ZXL - Renaat & Eva

Private Message Subscribe 4 Forum Posts Top Photos Blog Map
Joined on: February 9th 2008
Last Login: October 3rd 2009

by ZXL, order by Date newest first.

« back 1 10 20 next »

August 2nd 2009
Island Life Asia » Thailand » South-West Thailand » Phuket
Zondag zijn we in Phuket aangekomen en meer bepaald in Patong. Patong is een zeer ontwikkeld strand en lijkt een beetje op Spaanse badplaatsen als Salou, maar dan toch net een beetje anders. Overdag hebben we nooit echt veel uitgespookt behalve aan het zwembad / strand gelegen. 's Avonds hebben we echter kennis kunnen maken met het nachtleven van Patong op Bangla Road en zijn Sois (zijstraten in Thais). Hier zijn de verschillen met de Spaanse costa's duidelijk zichtbaar. Het is net alsof je een groot circus op straat binnenstapt. Vooral rond Soi Crocodile was het de moeite om naar het [View Full Entry]

Published: August 2nd 2009 | 212 Views | [diary=424140]

Bangla Road Patong
Kathoeys op zoek naar nieuwe prooien
Eva en onze Ladyboy

Eva in Tuk-Tuk
Eva in Tuk-Tuk
Eindelijk een tuk tuk kunnen nemen in Thailand...
We zijn donderdag namiddag in Chiang Mai aangekomen, de tweede stad van Thailand. Een enorm verschil met Bangkok. Heel rustige stad en lijkt op eerste zicht niet zo groot. Het is een van de oudste steden in Thailand en heeft nog restanten van de oude stadsmuren en een gracht errond. Het wordt ook wel de stad van tempels genoemd aangezien er hier zo veel zijn. De eerste dag hebben we snel de drie hoofdtempels in de oude stad bezocht. De tempels beginnen heel erg zwaar op mekaar te trekken, dus hebben we er niet te lang over gedaan. Zoals een Thaier [View Full Entry]

Published: July 27th 2009 | 122 Views | [diary=422512]

Monnik aan het mediteren
Transportvormen in Thailand
Nog een tempel

Ons avontuur in "Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit" zit erop, we bevinden ons momenteel in Chiang Mai. Zoals jullie kunnen zien is de Thaise naam van Bangkok heel lang, zelfs de langste naam ter wereld volgens de Guiness Book of records. Los vertaald naar het engels: "The city of angels, the great city, the residence of the Emerald Buddha, the impregnable city (of Ayutthaya) of God Indra, the grand capital of the world endowed with nine prec [View Full Entry]

Published: July 23rd 2009 | 114 Views | [diary=420534]

De Liggende Gouden Boeddha
Wat Pho
Wat Pho

Donderdag zijn we in Hanoi aangekomen, de hoofdstad van Vietnam. Dit was ook de hoofdstad van het vroegere communistische noorden. Op eerste zicht lijkt het op Saigon met veel koloniale gebouwen, maar er zijn toch grote verschillen. Vooral het verkeer hier is nog chaotischer. Er is geen enkel gat in het verkeer om even de straat over te steken, en rood of groen betekenen niet veel. Om de straat over te steken moet je gewoon beginnen wandelen aan een constant tempo en erop rekenen dat de brommers u ontwijken, maar het went snel. Ook veel meer oplichters. Een leuke die wij [View Full Entry]

Published: July 18th 2009 | 102 Views | [diary=419761]

Typische Fruitmandje en Hoed
Hoam Kiem Pagode
Hoa Lo Prison

July 15th 2009
Hue & DMZ Asia » Vietnam » North Central Coast » Hué
Zondagavond zijn we in Hue aangekomen. Een mooi bordje met 'Renaat Janet' stond ons op te wachten aan de luchthaven. Eva vond dit hilarisch. De chauffeur bracht ons naar de Orchid, ons hotel, die echt fantastisch is voor geen geld. Hue is een klein stadje in het centrum van Vietnam en oude keizerlijke hoofdstad. Naar goede gewoonte de eerste avond niet veel bereikt behalve iets gaan eten en dan iets drinken. Het toeristenkwartiertje hier is een echte backpackersstekje wat altijd voor veel leven zorgt 's avonds, vooral in de DMZ bar. De volgende dag een bezoek gebracht aan de keizerlijke cit [View Full Entry]

Published: July 15th 2009 | 85 Views | [diary=418817]

