Southern Ecuador - Horse riding, Panama hats, nice cities and LOADS of RAIN (Vilcabamba, Loja & Cuenca)


Advertisement
Ecuador's flag
South America » Ecuador » South
November 21st 2010
Published: November 21st 2010
Edit Blog Post

Total Distance: 0 miles / 0 kmMouse: 0,0


VilcabambaVilcabambaVilcabamba

My new friend
12. Oct. - 15. Oct.

(english version below)

Pa je prisel cas, da spet kaj napiseva 😊

Slej kot prej sva morala zapustiti rajske plaze in se podati v Ekvador. Vzela sva nocni bus za cez mejo - prehod je bil brez problemov, in prisla sva do Vilcabambe na jugu Ekvadorja. Se isti dan sva rentala kolesa in sla naokoli, najprej na eno easy turico, potem pa na eno mal bolj zahtevno (beri - 2 uri gont v hrib). No pot gor je bila po asfaltu pot dol pa okoli po gorski poti, ki je bila res super. Ampak zakaj bi bilo vse lepo, ce te lahko ujame naliv, ko si sredi nicesar in moras prekolesariti se ene 3 km brez blatnikov 😊. No, ko sva vrnila kolesa so se itak vsi smejal, ceprav sva skoz zatrjevala - "eso no es kaka!" No isti dan sva se se smenila za izlet s konji za nasljedni dan, ki pa sva ga morala prestavit, ker je ponoci ves cas dezevalo.
No namesto s konji sva sla na izlet v Lojo, ki nama je bila obeva vsec - ful enih zanimivih parkov - Loja je tudi dobila nagrado za najboljse parke. No v Loji sva cel dan bolj ali ne bluzila okrog in sla na koncu se v zivalski vrt. Spet naju je ujel dez in sva sla raje nazaj v Vilcabambo se malo polezavat :P. Torej ja, v Ekvadorju se je zacela dezevna doba!

Potem je pa konco prisel dan s konji. Zacel smo ob ene 8ih, dobili vsak svojega konja - Anja Sultana in Uros Medianoche 😊). Na hitro malo razlozili kako levo in desno s konjem in potem aaaaiiii. Takoj je bilo treba preckat dve reki, kar je fuuulll zanimivo potem pa kar takoj v galop !!! Moram reci da je jahanje super 😊) No po ene 3-4 km se je zacel vzpon do nacionalnega parka Podocarpus na n.v. 2350m. Ko smo prisli do vrha smo pustili konje in se odpravili pes do dveh slapov - kjer pravijo, da ce se kopas se pomladis za ene 5 let 😊) - seveda je bilo treba probat - nikoli se ne ve - kaj pa ce je res!!??
No pot navzdol ni bila tako zabavna, ker je konjem vseskozi drselo in sva parkrat skoraj padla s konja - nic resnega!!

No se isti dan sva se odpravila naprej
Vilcabamba - biking dayVilcabamba - biking dayVilcabamba - biking day

Relaxing with some jugos
proti Cuenci, shopat slavne Panama hats. Cuenca je simpaticno mesto z fuuulll cerkvami (kar naju neki ni tako interesiralo) in sva raje malo shopala - koncno sva najdla superge za Urosa - in to stevilko 46!!!! Povrhu vsega pa se natikace...in se boljse, vse skupaj je bilo v akciji!! Malo sla naokoli se v Museo de Sombreros, kupila si vsak en sombrero in sla na par koktailov 😊)

Zvecer pa z nocnim busov v BaƱos!!!

To je zaenkrat to...trenutno sva drugace v Quito-tu in bova pocas sla v Dzunglo iskat anaconde :P

LP

Uros & Anja


English version:


Sooner or later we had to leave paradise beach and set off to Ecuador. We took the night bus across the border - the crossing was no problem, and we came to Vilcabamba in southern Ecuador. The same day we rented bikes and went around, first an easy tour, then a more challenging (read - 2 hours up the hill). The way down was a dirt road which was really great. But as the rainy season started in Ecuador, ofcourse we got completely wet...we were explaining that the dirt on our ass "no es
Vilcabamba - biking dayVilcabamba - biking dayVilcabamba - biking day

Great lunch with a great view - a bit cloudly though :P
kaka"😊!

Next day we went on a trip to Lojo, which we liked - full of intersting parks - Loja has won a prize for the best parks. The whole day we more or less did nothing - went around the city and in the end to the zoo.

Then came the day with horses. We started at 8, got a horse - Anja Sultan and Uros Medianoche😊). A quick lession how to turn left and right and then aaaaiiii. Immediately it was necessary to cross two rivers, which was interesting, then right away in galop. I must say that riding is great😊) After a 3-4 km began the ascent to the Podocarpus National Park 2350m. When we got to the top we left the horses and walk to two waterfalls - where they say that if you swim in it you get 5 years younger😊) - of course it was necessary to try - you never know - what if it is true! !?
Well the way down was not as fun as it was so slippery and we almost fell a few times off the horse - nothing serious!

The same day we went on to Cuenca,shop for the famous Panama hats . Cuenca is a charming city with churches - finally we got sneakers for Uros - and number 46!! Went around the Museo de Sombreros, bought a sombrero and went for a couple of cocktails😊)

Saludos

Uros & Anja


Additional photos below
Photos: 40, Displayed: 25


Advertisement

Vilcabamba - biking dayVilcabamba - biking day
Vilcabamba - biking day

But the way down was great - just that the rain cought us!!
Vilcabamba - biking dayVilcabamba - biking day
Vilcabamba - biking day

Waiting for the rain to stop - did't work so we had to go!!
Vilcabamba - biking dayVilcabamba - biking day
Vilcabamba - biking day

My new friend was waiting for me!!
LojaLoja
Loja

Puerta de la ciudad
LojaLoja
Loja

mnjami
LojaLoja
Loja

Froggie with Simon Bolivar in the back
LojaLoja
Loja

Sailing :))
LojaLoja
Loja

Visiting Moscow
LojaLoja
Loja

Princes is escaping from the tower!!!
Loja- ZOOLoja- ZOO
Loja- ZOO

Monkey area
Vilcabamba - Horse ridingVilcabamba - Horse riding
Vilcabamba - Horse riding

Our guide - which was great
Vilcabamba - Horse ridingVilcabamba - Horse riding
Vilcabamba - Horse riding

Uros and Medianoche
Vilcabamba - Horse ridingVilcabamba - Horse riding
Vilcabamba - Horse riding

Crossing the river. Anja with Sultan


Tot: 2.405s; Tpl: 0.052s; cc: 15; qc: 83; dbt: 0.0591s; 2; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.5mb