Od Alenteja do obale


Advertisement
Portugal's flag
Europe » Portugal » Alentejo » Évora
May 29th 2015
Published: June 1st 2015
Edit Blog Post

Nazaj v Evropi in takoj pogledat kaj je novega na Portugalskem. NIČ!!

V regiji Alenteja, kjer je vse bolj na počas se nič ne zgodi hitro, menda. So najbolj leni, najbolj počasni, najbolj neumni, najbolj pasivni...nekdo mora biti kriv vsega. Iz Lizbone z avtom v notranjost Portugalske, na žgoče sonce, nič sence, na ravnino, pogledat par gradov, zapuščenih ulic, na počasen ritem (ja, še bolj počasen kot v Španiji), na dobro hrano, fado in na ta čudoviti nič.

Monsaraz in Marvao, obe vasi sta bili trdnjavi v času Arabcev, zdaj pa se tam še mačkom ne ljubi veliko hodit. V Monsarazu je vsega skupaj 60 prebivalcev, ki praktično ne delajo veliko, so v penziji. Par restavracij, nekaj turistov in sonce, to imajo zagotovljeno in fantastičen razgled. Dobiš občutek pozabljenosti in policaj, ki je sedel zraven nas v restavraciji res ne vem s čim se ukvarja? Išče izgubljene mačke.

Evora, glavno mesto Alenteja ima krasno univerzo in mogoče malce prelepo (v primerjavi s Filozofsko Fakulteto), ne vem, če bi kaj študirala tam. Po mnenju Portugalcev je drugo najboljše mesto za živet, takoj za Lizbono. Unesco je tudi rekel, da je čudovito in zaščitil vse mogoče stavbe in tako imajo turiste. Vseeno ni ravno velikega navala, hmm le kako?

Z avtom nazaj proti Lizboni in že vem, da se bom vrnila, spet in spet.

Lepo poletje in naj se vam ne mudi preveč.


Additional photos below
Photos: 17, Displayed: 17


AdvertisementTot: 0.1s; Tpl: 0.022s; cc: 15; qc: 32; dbt: 0.0073s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.3mb