Travel Blog | About TravelBlog | World Facts | Travel Wallpaper | Travel Forum | Backpackers Travel Insurance | Services | Cameras

Svartehavet rundt - Svein & Sten Erik

Svein & Sten Erik Svein og Sten Erik skal sykle rundt Svartehavet fra mars til mai 2007. Sporadiske inntrykk fra turen vil komme her etter hvert.

Svein bor i Oslo og liker å bruke fritiden på å sykle (pussig!) i Nordmarka og å lytte til kyrillisk folkemusikk og annen uneasy listening. Siden det ikke går an å være på sykkeltur hele tiden, har han montert hjul på de fleste møblene sine. Hans favorittdyr er den asiatiske skaberakktapiren. Han arbeider som landskapsarkitekt i Asplan Viak Oslo.

Sten Erik bor i Øystre Slidre i Vallers'. Der har han god tilgang til storslått sykkelterreng (med kyr) i Huldreheimen, og litt dårligere utviklet infrastruktur når det gjelder marsipan og Balkanmusikk. Han arbeider som jordbruksfjes i Øystre Slidre kommune, og på arbeidsplassen går han stort sett under navnet SEN Erik. Sten Erik har en drøm om en gang å vrenge ei ku og lage verdens største sekkepipe. Denne vil han så bruke til å simulere kulokk med.

Svein and Sten Erik will embark on a cycling trip around the Black Sea on March 4th. Various impressions from the journey will hopefully find their way to this blog.

Top Photos Blog Map
Joined on: February 20th 2007
Last Login: December 2nd 2007

by Svartehavet-rundt, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 40 next »

Pakket og klart
Pakket og klart
Siste tyrkiske meter er rullet, og Gardermoen venter.
Siden enkelte har lurt... til tross for at det siste bildet på bloggen var av store mengder tungt bevæpnede georgiske militære, gikk resten av turen uten problemer. Etter noen dager som turister i Tbilisi, tok vi bussen tilbake til Istanbul. En vennlig grensevakt slapp oss inn i Tyrkia uten nytt visum, noe som gjorde oss litt spente på om kollegaene hans i Istanbul ville være tilsvarende vennlige og slippe oss ut... Monsterbussturen på 26 timer ble på mange måter en hurtigrepetisjon av landskapene vi syklet gjennom i mars. Deler av strekningen kjørte vi til og med på de samme veiene som [View Full Entry]

Svartehavet rundt - Svein & Sten Erik | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 1 Photo(s) | 0 Video(s) | 215 words | [diary=222650] | 2007-11-25 21:09:28

Som vanlig er med nasjonaldager her omkring, ble vi vitne til digre men relativt vennlige militærparader... [View Full Entry]

Svartehavet rundt - Svein & Sten Erik | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 2 Photo(s) | 0 Video(s) | 17 words | [diary=162693] | 2007-05-26 00:00:00

Stakkars varme svette karer...

Dagen etter hviledagen i Kutaisi var det fremdeles meningsløst kraftig motvind, men vi kunne ikke bli der lenger, og tok fatt på veien videre østover. Det gikk meningsløst treigt treigt, og vi var i tvil om vi i det hele tatt ville klare den planlagte etappen på ca 10 mil før det ble mørkt. Det ville nok vært mulig å finne et krypinn i Zestaponi ca halvveis, men byen virket lite fristende, så vi hamstret vann og croissanter og fortsatte. Etter Zestaponi begynte stigningen mot en fjellovergang på knappe 1000 m. Fjellandet Georgia er ikke bare omgitt av noen av [View Full Entry]

Svartehavet rundt - Svein & Sten Erik | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 1 Photo(s) | 0 Video(s) | 523 words | [diary=162691] | 2007-05-22 00:00:00

Svinsk sykling på svinesti
Svinsk sykling på svinesti
Tettheten av diverse former for tamsvin og Svine på georgiske veier,gjorde at det hele så ut som en svinesti...
Her er en kort oppsummering av hva som har skjedd siden forrige blogging. Mer utfyllende blogger vil komme etterhvert... Torsdag 17. mai Sykkeldag fra Trabzon til Hopa. 17,7 mil på selveste syttendes mai! Vi passet på å få i oss respektable mengder iskrem denne dagen, og nynnet Valdresmarsj mens vi syklet med Svartehavet på venstre side. Fredag18. mai Sykkeldag fra Hopa - grensa til Georgia - Kabuleti (via Batumi). Den georgiske grensa bød, på tross av mange rykter om korrupt grensepoliti og tollere, på den bortimot enkleste grensekryssinga hittil. Resten av dagen ble brukt til å ta inn over seg [View Full Entry]

Svartehavet rundt - Svein & Sten Erik | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 5 Photo(s) | 0 Video(s) | 317 words | [diary=160629] | 2007-05-21 00:00:00

Saltku
Kuule grensevoktere
Kitchy solnedgang 17. mai.

