Dette er Jeanett og Aleksander sin reiseblogg.
Vi er 26år, og bor litt utenfor Ålesund.
Vi kan nok godt si at vi er litt over middels glad i å reise og oppleve nye kulturer og land.
For 4 år siden var vi i California, San Fransico, Las Vegas og San Diego. Året etter vente vi snuten mot New York og Florida:)
Vi bestemte oss for en litt lenger reise sommeren 2010. Den 23 juli 2010 reiste vi til Australia, Fiji og Hong Kong! Vi hadde en fantastisk tur
Etter en herlig tur til Malaysia i januar 2011 ble vi bergtatt av det asiatiske folkeslaget, maten, strendene og alt som følger med. Vi bestemte oss fort for at vi ville se og oppleve enda mer. Vi bestilte oss derfor tur til Thailand og Kambodsja august 2011. Vi reiste to dager etter at turen ble kjøpt og betalt! :)
Vi føler nå at det er tid for en pause med Asia, men ønsket om å reise lever fortsatt. I April 2012 reiste vi til Panama i Latin Amerika!
Nå har vi nok engang bestemt oss for å sette kursen vekk fra Norge. Nærmere bestemt Afrika. Vi reiser til Tanzania for å oppleve safari og "the big five", videre til Zanzibar og avslutter turen i Doha. Spennende, spennende!!
Stone Town kan kategoriseres med et ord; annerledes. Virkelig annerledes. Her får man virkelig følelsen av å være lang hjemmeifra. Dette er gamebyen av Zanzibar, på samme måte som gamlebyen i Panama ligger også denne på UNESCO sin verdensarv liste. Dette betyr at UNESCO sørger for å ta vare på byen slik den var før, eller at byen er vernet om man ønsker å si det slik. All rekonstruksjon må vær i samsvar med slik bygget ser ut i forkant. På denne måten vil byen aldri bli "ny". Den vil bevare de gamle konstruksjonene og turistene vil kunne se hvordan byen er blitt beholdt. Per i dag er det mye rekonstruksjon av bygninger. Byen er livlig, varm og spennende. Vi leide en privat guide som tok oss med på en to og en halv timers tur
... read moreSiste dag med steiking av flesk er gjennomført. Aleksander er nesten svart og jeg ser ut som… ja, nesten slik jeg så ut før jeg dro. HVIT. Æsj. Hater å aldri bli brun, samme søren hvor mye jeg soler meg hjelper det jo ikke!! Men men, vi har hatt det helt topp her på Ocean Paradise Resort, total avslapping og bare kos. For to dager siden var jeg å fikk aromaterapi av en av damene på hotellet, hun var utrolig dyktig. Jeg hadde fått en skikkelig låsning i nakken ett par dager før (mest sannsynlig etter aircondition på rommet) og denne verket fortsatt. Hun fikk myknet opp hele skiten å jeg er nå mye bedre. Hun børstet og flettet håret mitt til og med før hun var ferdig. Snilleste dama!! Det allerbeste med hele dama var
... read moreDagene går fort, kanskje nesten litt for fort. Det er allerede 13 dager siden vi dro fra høstvær og den vanlige hverdagen. Vi er på dag nr 7 her på Ocean Paradise Resort, og er nok en kveld klar for å innta nydelig buffet. Maten her er virkelig over all forventing. Hotellet har 100 rom, men er her er ca halvfullt nå. Lite skandinaviere, de fleste er tyskere eller amerikanere, heldigvis. Jeg er nemlig ikke fan av å reise på tur for å snakke med nabo'n. Stranden er så hvit at man må bruke solbriller selv om det er overskyet. Helt fantastisk vakker. Her blir mørkt allerede kl 19 på kvelden, noe som igjen gjør at vi legger oss i 22 tiden hver kveld, er derfor tidlig oppe å får virkelig nytt dagene. Stortsett er vi
... read moreDet begynner å bli noen dager siden vi kom til Zanzibar, faktisk tre dager allerde. Flyturen gikk fint, selv om forløpet til den ikke var like god. Vi kom tilbake til Arusha klokken 12.30 etter en over fire timers biltur fra Ngorongoro. Vi fikk lunsj ved et av de bedre hotellene i byen før vi klokken 14.00 ble kjørt til flyplassen. Et pittelite høl (unnskyld utrykket) hvor vi skulle være stasjonert de neste fire timene siden flyet ikke gikk videre før kl 18.00. Vi fikk først beskjed om at de prøvde å få oss med et tidligere flight, men dette gikk selvsagt ikke. Det var flere som kom samtidig og hadde fått den samme beskjeden, men ingen fikk bli med. Er det fullt, så er det fullt. en tysker måtte selvfølgelig lage et h... spetakkel, han
