by beach_girl, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 next »

Dnes su presne 2 mesiace odkedy som prisla do Indie. David ma zajtra narodeniny 26 rokov tak to oslavime - dnes sme prave zistili ze vacsinu mojho casu v Indii som stravila s nim - mesiac a tyzden. Prave sme na ceste z mesta Khajuraho spat do Varanasi. Trvalo nam 13 hodin cestovania vlakom a autobusom kym sme sa sem dostali a sice toto mesto patri k najvacsim atrakciam Indie, nie vela ludi si da tu namahu sem prist lebo je to daleko a par hodin sa ide len po prasnej hrbolatej ceste. Odkedy tu vybudovali letisko, vacsina turistov sem radsej [View Full Entry]

Published: January 7th 2007 | 724 Views | [diary=117034]

Khajuraho - detail
Vychodny chram
Detail chramu

January 5th 2007
Varanasi  Asia » India » Uttar Pradesh » Varanasi
40 hodinovu cestu vlakom z Chennai do Varanasi sme prezili, az na to ze v noci bola dost zima a tu na severe je este vacsia - je to sok prist sem z tepleho juhu. Po ceste mal vlak 2 hodiny zdrzanie lebo nejaky profesor co bol vo vlaku mal zlyhanie srdca a zomrel - tak sme si uvedomili ze prave isiel vlakom do Varanasi kde spaluju mrtvych aby sa dostali do "neba". V poslednom case sme mali rusno vela cestovania. Blog pisem z mesta Satna a zajtra ideme do mesta Kachuraho z tadial sa za par dni vraciame spat do [View Full Entry]

Published: January 5th 2007 | 296 Views | [diary=116473]

Pohlad z clna
Varanasi
Horiaca hranica vo Varanasi

Nieco mi hovori ze tento blog pritiahne viac muzskej pozornosti ako ine :-) Vcera vecer sa tu v meste Mamallapuram zacal festival klasickeho Indickeho tanca - videli sme prve vystupenie a neviem aky superlativ pouzit na jeho opisanie. Nieco take som v zivote nevidela - bolo to fakt uzasne. Tance mali prepracovane do posledneho pohybu oci, usmevu a gesta ruk. Na rozdiel od inych tanecnych vystupeni co som doteraz videla - toto by som dokazala sledovat dlhe hodiny bez zaspavania..... Na vystupenie prislo velke mnozstvo divakov z celej Indie, tak som rada ze mam aspon par fotiek "zblizka". [View Full Entry]

Published: December 30th 2006 | 252 Views | [diary=114667]

Neskutocne dobre vystupenie
Mamallapuram
Mamallapuram

December 23rd 2006
Merry Xmas everybody Asia » India » Tamil Nadu » Kanyakumari
Par dni som sa neozvala - mala som anginu, bola som na antibiotikach. Nebolo to nic prijemne ale pomaly sa z toho dostavam. Pisem uz z mesta Madurai do ktoreho sme sa dostali cez mesta Varkala (plaz pri mori - cista voda - dobra viditelnost) a Kanyakumari - alebo "koniec zemi" - cip na uplnom juhu Indie kde sa spaja Indicky ocean, Bengalsky Zaliv a Arabske more. Dnes su Vianoce - ja ich pravdepodobne stravim cestovanim v autobuse lebo mame pred sebou 8 hodinovy presun do mesta Pondicherry. Vcerajsia cesta vlakom bola najhorsia v mojom zivote. Ludia boli vsade, na kazdom [View Full Entry]

Published: December 24th 2006 | 390 Views | [diary=112978]

Varkala beach
Vyrabanie spagatu z kokosu
Chlapik vybera bahno po zosunoch pody

December 18th 2006
Kerala Backwaters Asia » India » Kerala » Allepey
Dnes sme stravili skoro 6 hodin na kanoe - totalny relax - schvalne sme si nezobrali kanoe s motorom, aby sme si vychutnali to ticho, spev vtakov atd. Zajtra sa chystame na 8 hodinovu plavbu smerom na juh a za par dni sa dostaneme na plaz pri mori v meste Varkala. [View Full Entry]

Published: December 18th 2006 | 313 Views | [diary=111835]

