Travel Blog | About TravelBlog | World Facts | Travel Wallpaper | Travel Forum | Backpackers Travel Insurance | Services | Cameras

Helge - Arne Helgesen

Team Toldbod-Helgesen drager vestpå. Sammen med Liv & Oliver er vi på vej til Californien og Hawaii. Vi har en ambition om at lave nogle oplevelsesbeskrivelser og -billeder på travelblog, så venner, kolleger, familie og andre interesserede kan følge med og blive inspireret til nye oplevelser.
Private Message Subscribe Blog Map
Joined on: February 1st 2008
Last Login: June 20th 2008

by Helge, order by Date newest first.

« back 1 10 next »

Den maskuline fraktion af østersnetværket brugte en del af foråret på at lægge hemmelige planer for et togt blandt trolde og huldre i de norske bjerge - en risikabel rejse, hvor formålet var at undersøge om hanøsters trives i golde bjerge langt fra hav og saltvand. Vi bringer her en kort rapport fra eksperimentet som er ledsaget af fotodokumentation. Rejsen startede fra Fields i Ørestaden, hvor de 3 østers Jørgen, Frede og Arne mødtes med fuldt vandreudstyr, velpakkede sække og proviant til turen. Dagen for afrejsen var den 4. juni og kursen blev sat mod Øresundsbroen og herefter nordpå ad E6. [View Full Entry]

Helge - Arne Helgesen | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 75 Photo(s) | 0 Video(s) | 1115 words | [diary=289380] | 2008-06-20 06:36:35

Frede og Jørgen ved sneen
De første regnsdyr
Drengene på afveje i mosen

Så er spurten sat ind - vi skal lige nå de ting vi har sat os for og de ting vi er faldet over - for sandet er for alvor ved at løbe ud af timeglasset. På forkant er 6 uger tæt på at være en uendelighed - på bagkant er det alligevel ikke nok! Pussigt hvor irratonelt tingene i sidste instans viser sig at være! Med fare for at kede de gode læsere, får i nok et par historier fra vores ophold på Oahu - og trøsten er at nu kommer der ikke flere historier - det var hvad der [View Full Entry]

Helge - Arne Helgesen | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 10 Photo(s) | 0 Video(s) | 857 words | [diary=255691] | 2008-03-13 10:13:55

Familien med blomsterkrans
Op i kokospalmen og ned igen!
Oliver og Te

Så kom turen til udflugterne på Oahu - selv om lean back-livet på Turtle Bay Resort er til at blive afhængig af, syntes vi det var vigtigt at rive os løs, sætte os ind i vores nr. 2 Ford Taurus og sætte kursen mod forskellige steder, som vi havde besluttet os for at besøge. Første besøg gik til Dole-plantagen, som ligger midt på øen. Som lille dreng i 60'ernes Norge huskede jeg konservesdåserne med Dole-mærket på. Og for mig stod ananas - dengang kun på dåse - som noget af det mest eksotiske frugt jeg kunne få. Vi svingede ind - [View Full Entry]

Helge - Arne Helgesen | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 8 Photo(s) | 0 Video(s) | 853 words | [diary=254163] | 2008-03-09 07:08:51

Udsigt fra Doléplantagen
På U.S.S. Bowfin
På U.S.S. Missouri

Så løb tiden ud af timeglasset på Maui. De sidste dage brugte vi på at opleve Iao Valley State Park, som ligger i et af de fugtigste miljøer på kloden, vi nød strandlivet, jeg fik fornøjelsen af at svømme sammen med 3 grandiose havskildpadder og meget mere. Flyveturen fra Maui til Oahu tog 20 minutter, men med transport til og fra lufthavnene, ventetider, de meget nøje kontroller - som også gennemføres indenrigs i USA - tog turen i alt 6-7 timer. Turen fra lufthavnen i Honolulu til Turtle Bay Resort på nordkysten gik fint! Da vi nåede kysten blev vi betaget [View Full Entry]

Helge - Arne Helgesen | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 5 Photo(s) | 0 Video(s) | 642 words | [diary=252921] | 2008-03-05 08:24:34

Her nyder pigerne udsigten
Pukkelhval ved Turtle Bay Resort
Disse karakteristiske landingsplask ser vi ofte

Så kom onsdagen som vi alle havde set frem til. Og hvorfor? Jo, fordi det var denne dag vi havde afsat til hvalsafari. Dagen startede med en dejlig gang morgenmad på vores terrasse, som i dag bestod af "Arme riddere" som er en af Oliver's yndlingsspiser. Efter oprydningen gik turen direkte ned i swimmingpoolen, hvor Liv trænede sin nyerhvervede kunden - svømning uden hjælpemidler. Udstyret med svømmefødder og maske har hun været som en fisk i vandet og på det seneste også svømmet under vandet. Men i går prøvede hun selv, ihærdigt bistået af familien og især Oliver - og "yes" [View Full Entry]