... read moreVi hadde en rolig middag i går, var tidlig i seng etter en lang dag. Aleksander sovnet som vanlig med et poff og en smell, mens jeg lå våken lenge. Det er ganske kaldt her i Ngorongoro når solen går ned, faktisk like kaldt som hjemme. Ngorongoro ligger 2500m over havet og dermed er klimaet noe helt annet her enn de andre plassene vi har vært de siste dagene. I natt var det så kaldt at jeg trodde jeg skulle gå til (det var max 10grader inne på rommet), dette tiltross for at de la varmeputer under lakenet. Men altså, et laken? Okei greit, det er et ullteppe over, men det er jo akkurat det jeg bruker hjemme i sofaen når varmovnen står på 22grader.. Er det rart jeg frøs, eller ikke fikk sove? haha, jeg
... read moreÅ dra på besøk til en Masai landsby har jeg nevnt tidligere på bloggen at vi hadde et sterkt ønske om, i dag ble dette realitet. En fantastisk opplevelse, med minner vi sent vil glemme. Når vi kom ble det holdt velkomstdans for oss, jeg måtte også delta til slutt. Å som en ivrig hobbysanger sang jeg av full hals. De ordene jeg forsto iallefall, prøvde å menge meg så godt som overhodet mulig, jammen ble jeg ikke tatt godt i mot. Når sandskyen sto rundt oss puttet en av masai damene hodet mitt inn i kappen sin slik at jeg slapp å få sand i øynene. Slapp helt av, hun hadde klær under også. =) Jeg måtte gå sammen med damene, mens Aleksander fikk instrukser om å følge mennene. De ville ha Aleksander også til
... read moreFrokosten ble inntatt med sebra og elefant som tilskuere (iallefall nesten), mens vi spiste hørte vi tre som knekte og lyder bare en elefant kan lage. Litt etterpå sto elefanten fornøyd å spiste av treet sitt. Det var ikke mange minuttene etter vi satt oss i safaribilen at fire løver rundt en død sebra å nød dagens første måltid. Et spesielt skue, samtidig vet vi at slik er dyreverden. Fra hotellet til selve safariområdet i serengeti er det nesten to timer å kjøre, men dagen har på langt nær vært kjedelig. I dag har vi sett mer dyr enn noen av de andre dagene, helt tilfeldig kom vi over en leopard. Først lå han i treet sitt å slappet av, men ganske så plutselig var han på bakken. Dette er svært sjelden det skjer, iallefall slik
... read moreJAMBO! Vi er allerde på dag to på vår safari i Tanzania, vi har til nå sett sebra, løve, gnu, gaseller, giraffer, elefanter, leopard og flodhest. Spennende og fullspekkede dager. Lite visste vi i går etter en reise på totalt 25 timer at vi skulle rett på safari i mange timer i Manyara Lakes. Det ble en veldig spennende affære og dagen fikk langt større innhold enn først antatt. Flyturen med Qatar (som forøvrig er kåret til verdens beste flyselskap) var overveldende bra, med god mat, hyggelige flyverter, fine og gode fly ble turen så bra den kunne bli. Vi fløy direkte fra Oslo til Doha, mellomlandet der så gikk flyet videre via Dar es Salam til Kilimanjaro. Når vi ankom Kilimanjaro ble vi plukket opp av vår safariguide. Før vi satte kursen mot safariområdene fikk
... read moreLenge siden sist? Ikke egentlig, men lenge nok for oss! Panama var fantastisk, vi hadde en super tur til Karibien, og masse nydelige opplevelser. Vi stopper ikke her, reiselysten er fortsatt like stor og neste tur er nå bestilt!:) Afrika, et kontinent langt unna det vi er vant med her hjemme. Allerede i januar i år begynte vi å forske på dette spennende landet, men på grunn av regnsesong bestemte vi oss for å utsette turen, nå blir det altså realitet! 30 september reiser vi til Tanzania, nærmere bestemt Kilimanjaro, vi skal ikke klatre i fjell, men på safari! I hele 6 dager skal vi oppleve naturens ville side på nært hold. Vi reiser med privat safaribil for å få mest mulig ut av turen i serengeti og ngorogooro, håpet er å få se alle de
... read moreDet nærmer seg hjemreise. og allerede i morgen tidlig setter vi oss på flyet fra Bocas til Panama City. Her får vi hele dagen før flyet går hjemover kl 19 i morgen kveld. Vi har hatt en topp ferie, og vi har som alltid kost oss i massevis. Vi koser oss i hverandres selskap, å ingenting er vel bedre enn det :) Etter to dager med øsende pøsende regn har vi de siste dagene hatt herlig vær. Dagen i går lå vi kun ved bassenget og slappet av, leste bok og nøt livet. I dag startet vi dagen kl 08, Aleksander leide seg en båt og dro for å snorkle ved noen av revene i nærheten. Jeg lå ved bassenget og koste meg der. Når Aleksander kom tilbake dro vi sammen ut til Red Frog beach.
... read more