Pohlad z kanoe
Detail
Nase kanoe

December 17th 2006
Alleppey - backwaters Asia » India » Kerala » Allepey
Dnes sme dorazili do mesta Alleppey z kadial budeme splavovat backwaters. uz po ceste sem sme mali malu ukazku toho co nas caka - zobrali sme si ferry na dve a pol hodiny - stalo to neuveritelnych 6 Sk - plavili sme sa cez kanale a jazero obkolesene palmamy, ryzovymi poliami a vsade bolo mnozstvo exotickych vtakov. Nemam vela casu, tak uverejnim co sa mi za hodinu podari. [View Full Entry]

Published: December 17th 2006 | 219 Views | [diary=111559]

Buduca Miss India ;-)
Pohlad z lode

Tento blog pisem na rychlo lebo budu za par minut zatvarat. Sme v meste Kumily - po ceste sme videli prekrasnu prirodu, mam stovky fotiek - nie je mozne ich vsetky uverejnit. Prave sme prisli z predstavenia miestnych bojovych umeni a kym toto pisem David si uziva slavnu Indicku masaz - je pokusny kralik ak bude dobra tak tiez pojdem v dalsom meste - uz sme to dlho planovali, ale nejak sme sa k tomu nedostali. Zajtra odchadzame do mesta Kottayam. Zase sa mi podarilo uverejnit viac fotiek, tak si treba kliknut Next na zobrazenie dalsej stranky - ludi co si [View Full Entry]

Published: December 16th 2006 | 312 Views | [diary=111327]

Cestou do Kumily
Powerhouse waterfall
...

Vcerajsi strajk nam dost narusil plany. Najali sme si sofera aby nas povozil po okoli ale po asi 7 kilometroch sme narazili na miestnych dedincanov s palicami v rukach a prinutili sofera aby sa otocil a vratil spat. Nefungoval ziadny biznis - vsetky restauracie boli zatvorene, obchody takisto, vsetky cestovky samozrejme takisto. Vraj na inych miestach hadzali do aut aj kamene. Nefungovala ani ziadna doprava - takze ludia nemohli ani cestovat z mesta do mesta (pokial nemali sukromne auta) Tak sme aspon zastavili na ceste spat na vyhliadkovom mieste a hodinku sme sa presli po cajovych planta [View Full Entry]

Published: December 15th 2006 | 314 Views | [diary=111090]

Vazenie nazbieraneho caju
Cierne korenie
Zberacky caju vysypaju nazbierany caj

Munnar - mesto vo vyske 1600 metrov nad morom obklopene neskutocne krasnou prirodou - dnes sme boli na Top Station vo vyske 2500 metrov nad morom, videli sme par vodopadov, nadherne plantaze, jazera, jazdili sme na slonovi - proste super den. Nemam vela casu na pisanie ale radsej uverejnim viac fotiek a video. Zajtra bude strajk, vsetko vratane restauracii bude zatvorene, tak uz sme nanosili do hotela zasoby jedla a vody. Zajtra si berieme sofera a mame v plane vidiet este vacsie vodopady ako sme videli dnes, viac druhov plantazi, samozrejme hory a uzasne pohlady do udoli. Cez den bolo stal [View Full Entry]

Published: December 13th 2006 | 436 Views | [diary=110651]

Nas slon pred jazdou
Zberacka caju

Vcera sme videli ten slavny tanec Kathakali a dnes sme stravili 2 hodiny umyvanim a krmenim slonikov - to bolo fakt super!!!! Moj travel-buddy sa uz citi lepsie - zamlcal mi ze mal hnacku, tak myslime ze to mu bolo zle z toho. Sloniky boli uzasne - cela rodinka - mali 4 babies. Matka bola najvacsia a mala 35 rokov - vraj sa dozivaju okolo 100 rokov. Na slovo pocuvali ich majitelov - zasli sme ako rozoznali pokyny ze maju ist do predu, do zadu, sadni, zdvihni chobot a ine povely - neuveritelne! Dokonca rozumely prikaz "osprchuj sa chobotom" :-) Cele [View Full Entry]

Published: December 11th 2006 | 302 Views | [diary=110006]

Kde je najblizsi zachod?
...

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 next »