Toronto, Sinterklaas, en dat motivatie probleem ... ;)


Advertisement
Canada's flag
North America » Canada » Nova Scotia » Annapolis Valley
February 1st 2007
Published: February 1st 2007
Edit Blog Post

Hey allemaal,

iedereen die me een beetje kent weet het wel: m'n concentratie en discipline is niet echt heel erg hoog 😉
Het gevolg was dus dat ik ipv het geinteresseerde thuisfront op de hoogte te houden tv keek of op de ps2 tegen m'n host brother Matt aan het spelen was ...

Sorry, maar nu ga ik het beter doen 😊

Okey, waar ik was gebleven was mn reis naar Toronto:

Donderdag ochtend vroeg (16 nov) met West Jet naar Toronto gevlogen met 50 andere exchange students uit Nova Scotia, waaronder 2 van de 3 Nederlandse meisjes. De vlucht was erg goed, West Jet heeft zelfs in de economy class lederen stoelen en satelliet tv in elke hoofdsteun 😊.

2 uur later aangekomen in Toronto, en dat bleek toch wel even een grote stad: 3 miljoen inwoners. In een paar dagen enorm veel gezien 😊 : Niagara Falls, CN Tower, Air Canada Centre, the Santa Clause parade (in november :P), geshopped, Hockey Hall of Fame, Playdium (enorme arcade hall :D) en nog veel meer. We werden 4 dagen rond gereden in een touring bus met een tour guide (van origine nederlands).

Echt heel leuk gehad met de rest van de exchange students en ook omdat de dingen echt heel leuk waren om te zien.

Foto's staan op: http://www.flickr.com/photos/rubenvisser/

Hierna enkele weken niet heel veel bijzonders gedaan: school, feesten, ijshockey wedstrijden, maar helaas zelf geen sport (op 1x karate na). Gewoon een prima tijd gehad, zit heel lekker bij m'n host family en op school.

Begin december was het natuurlijk Sinterklaas :D. Dit gevierd met m'n gastgezin; allemaal kleine cadeautjes voor elkaar gekocht en gedichten erbij geschreven 😊 Ze vonden de traditie met gedichten erg leuk, dat hebben ze namelijk in Canada niet.
Op 8 december kwam er een ook nog een heel pak vanuit Nederland met allemaal mooie, nuttige, en lekkere dingen. Thnx :D

De week daarna zal ik om 1 ding onthouden: een motivational speaker ...
Deze jongeman was ingehuurd door de school om de High School students te motiveren, maar meer dan een hoge rekening en de slappe lach zal het niet hebben opgeleverd. De spreker was een man van ongeveer 25, OVERduidelijk homofiel, en hij had werkelijk niks nuttigs te zeggen. Een hele gymzaal vol leerling zat hem eigenlijk aan te staren terwijl hij vertelde over zijn eigen jeugd en hoe hij een Nintendo had, terwijl zijn vriendjes vader met zn vriendje altijd avontuurlijke dingen deed.
Voor zover er enig touw aan vast was te knopen was zijn punt; pluk de dag! Ach ja, dat was ik sowieso al van plan nu ik hier ben, en naar hem luisteren was meer pluk de lach ... 😉

Hierna volgde winter carnival, een jaarlijks evenement waar je ipv school allerlei spellen hebt. De school werd in 4 afdelingen opgedeeld (Middeleeuwen, Romeinen, Egyptenaren en de Steentijd) en dan was het de bedoeling dat iedereen verkleed naar school kwam.
Het leukste onderdeel was Kangaroo court, waarin leerlingen werden beschuldigd van dingen als "te veel naar rap luisteren", "er te sletterig bijlopen" en "zich blond gedragen terwijl de natuurlijke haarkleur bruin is". Iedereen werd natuurlijk schuldig bevonden en kreeg een passende straf, zoals voor de hele school moeten rappen =)

Xmas Break is next! Maar nu ga ik naar bed, heb m'n laatste examen van deze toetsweek morgen (Business Management)

Oja, ik kom thuis van 13 april tot 16 april voor mijn oma's 90e verjaardag, zie jullie dan! 😊
AdvertisementTot: 0.087s; Tpl: 0.013s; cc: 8; qc: 50; dbt: 0.0097s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.3mb