Arild og Jorunn - nyte livet med sekken paa ryggen! :)

nyte livet med sekken paa ryggen! :) Juhuuu godtfolk!!

Sånn ser reiseruta vår ut:

29.desember Oslo - New York
3.januar New York - Cancun, Mexico
18.januar Cancun - Cuba
28.januar Cuba - Cancun
*Reise sjøl frå Cancun til Caracas i Venezuela (via Belize, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama og Colombia)
25.mars Caracas - Santiago, Chile
*Reise sjøl frå Santiago til Rio de Janeiro, Brasil (via Argentina og Uruguay + muligens Paraguay)
30.april Rio - Oslo (Skal lande på norsk jord 1.mai cirka kl.20)

Meget fornøgd med den ruta!!
Vi har tenkt å ta eit spanskkurs, men har ikkje bestemt oss for kor hen enda. Så skal Arild ta dykkerlappen og Jorunn skal friske opp sine dykkekunnskapar. Utan om det har vi ingen konkrete planar.

En liten presentasjon av oss:
Ungt og lovande par frå Vestlandet ;) Knegg knegg.
Arild er 22 år og utdanna tømrar. Jobbar for tida som forskalingsnekkar i Skanska. Har ikkje reist så mykje før, og er spennklar for å øke antall land med fleire hundre prosent ;)
Jorunn er 26 år og lærarstudent. Er produksjonsmedarbeidar i Norgevinduet, og monterar dermed vindu på si (eller evt student på si, hehe). Har reist litt før, men nesten ikkje i Amerika (utenom 5 dagar i L.A og ei veke på besøk til lisjesøstra i Mexico).

Vi har hatt reiseplanar lenge, men vi kjøpte leilighet og la det på is et år. Så no har vi jobba og spara som nokre heltar og skal endelig få sjekke ut Mellom- og Sør-Amerika. Jippi!!

Håpar folk og fe slenge ifrå seg ei helsing i ny og ne her på bloggen. Viss dokke gjer det, så lovar vi å vere flinke med både reisebrev og bilde. Deal or no deal?!?
DEAL!!!

Private Message Subscribe Top Photos Blog Map
Joined on: August 10th 2008
Last Login: November 19th 2009

by Arild og Jorunn, order by Date newest first.

« back 1 10 20 next »

Maracanã
Paa foerehand, beklagar eg rotete innlegg med mest sannsynleg ein droess teite skrivefeil, men no vart det pluttselig hektisk her. Vi har eit fly vi skal naa! ;) It´s the final countdooooown!! No er det i foelge mi hauderekning omlag 4 timar til vi sit paa flyet i retning NOOOORGE!!! Ein smule vemodig, men aller mest gledar vi oss til aa komme heim no. No har vi vore i Rio i over to veker, og her har vi virkeleg kosa oss. For ein kul by!! Jada, eg veit at eg alltid seier det. Men aerlig talt, heilt vannvittig bra by! Eg [View Full Entry]

Arild og Jorunn - nyte livet med sekken paa ryggen! :) | Read The Full Entry | Subscribe
2078 Words | 1 Comment(s) | 37 Photo(s) | 0 Video(s)
Published: May 1st 2009 | 151 Views | [diary=395230]

Rio De Janeiro

KONKURRANSE!!! Paa med brillene og legg hjernecellene til blaut ein times tid, for no er det tid for Arild og Jorunn sin STORE lesarkonkurranse!! KVEN LIKNAR ARILD TIL FORVEKSLING PAA HER PAA DESSE TRE BILDA? Hint: Vi tenker fyst og fremst paa sveisen. Hint 2: Det er ein mann. Om vi snakkar lokal, nasjonal eller internasjonal kjendis er opp til dykk aa finne ut. Og berre saa dokke veit det: Vi har ein gjev premie til den heldige vinnaren. Reglement -Alle som freistar lykka med aa tippe svaret paa gjesteboka har ein reell sjanse til [View Full Entry]

Published: April 30th 2009 | 181 Views | [diary=395002]

Dobbeltgjenger 2
Dobbeltgjenger 3

Heeeeeeeeeeeeeei igjen!!! No er vi i Rio de Janeiro og her kosar vi oss!! Superduper by!! Blir Buenos Aires skubba ned ifraa 2.plassen sin? (Fortsettelse foelgjer i neste reisebrev). Vi er litt forkjoela og har hatt litt daarlig vaer, men ellers er alt berre velstand. Vi fikk tidenes uvaer igaar. Det lyna nonstop (!! ja, virkelig nonstop!!) i fleire timar. Heilt sproett. Og veldig fascinerande. Pluss at det var ei god unnskyldning for aa ligge inne og pleie sjuka, ete vannmelon og sjaa paa ¨Soooony Entertaaainment Televisioo-ooooon¨. Fantastisk kanal, med den mest irrit [View Full Entry]

Published: April 25th 2009 | 124 Views | [diary=393622]