Helge - Arne Helgesen | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 8 Photo(s) | 0 Video(s) | 730 words | [diary=250933] | 2008-02-28 08:00:52

En gigantisk maveplasker
Dykkende pukkelhval
Hvalkrop i overfladen

Efter 5½ times flyverejse fra San Francisco landede vi på Maui og trådte ind i troperne. Jakker, langebukser og lukkede sko var pludselig stærkt overflødigt og noget som skulle af i en frygtelig fart. Vi tog en shottlecar til Hertz, som er leverandør af køretøjet her. Efter en hyggelig sludder med de søde kvinder i skranken om hvor DK lå i verden og om Maui's verdensberømmelse lastede vi Ford Taurus'en med gods & guld, satte lidt hawaiimusik på bilradioen og cruisede mod vores mål - Napili Shore Resort. På vejen til det nordvestlige mål blev vi imponeret over den fantastiske frodighed [View Full Entry]

Helge - Arne Helgesen | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 6 Photo(s) | 0 Video(s) | 687 words | [diary=249853] | 2008-02-25 08:58:09

.. og her ser I en pukkelhval med en lille kalv
Udsigten fra terrassen på Napili Shores Ressort
Køen til caféen

Så nåede vi til enden af denne del af vores forældreorlovsrejse. Og i sagens natur er det jo en masse historier som vi ikke har delt med jer. I dette blogbidrag samler vi op på en del af oplevelserne som vi tror kan have interesse. Vi mangler vist at dokumentere mødet med Anni & Jens i Santa Barbara så det er hermed gjort. På vejen tilbage slog vi et smut forbi byen, som har en masse at byde på. Vi nød det gode vejr, spiste lidt is og nød lidt down town & havn. Ungerne med vaffelis illustrerer stemningen. Vi traf [View Full Entry]

Helge - Arne Helgesen | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 10 Photo(s) | 0 Video(s) | 658 words | [diary=248834] | 2008-02-22 07:16:34

Is udenfor Masy
De er da søde, ikke?
Det udendørs bassin på Hearst Castle

Disneyland stod på dagsordenen den 14. februar. Vi havde kørt fra RV camp'en i Pismo Beach til RV camp'en i Orangeland. Før jeg går videre skal I lige vide at RV er en forkortelse herover på Recreation Vechicle, som er betegnelsen for mobilhomes. Og vi havde en ambition om at benytte de naturskønne "stateparks", som ligger spredt ud over California. Men det viste sig hurtigt at det er et "must" at blive "hooket up" - altså få tilsluttet strømforsyning og vandforsyning til vognen - og sidst, men absolut ikke mindst - få koblet kloaknet til vognens septiktank. Skrækscenariet for os har [View Full Entry]

Helge - Arne Helgesen | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 9 Photo(s) | 0 Video(s) | 1147 words | [diary=247460] | 2008-02-18 08:59:03

Havekunst i Disneyland
Er det ikke lidt fesent her?
I Mini Mouse

By Helge
February 15th 2008

Sydpå

North America » United States » California » Los Angeles
Planerne for ferien er blevet lidt ændret. En del af forklaringen er at vi blev hængende lidt længere end beregnet i Santa Cruz, for hvorfor forcere noget som er godt for både børn og voksne? Erica & Russel er gode, gæstfrie og herlige værter. Og da Jacob fra København dukkede op sammen med sine 3 drenge Bjarke, Erik og Willi havde vi nogle hyggelige dage med dem også. Ydermere tog vi en tur til Palo Alto, hvor vi besøgte Lot og hendes mand Fred. Og det var rigtigt hyggeligt at møde Lot igen efter mere end 20 år - hun havde [View Full Entry]

Helge - Arne Helgesen | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 6 Photo(s) | 0 Video(s) | 455 words | [diary=246455] | 2008-02-15 08:11:07

Oliver & Liv foran bølgen
Ungerne og jeg med Monterey Bay i baggrunden
Vild stillehavskyst

Da vi ankom til Santa Cruz havde vinteren huseret med regn, blæst og 12-15 grader C i 14 dage - nok til at folk i byen var trætte af vintervejret. Vi bragte det gode vejr og den klare himmel med os fra San Francisco. Temperaturen om dagen lå omkring 20 grader C, som er væsentligt varmere end det normale for årstiden. Til gengæld faldt nattemperaturen til få plusgrader. Så de første par nætter havde vi ikke fået styr på termostatindstillingerne på varmesystemet. Det havde den kontante konsekvens at vi hundefrøs om natten, da tæpperne vi havde lejet i det individuelle udstyrskit [View Full Entry]

Helge - Arne Helgesen | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 5 Photo(s) | 0 Video(s) | 434 words | [diary=245383] | 2008-02-12 05:18:08

Russel & Arne nyder ridetræningen
Oliver på el-bil
Kontiki-vognen som er mobil strømforsyning

« back 1 10 next »