pjotr - pieter boon

Private Message Subscribe Blog Map
Joined on: October 18th 2007
Last Login: December 18th 2009

Recommended by 1

by pjotr, order by Date newest first.

Ha lieve mensen; ik moest kloppen want de bel doet het niet; Terwijl ik dit schrijf is het verouderde monteer programma op mijn nog oudere computer rustig de tijd aan het nemen om files te renderen. Voor de leken onder jullie; noodzakelijk gedoe. Maar ach, dat is de local experience denk ik want behalve mooi, hip en cool is Kaapstad ook nogal traag. ‘Aah, die Afrikaantjes’ zullen sommige nu denken, ‘ ze genieten toch zo van het leven en tijd is een relatief begrip voor hen, andere cultuur, lalala’. Helemaal niet; deze traagheid is niet ingegeven door het continent m [View Full Entry]

Published: May 5th 2009 | 63 Views | [diary=396469]

d 027
d 030
d 033

Lieve, lieve mensen En toen was het bijna april, zomaar. In plaats van lente, zoals aan jullie kant van de evenaar, wordt het herfst. Zover is het nog net niet, meteorologen zouden het eens zijn met me als ik zou zeggen dat het nazomert. Een oud, welgekend (lees splinternieuw, net verzonnen) gezegde luidt: Geeft de meteoroloog u gelijk, men geve van kennis blijk. In het kort: Nazomer. Maar in het kort is ook maar zo kort. Waarom geen voorherfst? Hetzelfde lijkt mij. Waarschijnlijk, niet commercieel genoeg. ‘Een picknick op een voorherfstige dag’, klinkt een beetje jammerlijk; &lsq [View Full Entry]

Published: March 31st 2009 | 90 Views | [diary=386406]

lions head
breakfast at paternoster
road trippin with my favorite allies

Lieve cyberlezersch Ik leef nog en dat zelfs na de brand die er tijdens de vorige update woedde, een vreugde dansje is op z’n plaats. Het zal niemand ontgaan zijn dat het ondertussen al maart is. Maart. Ik ben dus al bijna anderhalve maand hier; de tijd vliegt zou de volksmond zeggen. Er zijn al zo veel dingen gebeurd sinds m’n laatste blog; met pinguins gechilled, naar een festival geweest, een kleine road trip gehad, gesurft, gewoon op het strand gelegen, twee keer onsuccesvol beroofd, van roommate gewisseld, een nieuwe bankkaart geregeld (bedankt mapa)… Maar waarom zou i [View Full Entry]

Published: March 6th 2009 | 111 Views | [diary=379107]

camps bay
lions head
a lot of ocean

Aandachtige Lezers; Het gebleir van een stuk of wat baby’s is nog niet helemaal uit mijn gekrispeerde, slaperige hoofd verdwenen als de deur van het vliegtuig opengaat en de onmiskenbare geur van zomer binnenwaait. Laddertje af, en inderdaad, het is warm en zonnig in kaapstad. Januari maar zomer. Een stuk blij gezinder door deze verwachte maar daarom niet minder aangename weersverandering schuif ik aan in het rijtje voor de passport check. Aangezien ik op sneaky wijze het land binnenkom met een toeristenvisum dat maar drie maanden geldig is, hoop ik uit de grond van mijn hart dat de [View Full Entry]

Published: February 11th 2009 | 99 Views | [diary=370644]

op het dak
de berg is overal
mooie  gekleurde huisjes

January 5th 2008
Thuis in Bulgarije Europe » Bulgaria » West » Sofia
Awo Ha, het Sofiaans dialect zou me een goede 15 jaar geleden op het lijf geschreven zijn. Waarom? Wel in deze regionale aftakking van het Bulgaars verbasterd men de 'l' tot een 'w', en ware het niet dat ik tot mijn zesde levensjaar de 'l' niet kon uitspreken, en die, surprise surprise, uitsprak als een 'w'. M'n klasgenootje Lily werd Wiwy enzoverder. Dit echter volledig terzijde. (Voor verdere info over mijn spraakgebreken uit het verleden, het heden en de toekomst raad ik iedereen aan zich niet beschaamd te voelen en me er gewoon even een mailtje over te sturen. Mijn secretaresse [View Full Entry]

