Torstai Oslossa: Skam & tram & bridge


Advertisement
Norway's flag
Europe » Norway » Eastern Norway » Oslo
March 22nd 2018
Published: March 22nd 2018
Edit Blog Post

Oli mukava nauttia hotellin aamiainen seisovasta pöydästä viiden omatoimisen aamupalan jälkeen. Selvitin Skam-sarjan kuvauspaikkoja ja päätin kiertää niitä. Niistä löytyi selostus tuolta: www.visitoslo.com/skam. Oli luvassa poutaa ja lämpötila iltapäivällä 7 astetta.

Kävin ensin jalan hotellin lähellä, jossa oli kommuuni ja karaokepaikka. Sitten ratikalla Briskebyhyn. Ensin kahvila kolmannelta tuotantokaudelta. Kävelin sitten Nissenille lukiolle. Lukion pihat olivat tyhjiä ja yllättävän pieniä. Jututin koulun kohdalle pysähtynyttä naista. Ilmeni että hän opettaa siellä espanjaa ja oli piipahtanut sarjassa. Juttelimme espanjaksi lähinnä matkoistamme. Kävin katsomassa vielä Briskebyn pysäkin ja läheisen puiston.

Ajoin ratikalla itään Grønlandiin. Oikeastaan mikään kohde ei sykähdyttänyt. Hyvä että tunnisti paikan Mutta tällä lailla sai hyvän kaupunkikierroksen. Vitusapotek on muuten näköjään paikallinen ketju: sennimisiä apteekkeja on näkynyt useita. Ajoin sitten ratikalla Grünerløkkaa vähän pohjoisemmaksi. Ihmisiä istui terassilla. Söin falafelin ja ostin hotelliin oluen. Ratikoiden ansiosta Oslo muistutti Helsinkiä. Oluen myyntiaika on lyhempi kuin Suomessa, esimerkiksi sunnuntaisin sitä ei myydä lainkaan, ja Alkon paikallinen vastine on auki arkisin klo 10 - 18 ja lauantaisin klo 10 - 15.

Reittiopas www.ruter.no neuvoi hyvin reitin pelipaikalle. Sinne pääsi bussilla yhdellä vaihdolla. Paikka oli vähän kuin Helsingin bridgeareena, yhtä kaukana keskustasta ja yhtä viehättävällä teollisuusalueella. Pelasin kilpailunjohtajan parina. Maksoi 120 kruunua ja taisi olla paikallinen valtakunnallinen simultaani. Kaikki puhuivat koko ajan norjaa, paitsi yksi mies, jonka tytär opiskeli Helsingissä. Hän osasi joitakin lauseita suomeksi. Paluuyhteys pelipaikalta oli vielä yhtä sujuva, vaikka kello oli yli 22: ei tarvinnut odottaa kumpaakaan bussia yli kymmentä minuuttia.

Pelitulokset löytyvät täältä: http://bridge.no/result/view/0128/2018-03-22


Additional photos below
Photos: 18, Displayed: 18


AdvertisementTot: 1.017s; Tpl: 0.017s; cc: 8; qc: 45; dbt: 0.0145s; 1; m:saturn w:www (104.131.125.221); sld: 1; ; mem: 1.4mb