ta čudni svet Las Vegas in ta krasni svet Utah


Advertisement
United States' flag
North America » United States » Nevada » Las Vegas
January 1st 2015
Published: January 2nd 2015
Edit Blog Post

Najbolj zabavno mesto, najbolj ameriško mesto, najbolj bleščeče mesto naj naj, tako oglašujejo Las Vegas. Let sem imela večerni in je bila sama tema in tema, dokler ne priletiš nad Vegas in je kot kakšen znanstveno fantastičen film, vse bleščeče in kričeče uhuuuu. Tako je, Vegas je najbolj bleščeča točka na zemlji. Las Vegas je zanimiv izlet za psihologe, antropologe in verjetno tudi za andragoge, ker je populacija turistov stara nad 60 let. Z berglami in kisik maskami pred poker mizo, pred slot mašinami do zadnjega diha. Casinoji so fascinantni, vsaj meni..pravi labirinti, da je včasih težko najti pot ven, ni oken in ni ur, tako, da nimaš občutka za čas in si ves čas prost za še več in seveda, zastonj pijača dokler si v igri. In samo 40milj ven iz Vegasa so igre na srečo že prepovedane.

Najbolj popularno mesto za poroke, za snemanje Hollywood filmov, striptiz in priljubljeno mesto za družinski dopust!! Tako je mulcev povsod veliko, zvečer se igrajo z ruletami, čez dan pa z Vegas atrakcijami. Tako je treba vzgajat otroke...mami viš, poker bi me mogla naučit v mladih letih. Zdej pa grem polna upov v Vegas, tlačim dolarčke v mašine, pa ni nič ven prišlo. Ampak super, zlate lučke povsod, tepihi, koncerti na prostem, šovi, ni da ni. Če nimate denarja za obisk Benetk, Pariza, New Yorka, tukaj je vse na kupu, v pomanjšanih ampak zelo zelo dobro narejenih kopijah.

Pod Vegasom v tunelih živi več kot 1000 ljudi, ki so izgubili vse imetje zaradi zasvojenosti z igrami na srečo, brezdomci itd. Tuneli niso ravno na ogled turistom in tudi ni najbolj priporočljivo, ampak mi je vso zgodbo razložil taxist iz Srbije.

Iz svetlečega mesta sem rabila oddih, in Las Vegas je obdan s fantastičnimi nacionalnimi parki. Mi smo šli na sever, preko Arizone v Utah, v Zion Park. Oh ta krasni svet. Vožnja po Nevadi in do Utah-ja je ena sama neskončna pokrajina, puščavska, prav taka kot vidite v kavbojskih filmih. Utah je vsem znan po Salt lake City-ju in olimpijskih igrah. Do tja nismo uspeli, ampak do parka je bilo samo 3 urce. Tam bi lahko ostali par dni, ker je toliko za prehodit, videt in občudovat.2015 naj se sveti tako ali drugače!


Additional photos below
Photos: 24, Displayed: 23


AdvertisementTot: 0.464s; Tpl: 0.019s; cc: 14; qc: 75; dbt: 0.0172s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 2; ; mem: 1.4mb