Published: January 5th 2008 | 227 Views | [diary=233081]

bansko
toute la famille
Annabelle valt in de smaak bij de marktkramers

December 18th 2007
En zo is het Europe » Bulgaria » West » Sofia
Waarde landkenoten, et les hollandais aussi Wat ik me net bedacht heb is dat ik eigenlijk nog helemaal niet verteld heb hoe Sofia zelf eigenlijk is. Voor de een is het mischien een magisch sprookjes land, voor de ander een storthoop, een enkeling denkt mischien dat het de godin van de wijsheid is waarin ik kampeer. Eigenlijk zouden deze drie fictieve personen (een, ander en enkeling) louter als beeldspraak moeten dienen maar het toeval wil dat ze allemaal een beetje gelijk hebben. Sofia is namelijk een beetje van dat alles en deze drie omschrijvingen zijn elke dag correct. Het sprookjes lan [View Full Entry]

Published: December 18th 2007 | 163 Views | [diary=228539]

in de auto bij Tony Soprano
op een communistisch studenten feestje in thessaloniki
thessaloniki

November 19th 2007
Dit is wat er gebeurde... Europe » Bulgaria » West » Sofia
Waarde Parochianen De eerste zin is altijd de lastigste, dus maak ik me er op deze manier even snel vanaf. Er zijn echt veel gekke dingen gebeurd hier in Bulgarije sinds de laatste keer dat ik jullie verblijdt heb met een stukje non fictie proza. Een goeie week geleden waren we met de hele Erasmus crew op een drum'n bass feestje in Sofia. Op een gegeven moment kwam Emil erg enthousiast in m'n oor schreeuwen dat hij twee Nederlanders had ontmoet die een rondreis door Europa aan het maken waren op kosten van de Nederlandse Volkskrant. Ze krijgen €30 per dag [View Full Entry]

Published: November 19th 2007 | 193 Views | [diary=221025]

onze reddende opening
De kerels
de sneeuwman

Hey lieve kinders, Wederom een aflevering van pieter in Bulgarije. Allereerst, ik heb voor de eerste keer onderwijs gehad! Ik ben dus nu officieel student in bulgarije. Onderwijs bestaat blijkbaar uit een praatje met je professor in haar bureautje met nog 2 andere erasmus studenten erbij; het lijkt op een soort privé les. De courses die ik volg zijn speciaal voor ons ontworpen en mijn examen bestaat uit het schrijven van een essay van 3 kantjes die over 'my perspectives on Bulgarian history' moet gaan: kortom ik prijs de bulgaren even de hemel in aangaande hun roemrijke geschiedenis en plo [View Full Entry]

Published: November 5th 2007 | 338 Views | [diary=215771]

gepimpte lada
een nederlands gedicht op een bulgaarse muur
o3 en claudia

Helleu Eindelijk een blog, dus geen onleesbare mails meer enzo...Voor alle duidelijkheid; ik vertoef nog steeds in Bulgarije waar de zon ondertussen weer is gaan schijnen. Vandaag was het echt een ongelofelijk productieve dag: ik heb mijn kamer opgeruimd en mijn huur betaald. (Naar Bulgaarse normen is dat ongeveer het meeste wat je geregeld krijgt in 24uur, ik was verbaasd dat we geen formulieren moesten invullen om je kamer te mógen opruimen) Verder beginnen de mailtjes binnen te druppelen over de courses die ik ga volgen, en ja de eerste begint volgende week om 2u smiddags, (2uur s'ochtends [View Full Entry]

Published: October 22nd 2007 | 134 Views | [diary=212323]

en de voorkant