The ring of fire - Nashville


Advertisement
United States' flag
North America » United States » Tennessee » Nashville
January 21st 2015
Published: January 21st 2015
Edit Blog Post

Tukaj ni tako kot v filmih, ampak je vse zares. Še vedno raziskujem jugovzhod Amerike oz. kot pravijo to je 'ta prava' Amerika. Tennessee je zanimiva država, ne samo zato ker ima dvojne črke v imenu, ampak ker iz te male države prihaja marsikaj, sploh za ljubitelje glasbe. Memphis in Nashville, glasbeni kraljici za blues, country in bluegrass. Johnny Cash, Presley, Roy Orbison, Jerry Lee lewis,... Ljubitelji wiskija, Jack Daniels je tukaj zvaril prvega.

Kot že veste sem na konzervativni strani velike države ali biblijski pas. Imajo še vedno polno smešnih zakonov, ki so ostali iz starih časov in jih niso spremenili. Recimo v Tennessee-ju če ukradete konja, te po zakonu lahko obesijo, nezakonito je voziti avto v spečem stanju?! in lani so v Nashvillu sprejeli takega ameriškega, da imaš lahko nabito pištolo tudi brez dovoljenja. Zdej veste, samo konj ne krast pa bo uredu.

Ampak Nashville, mesto glasbe, je super. V meni se je prebudila vaška duša, ko sem se zavrtela s kavboji in zaplesala line dance. Sej ne, da to znamo na notranjskem, ampak na splošno je bilo vse sproščeno in po domače. Čeprav zelo turistično mesto (za američane), je veliko domačinov. Muzkontarji začnejo ob 11h zjutraj in potem se ne neha. Če želiš uspeti v country glasbi ali americana (mešanica folk in country-ja) je postaja v Nashvillu. Mislim, da je težava samo ena, vsi so neverjetno dobri!! Odlični glasbeniki, pevci, kitaristi, noben nič fušal, vsak koncert je bil super. Hodiš od lokala do lokala, pravi honky tonk (bar s country glasbo), tri nadstropja in v vsakem en bend. In žur, tukaj je dobra energija in simpatični ljudje. Nakup kavbojske opreme je šala mala, kupiš ene škornje in ti podarijo še dva para!! Klobuki, kavbojke,...vse je tukaj, da postaneš zvezda.

Fantastična je bila trgovina Manuel, ki je super modni oblikovalec za pevce. Oblekel Johnny Casha v črno, Little Richarda v bleščice, Dolly Parton,..ma meni je bilo vse všeč. Gospod še vedno oblikuje in šiva. Kiklca, ki mi je bila všeč, pa samo 1200$...drugič.

Nashville ima še repliko grškega Partenona v isti velikosti, veliko drugih parkov, zanimive vintage trgovince,..

In kavboj, ki me je zavrtel na plesišču reče: 'Zdej lahko v Sloveniji rečeš, da si plesala s ta pravim kavbojem iz Nashvilla'. heeeeee yaaaaa


Additional photos below
Photos: 12, Displayed: 12


Advertisement22nd January 2015

CARSKO
Kakšne škornje kar meni prinesi. Čist hude!!! :)

Tot: 0.036s; Tpl: 0.018s; cc: 11; qc: 25; dbt: 0.007s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.2mb