Punta Del Este

New York har faatt behalde 1.plassen, men 2.plassen paa lista over favorittbyar har Buenos Aires herved stukke av med. Vi gratulerer!! For ein kul by!!! Vi digga Buenos Aires!! Bussturen til BA var fabelaktig. Her snakkar vi luuuuuxus altsaa! Hadde Nordfjordekspressen diska opp med slike maaltid og saanne fantastiske seter, saa skulle eg reist til Oslo hyppig, saann kun for turen si skuld. Vi hadde ikkje lyst at turen skulle vere over, og det er sjeldan vi har tenkt etter 24 timar med reising gitt. Vi hadde ein stopp paa nokre timar i Mendoza, men utanom det gjekk [View Full Entry]

Published: April 11th 2009 | 184 Views | [diary=388248]

Bussen
Bussen
Andesfjella

Juhuuuu!! Vi har egentlig fint lite aa melde fraa opphaldet i Chile. Dokke har jo allereide faatt historiane om smugling og robbing, og stort meir skjedde (heldigvis) ikkje denne veka. Vi likte Chile veldig godt! Det var over all forventing. Eller, poenget er kanskje at vi ikkje hadde noko saerlege forventingar, og daa er jo sjansane for at det skal bli bra ganske gode. Saerlig Santiago er ein by vi ikkje har hoeyrt saerleg mykje snakk om. Det vi har hoeyrt/ lest har vore i bana "ein by som ikkje har noko saerlig aa tilby"-aktig. Men vi likte Santiago veldig godt!! [View Full Entry]

Published: April 11th 2009 | 98 Views | [diary=388237]

Santiago Flyplass
Store oppslag om at eple er forbudt.
Eg faar berre gjere som dei nysgjerrige sjelene befalar: nytt reisebrev!! Dokke veit det ikkje enda, men idag har vi TO historiar aa komme med. I tillegg til aa bli tatt for smugling, saa har vi blitt robba. Og dokke er altsaa saa heldige, denne soendagen, at dokke faar begge historiane i samme reisebrevet. KOS DYKK GODT FOLK!!! Smugling Vi kom fykande til Santiago fraa Caracas via Lima. Fine fly, god flymat og berre velstand. Paa det siste flyet fekk vi som vanleg eit slikt skjema der ein kryssar for om ein har med seg noko ulovleg i bagasjen. Etter X [View Full Entry]

Published: March 29th 2009 | 218 Views | [diary=385887]

Utsikt fra hotellet
(Ser dokke at eg klarte aa faa alle mine fire spraak inn i overskrifta?) Hei paa dokke!!! No er vi i Santiago, Chile. Vi fekk ein turbulent start paa oppholdet her, daa eg vart tatt for smugling i sikkerthetskontrollen paa flyplassen. Eg tullar ikkje. Det er faktisk heilt sant. Men eg skal fortelle om det i neste reisebrev. No maa eg foerst konsentrere meg om Colombia og Venezuela. Eg trur eg trygt kan seie at Colombia og Venezuela representerar ytterpunkta i "favorittland"-lista vaar. Colombia er paa topp, medan Venezuela diverre har havna paa sisteplass. Kanskje no [View Full Entry]

Published: March 27th 2009 | 289 Views | [diary=385079]

Utsikt over byen fra Casco Viejo
Hei og hopp! No er det to glade sjeler som sit i Cartagena, Colombia. Ei strabasioes ferd fraa Panama til Colombia er vel overstatt, saa no nyyyyt vi livet. Vi hadde tidlegare bestemt oss for aa ta nokre netter paa eit bedre hotell iloepet av turen for aa faa lada batteria. No er vi komt over halvveis paa turen og er ferdige med ein mindre hygenisk segltur, saa det kunne neppe ha passa bedre. Saa no kosar vi oss paa eit flott (og altfor dyrt) hotell med fantastiske senger, balkong, TV, varmt vatn i dusjen (!!!), god frukost osv osv. Livet [View Full Entry]

Published: March 15th 2009 | 368 Views | [diary=381938]

San Jose
San Jose
ekkelt ekkelt rom!
Panama City speaking!! No har vi altsaa rota oss heilt ned til siste stopp i Mellom-Amerika. Nesten litt trist, men vi gledar oss veldig til aa ta fatt paa Soer-Amerika! Fraa Nicaragua gikk altsaa ferda vidare til Costa Rica. Vi tok kyllingbuss fraa San Juan del Sur til Rivas, og vidare med ny kyllingbuss fraa Rivas til grensa mellom Nicaragua og Costa Rica. Og FOR ei grense!! Vi vart totalt forvirra paa heile greia. Grensa var laga til som ein slags labyrint, der det var veldig vanskelig aa forstaa kor ein skulle gaa. Men alt gikk bra, vi kom oss hit [View Full Entry]

Published: March 9th 2009 | 180 Views | [diary=380044]

Flott fly fra 70tallet!
Hola amigos!! No begynner vi for alvor aa kjenne paa at vi haar daarlig tid, saa vi reiser som nokre galningar. Men til tross for at vi har vore mykje paa farten sidan sist, saa har vi ogsaa faatt sett mykje syns vi! Turen fraa Utila gikk finfint. Det var litt hardt aa komme seg opp kl.5 etter ein fuktig kveld, men dokke veit: Helt om natta, helt om dagen! Saa her var det berre aa hive seg opp og komme seg ut til taxien. Det var forresten fest for ein gjeng med nye instruktoerar paa ein plass som heiter Treetanic [View Full Entry]

Published: March 2nd 2009 | 203 Views | [diary=378239]

La Ceiba