Ingang Citadel
Eva en de kikkerdraakjes
Ingang Thai Hoa Paleis

Operahuis met Caravelle Hotel op Achtergrond
Operahuis met Caravelle Hotel op Achtergrond
In het Caravelle hotel zaten alle journalisten tijdens de Oorlog.
Onze reis naar Saigon zit erop en we zitten nu in Hue. Connectie in Saigon vanuit ons hotel viel wat tegen en aangezien je werkelijk in elk klein cafe of restaurant WiFi vindt zijn internetcafes bijna onbestaand. Saigon wordt nu Ho Chi Minh city genoemd, naar de leider van de Noord Vietnamezen die eerst de Fransen dan de Amerikanen vocht. Het is een zeer moderne stad, veel trendy restaurants en bars, chique winkels en alle entertainment die je verwacht van een moderne megastad. Enigste opvallend verschil zijn de miljoenen brommers die door de stad kruisen en overal getoeter. De eerste avond [View Full Entry]

Published: July 11th 2009 | 142 Views | [diary=417404]

Ho Chi Minh voor het stadhuis
Notre Dame Kathedraal
Miljoenen Brommers

Gisteren en vandaag hebben wij de rest gedaan van Angkor Thom, het centrale gedeelte van Angkor. Net voor de ingang van Angkor Thom heb je misschien wel de bekendste tempel van allemaal: Angkor Wat. Gebouwd in de 12e eeuw als oorspronkelijk Hindu tempel die de 5 pieken van Mount Meru moest voorstellen en aan Shiva gewijd. Later omgezet naar een Boeddhistische tempel door dezelfde koning die het bouwde Jayavarman VII. Het is echt een reusachtig domein met een enorme gracht errond. Nog maar weinig zulke indrukwekkende gebouwen gezien. Even stilstaan bij een typisch bezoek aan een tempel. Uw t [View Full Entry]

Published: July 9th 2009 | 112 Views | [diary=416728]

Binnen Angkor Wat
Angkor Wat in volle glorie
De Dochter van Liang

De Fameuse Tuk-Tuk
Aan onze trouwe lezers wij zijn goed en wel aangekomen in Cambodja en hebben een cafeetje gevonden om onze blog up te daten. Onze vluchten zijn goed gegaan, maar aangezien onze reis uit twee vluchten van 6 uur bestond met een overstap in Abu Dhabi, was het nogal moeilijk om deftig te slapen. Het voordeel was dat aangezien we met Ethihad (van Abu Dhabi) vlogen was de service uitstekend en de eigen schermpjes zorgen voor genoeg entertainment om de vluchten sneller voorbij te laten gaan. Na 4 uur doelloos rondlopen in de reusachtige luchthaven van Bangkok mochten we op ons laatse [View Full Entry]

Published: July 7th 2009 | 72 Views | [diary=416142]

Vers van de slager!
Het uitzicht van onze guesthouse
Pre Rup Tempel

Aan allen, Morgen vertrekken we terug naar Azië na een lang jaar wachten. Gezien het success van vorig jaar kunnen jullie hier terug onze reis volgen. Hieronder onze ruwe reisschema: 6/7 - 9/7: Siem Reap 9/7 - 12/7: Ho Chi Minh City 12/7 - 16/7: Hue 16/7 - 19/7: Hanoi 19/7 - 23/7: Bangkok 23/7 - 26/7: Chiang Mai 26/7 - 28/7: Phukhet 28/7 - 1/8: Ko Phi Phi Updates zullen komen afhankelijk van de beschikbaarheid van internet cafés ter plaatse en tijd ;) Veel plezier. [View Full Entry]

Published: July 4th 2009 | 25 Views | [diary=415052]

July 25th 2008
Kyoto en Einde Tokyo Asia » Japan » Kyoto
Woensdag zijn we Kyoto gaan bezoeken met de bulletrain of de Shinkansen. Aangezien onze 'Japan Railpass' (soort toeristenkaart warmee je onbeperkt op de treinen kunt) ons niet toelaat om op de allersneltste treinen te gaan hebben we de traagste Shinkansen genomen. Die heeft de afstand van 560km met 10 haltes overbrugd op 2u 40min wat niet slecht is. De treinen zijn ook zeer confortabel met veel beenruimte waardoor je heel goed kan slapen. Wat ook leuk is, is dat alle bochten hellend zijn om de snelheden aan te kunnen waardoor het een beetje op een pretpark lijkt. Kyoto, in tegenstel [View Full Entry]

Published: July 25th 2008 | 201 Views | [diary=304262]

1001 Kannon Tempel