin suoraan kaupunkiin asti.

Myös WanNing on iso kaupunki ja ajattelinkin majoittua samanhintaiseen hotelliin(120y) kuin edellisyönä. Tunnin kyselyn jälkeen totesin, että netillä oleva hotellihuone maksoi täällä halvimmillaan 244yuania, mihin jouduin sitten taipumaan, koska nettiin oli pakko päästä hoitamaan asioita. Huoneessa olikin sitten oma tietokone, millä katselin pari leffaa illan ratoksi. Kalastin myös tietoa siitä miksi kaupunki on niin kallis hotellien puolesta. Se on lähellä rannikon lomapaikkaa ja hinnat ovat pompsahtaneet myös täällä ylös.

Lopulta painuin nukkumaan KFC-aterian jälkeen.


Additional photos below
Photos: 4, Displayed: 4


Advertisement

MatkallaMatkalla
Matkalla

Iso järvi kiinan mittapuussa.
MatkallaMatkalla
Matkalla

Reikävessa...Vessojen kuningas!


Tot: 0.307s; Tpl: 0.032s; cc: 10; qc: 50; dbt: 0.0162s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.4mb