WanNing - LingShui


Advertisement
China's flag
Asia » China » Hainan » Haikou
December 16th 2011
Published: December 17th 2011
Edit Blog Post

MatkallaMatkallaMatkalla

Näitä olen syönyt aamupalaksi jo useana päivänä.
WanNing oli nähty ja eipä ollut kummoinen kaupunki. Olin tyytyväinen, että matka jatkui ja tuo kiinan Helsinki jäi taakse.

Seuraava etappi oli noin 70km päässä oleva LingShui, mikä olisi myös isohko kaupunki ja toivoinkin, että hotellien hinnat olisivat hiukan halvemmat. Tarkoitus oli myös levätä tässä kaupungissa yksi päivä.

Matka eteni hienosti, kunnes takapyörän laakeri alkoi taas kanittaa. Se on tehnyt tätä jo aikaisemminkin, mutta nyt vauhti ei kiihtynyt edes alamäessä. Saati sitten kun piti itse polkea vauhtia. Tietysti vika oli siinä samassa renkaassa kuin tämä patenttikorjaus, joten en uskaltanut purkaa vannetta atomeiksi. Ajoin hampaat irvessä noin kilometrin eteenpäin, kunnes rengas alkoi taas rullata.

Tietysti seuraavaksi vastaan tuli kyltti, missä kerrottiin vuoristoalueen alkavan. Olinkin jo hetken osannut odottaa tätä hetkeä, koska melkein kaikkialla ympärillä oli vuoria. Ei siinä auttanut muu kuin katsoa minkälainen mäki sieltä tulisi vastaan.

Mäki olikin sitten sellainen 2.5km pitkä kidutus. Ajamalla sitä ei ylös päässyt, joten työntelin sitä siinä sitten puolikuolleena ylöspäin. Matkalla suusta tuli kaikki suomalaiset kirosanat ja taisin siinä keksiä muutaman uudenkin. Jossain vaiheessa luovutin ja pidin pienen ruokatauon...Pakko tunnustaa, mäki vei voiton miehestä.

Ainoa asia mikä toi lohtua elämään oli toivo siitä, että toisella puolella olisi samanverran alamäkeä. Ylös päästyäni
MatkallaMatkallaMatkalla

Illan kissatappelun jäännökset. Tai sitten joku areca-pähkinänpurija on räkäissyt tuohon.
totesinkin ilokseni, että alamäkeä oli jopa pidemmälti kuin ylämäkeä. Sen verran maltoin kuitenkin, että kävin äkkiä pyörän mutterit läpi kiristäen ne varmuuden vuoksi.

Alkumatkan laskettelin kamera kädessä, mutta totesin kuvauksen olevan pelkkää tärinää ja pysähdyin laittamaan kameran laukkuun. uudelleen vauhtiin päästyäni päätinkin tehdä kolmipyöräisten nopeusennätyksen laskemalla ihan riskirajoilla. Loppumäki oli aivan mahtava siksak-tie alas laaksoon. Kerran meinasin ajaa ulos neulansilmässä, koska vauhtia oli mutkaan tultaessa noin 40km/h ja jouduinkin roikkumaan oikein kunnolla sisäkurvissa, että pyörä pysyi tiellä.

Lopulta sain huippunopeudeksi 59.2 km/h. Heti mäen loputtua jarruttelu alkoi kismittää, sillä uskon, että olisin saanut 70km/h ihan helposti. En kuiteskaan jaksanut enään lähteä takaisin ylös, joten jätin vielä jotain haastetta itselleni myöhempään.

LingShui tulikin vastaan yllättävän nopsasti alamäki-ilottelun jälkeen ja ajoin suoraan kaupungin sivustalle hotelliin, mikä osoittautui yhdeksi parhaista missä olen Kiinassa ollut. Huone oli ihan suomitasoa siisteydeltä ja netti oli uskomattoman nopea. Hintakin oli vain 188yuania, joten oli hyvä idea jäädä sinne pariksi päiväksi.


Additional photos below
Photos: 9, Displayed: 9


Advertisement

MatkallaMatkalla
Matkalla

Tässä on sellainen areca-pähkinäkauppias. Pähkinän pala kiedotaan betel-lehteen ja mutustellaan. Seuraus kuulemma kahvinjuontiin varrattavissa, paitsi tämä pureskelu värjää suun aivan punaiseksi.
MatkallaMatkalla
Matkalla

Areca-pähkinä
MatkallaMatkalla
Matkalla

Chilli
MatkallaMatkalla
Matkalla

Tilasin kiinalaista huoneeseen. Tältä se näytti.
MatkallaMatkalla
Matkalla

Tästä se ylämäki alkoi.
MatkallaMatkalla
Matkalla

Don't neutral slop - Tärkeä ohje mäen yläpäässä.
MatkallaMatkalla
Matkalla

Valloitettu vuori pään vasemmalla.


Tot: 1.651s; Tpl: 0.02s; cc: 8; qc: 52; dbt: 0.0138s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.4mb