Vara in Riyadh


Advertisement
Saudi Arabia's flag
Middle East » Saudi Arabia » Riyadh
June 23rd 2012
Published: June 23rd 2012EDIT THIS ENTRY

Caldura de afara ar fi o scuza perfecta pentru a fi lenes, dar povestile mele s-au "oprit" din cauza Internet-ului. "Cutia" magica care ne conecta la Internet se incalzea peste masura, zicea managerului compound-ului, dar de, afara sunt 46 de grade (in casa mai putin), deci nici nu e de mirare. Pana la urma mi-au pus o noua cutiuta, mai rezistenta la caldura😊

De fapt odata cu vara, activitatile de aici se desfasoara mai mult in spatii cu aer conditionat. Am si eu in casa astfel de aparate, numai ca fac atat de multa galagie incat sunt nevoita sa-l "rationalizez". Si contrat temerilor mele, suport caldura mai bine decat m-am asteptat. Sunt ca o camila, ma misc incet si-mi conserv energia, cand ies afara cu abaya, si stau mai mult in apa, daca ies afara fara abaya. Zilele trecute a trebuit sa petrec cateva ore bune intr-o sala mare cu un bazin olimpic, deci caldura a fost umeda, si m-am trezit ca-mi doresc sa ies afara, la cuptorul cu 45 de grade. Asa am ajuns sa apreciez caldura de aici😊 Cred ca si corpul nostru s-a adaptat in mare masura la temperaturile de afara.

Luna august pare sa fie cea mai grea de trait aici, daca mai adaugi si faptul ca e Ramadan. De fapt, ciclul de zi noapte se inverseaza, ziua e totul pustiu si noapte orasul se trezeste la viata. Schimbarea ritmului nu se realizeaza peste noapte.Saptamana trecuta, cand reveneam de la amabasada Olandei, dupa un meci de fotbal (chiar daca olandezii au pierdut, mi-a placut faptul ca cei doi ambasadori, olandez si german, au vizionat meciul ca prieteni), pe la ora 12 noaptea, nu-mi venea sa cred ce aglomerat era orasul, parca am fi fost intr-un oras nordic, unde e intuneric si ziua😊 Copii de cel mult 2 ani, in bratele tatilor care conduceau masina, imi demonstrau inca odata ca aici "iesitul" la plimbare cu masina e un fel de sport. Ora intarziata nu parea sa conteze, banuiesc ca si-au luat portia de somn in timpul zilei.

Noi suntem obligati sa pastram ritmul normal de zi si noapte. Miriam si Henk se trezesc tot la 6 dimineata, si eu cu ei. Miriam merge la scoala tot la ora 7, si seara cadeam cu toti rapusi in jur de ora 8 (Miriam), 10 (parintii). Fiindca se apropie vacanta, cele mai multe activitati se opresc, pana in septembrie. Compound-ul nostru se goleste incet incet, grupul de quilt a avut expozitia finala, agentia de turism s-a inchis pana in septembrie, asociata de arta si design a avut ultimul eveniment in urma cu cateva zile, multa lumea pleaca (definitiv), deci un barbeque langa piscina pare sa fie o activitate fireasca in weekend, iar cei care o sa revina in septembrie dar sunt nascuti in lunile de vara, isi sarbatoresc zilele de nastere, inca un motiv pentru "petreceri". Pentru un observator din exterior, viata noastra ar parea o vacanta continua. Si asta in timp ce fiecare face planuri de "vacanta".

De la activitatile la care am participat in ultimul timp nu prea am voie sa prezint poze, dar cateva poze am gasit pe Internet, deci pot fi publicate:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=449472521737662&set=a.422473511104230.105460.422425821108999&type=1&theater (ultimul eveniment al asociatiei de arta si design)

http://beigemaze.blogspot.com/2012/06/foreign-artists-in-riyadh-exhibition.html '(expozitie picturi)

http://riyadhquiltguild.blogspot.com/2012/06/may-annual-general-meeting.html (expozitie si cina cu membrii grupului de quilt)

Iata si cateva din pozele promise, din ultima excursie in Qassim, mai precis din piata (souq) vizitata.


Additional photos below
Photos: 8, Displayed: 8


Advertisement24th June 2012

Bine te-am gasit. Am dat peste acest blog din intamplare, deabia astept sa citesc mai multe postari. Numele meu este Diana, sunt casatorita cu egiptean si locuim in Riyadh. Iti doresc mult succes in tot ceea ce faci. P.S. Nici eu nu suport zgomotul AC-ului asa ca incerc sa il folosesc cat mai putin.
24th June 2012

hey
Cand iesi cu abbaya aceea neagra nu este ingrozitorde cald? Ai putea sa iei una alba daca vrei sau nu se poarta asa ceva? La bazinul olimpic cum a fost?

Tot: 0.1s; Tpl: 0.036s; cc: 6; qc: 24; dbt: 0.0181s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.2mb