Syklister flagger ut
Syklister flagger ut
til Trabzon... Ubekvemmelighetsflagg er det neppe!
Litt utpå formiddagen den 14. mai dukket noen velkjente fjell opp i horisonten. Knausen som er bedre kjent som Tyrkia steg fram over vannet. Furet, værbitt, anyone? Da det velkjente bønnegaulet fra nærmeste moske blandet seg med havnestøyen og bilglammet, var bildet perfekt: Vi hadde forlatt slavernes velordnede verden, og ankommet tyrkernes brautende og blide anarki. Deilig. Faktisk oppleves kontrasten mellom Russland og Tyrkia sterkere enn da vi kom hjemmefra... Vi bevilget oss et par dager i Trabzon, og vasket klær og sykler (sistnevnte operasjon framprovoserte atter en gang at vi ble påspandert kruttsterk te) og sjekket litt logistikk for [View Full Entry]

Svartehavet rundt - Svein & Sten Erik | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 3 Photo(s) | 0 Video(s) | 322 words | [diary=159096] | 2007-05-16 00:00:00

Uren Luren Himmelturen
Høyt hang de

By Svartehavet rundt
May 13th 2007

Russisk rulling

Europe » Russia » South » Sochi
Kuppelhuer
Kuppelhuer
Er det en kremtopp? Er det en løk? Eller er det en syklist med kuppelhue? Et deja vu i forhold til gårsdagen...
Dag to hos Leonid sto vi opp tidlig av to grunner: for det første har temperaturen litt utpå dagen dratt seg opp på et nivå der nordmenn har mer lyst til å finne et sted i skyggen og fortrenge en hver tanke på fysisk aktivitet. For det andre hadde vi et lønnlig håp om å rekke ferja fra Sotsji, helt sør på den russiske Svartehavskysten, til Trabzon i Tyrkia. Det er her at reiseruta vår blir litt ulogisk. Svartehavsregionen er stort sett fredelig for tida, men det er litt mer komplisert nede i det østligste hjørnet. For det første er [View Full Entry]

Svartehavet rundt - Svein & Sten Erik | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 2 Photo(s) | 0 Video(s) | 511 words | [diary=158452] | 2007-05-13 00:00:00

Lysende reflekser og selvutløser

Tuapse viste seg å ha en irriterende egenskap til felles med et par av de rumenske byene vi var innom: Mangel på passelig sjuskete hoteller. Det første vi spurte i, var stort og flott - og priset deretter. 800 kroner rommet er rett og slett unødvendig dyrt her, og helt hinsides vårt budsjett. Etter videre leting fant vi et som så langt mer passende ut, småslitent og like ved jernbanen. Men her viste det seg at de ikke hadde lov - eller lyst - til å huse utlendinger. Det medfører jo en smule papirmølle, men lell. Småsure trillet vi tilbake [View Full Entry]

Svartehavet rundt - Svein & Sten Erik | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 1 Photo(s) | 0 Video(s) | 310 words | [diary=158451] | 2007-05-12 00:00:00

By Svartehavet rundt
May 10th 2007

Dekkoperasjon

Europe » Russia » South » Tuapse
Det var den dagen at Svine
Det var den dagen at Svine
var så ekstremt treig i bakkene. Manglende lufttrykk i dekket viste seg å være forklaringen.
Vi forlot Novorussisk den 10. mai, og hadde ca 11 mil å tilbakelegge til Dsjubga, en ganske liten strandby. Vi hadde planlagt å bruke en del av motbakkene underveis til intervalltrening, for å få mer variasjon i syklingen og forberede oss til terrengrittene utover sommeren. Dagen begynte med regnvær, seige veier og lite lystbetont sykling. Underveis til den planlagte lunsjpausen ca fire mil lenger sør så vi flere bevis på Novorussisks status som helteby: tettheten av pompøse monumenter var enda høyere enn normalt for regionen - og det sier en god del! Det ''artigste'' ruvet rett sør for havna: en [View Full Entry]

Svartehavet rundt - Svein & Sten Erik | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 8 Photo(s) | 0 Video(s) | 269 words | [diary=159075] | 2007-05-10 00:00:00

Her var det punktering på gang!
Synderen identifisert!
Lokale vodkadrikkere

Over på russisk side av sundet var det atter en passkontroll. Damen var ikke helt fornøyd med visumene våre, så vi ble parkert i skammekroken i noen minutter før de bestemte seg for at vi var harmløse. Vi fikk passene påskrevet, og ble sendt videre til tollerne. De var tydeligvis mer vant til å demontere biler enn sykler. Etter litt klemming på sykkelveskene, og et halvhjertet forsøk på å spørre oss ut (vårt russiske ordforråd egner seg fremdeles bare til å bestille øl), ble vi vinket videre. Resten av dagen gikk med til å komme oss til Anapa, en by [View Full Entry]

Svartehavet rundt - Svein & Sten Erik | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 1 Photo(s) | 0 Video(s) | 601 words | [diary=158447] | 2007-05-09 00:00:00

Tungvint-turister som oss er gjerne ute etter å finne lokale særpreg og karaktertrekk. Jakten på det som er annerledes er noe av grunnen til å ta bryet med å finne fram passet og forlate hjemlige trakter og tralter. Særpreget kommer selvfølgelig til uttrykk på ymse måter, i mat, arkitektur, kroppsspråk og så videre. Men det som for oss var mest påfallende i Kherson, var faktisk importert fra Japan. Byen har, som de fleste Svartehavsnære byene, en ganske livlig gågate. Her spaserer folk opp og ned og deltar i bylivet - normalt nok. Men fra vårt utkikkspunkt på uteserveringen på en [View Full Entry]

Svartehavet rundt - Svein & Sten Erik | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 2 Photo(s) | 0 Video(s) | 736 words | [diary=158446] | 2007-05-05 00:00:00

Pauseku

« back 1 10 20 30 40 next »