Vi er to reiseglade mennesker på 30 og 31 år. Vi traff hverandre på reise for 10 år siden (danskebåten..;-) og har fortsatt å dyrke vår felles lidenskap siden den gang. Gunn Marit har per dags dato vært i 39 forskjellige land i 4 verdensdeler og Christian har vært i 46 land. Vi har ingen planer om å stoppe med det. Vår lidenskap har blant annet bragt oss til de berømte inkaruinene Machu Picchu i Peru, saltsjøene i Bolivia, Copa Cabana i Rio de Janeiro, KL tower i Kuala Lumpur Malaysia, shoppinggatene i Singapore, bryllup i Pakistan, verdens lengste togreise gjennom Sibir og Mongolia til Kina, Florda Keys, hippistrender i Goa, safari i Krügerparken i Sør-Afrika, Pyramidene i Egypt, Kuta beach på Bali, helikoptertur over Manhatten og beachparty på Ko Pha-Ngan. Håper du kan få en viss underholdning av å følge våre reiser fremover her på bloggen vår. Vi skal uansett fortsette å reise og oppleve nye steder og kulturer. Ispedd litt galgenhumor og myyye selvironi. Det trengs når man går på den syvende dagen med sprutbæsj etter å ha spist rått lamakjøtt i Bolivia..:-)
Den store forskjellen fra Hong Kong og Kina er at i Hong Kong snakkes det engelsk og ting gar paa track, i motsetning til Kina hvor du maa tegne alt mulig for aa i det hele tatt komme deg noe sted. Hong Kong er en storby paa sitt beste. Her finnes alt! Favorittselgeren vaar paa et av de lokale nattmarkedene satt paa en stol og solgte noen gelefigurer ala peniser, baesjekladder og tomater. Hun hadde vel ikke akkurat de helt rette produktene kanskje heller for aa gjoere det stort innen salg.. Men har en noen gode ideer til nye attraktive produkter saa kan det helt sikkert proeves ut for salg paa et marked i Hong Kong. Utsikten fra kaien i Hong Kong by night er utrolig. Hvaer kveld kjores et fantastisk lysshow hvor kun de hoeyste
... read moreEtter nok en togtur; dene gang nattoget fra Beijing til Shanghai, fant vi ut at det var paa tide aa finne ut hvordan suite-livet smakte. Vi fant ut at dette smakte meget bedre enn en hard koeye-seng paa tog. Med 70 kvadrat og en utrolig utsikt utover Shanghai i alle retninger gjorde vi alt vi kunne for aa teste ut div dusjer, badestamper, senger, sofaer og vinduskarmer samt room-service, minibar, toefler og badekaaper; Shanghai er en storby med utallige kjoepesenter, biler, mennesker, mat, stoey, skyskrapere.. You name it! Fra Oriental Pearl Tower og Jin Mao Tower er det en sinnsyk utsikt over millionbyen og The Bund som blir kalt Oestens Paris.
... read moreMinst, mulig flere ogsaa, for alle sykler, og det ikke sykler som vi har hjemme akkurat. Det er alt fra rustne skraphauger til enda mer rustne skraphauger. Sykler blir stjaalet rett som det er aa disse kan en finne igjen til salgs paa et av de utallige makedene i byen.. En kineser fortalte oss at naoboen hennes ble litt sur etter at hun hadde kjoept naboenes sykkel som var stjaalet paa et marked for en billig penge. Kina er et fasinerende land. Vi var saa heldige aa komme inn i landet med tog, slik at vi fikk se den kinesiske mur fra et moekkete togvindu paa et tidlig stadie i vaar Kina-ekspedisjon. Vi fikk se mer til muren etter at vi tok en sightseing fra Beijing. Tok taubane opp, gikk paa muren og tok ola-kjerre ned.
... read moreKommer tilbake til den dramatiske overskriften noe senere i bloggen... Magesituasjon For aa ta opp traaden fra forrige blogg... Magen min ble ikke akkurat bedre ved ankomst Beijing. Lukkemuskelen min var i det velvillige slaget kan man si. Det rant faktisk i strie strømmer, og liter paa liter med hostesaft kom gjennom saftkokern. Det ble faktisk så ille at jeg måtte rulle meg en plugg av ris for å korke kringla mi. Det var enten å plugge meg selv eller å skifte underbukse hele tiden, og da valgte jeg å lage meg en bunnpropp. Det hele endte, som vanlig, paa sykehus. Sykehus i Asia er ikke som sykehus i Norge. Typisk samtale mellom pasient og lege: Hello mista, what u problem? My stomach is fucked up and the shit is pouring through me like water in
... read more Kortversjon for de som ikke gidder aa lese hele skvipet vaart: *Togturer paa 6700 km kan vaere drit kjedelige *Ren vodka smaker akkurat like jaevlig i Russland som i Norge *Den roede plass er ikke roed *Ulan Bator er verdens ubestridte styggeste by *Aa bli i verdens ubestridte styggeste by en dag ekstra, fordi Kinareiser driter seg ut, er noe dritt. *Aa drepe sauer i Mongolia er ikke spesielt morsomt *Aa spise sauen du drepte er enda mindre morsomt *Gjaeret hoppmelk smaker akkurat like jaevlig som det hoeres ut *Hesteridning er goey, brannsaar i raeva etter hesteridning er ikke goey *Sauekjoett kan gi voldsom raufoss *Raufoss paa tog er ikke goey, spesielt ikke naar du har brannsaar Togturer kan vaere kjedelige... Forferdelig kjedelige! Hva gjoer man egentlig for aa slaa ihjel 6 doegn ombord paa
... read moreAvreisedag nærmer seg med stormskritt og det er på tide å få ut litt info på siden. Vi har altså bestemt oss for bruke mesteparten av ferien vår på et tog... For de som ikke vet det, skal vi på en av verdens aller lengste togturer fra Moskva til Beijing. (7,621 km.) Vi skal følge den opprinnelige linjen til den transsibirske jernbane fra Moskva til Ulan Ude i Sibir, før vi svinger sør via Mongolia og til togets endestopp i Beijing. Fra Beijing tar vi oss videre med et nytt tog til Shanghai før vi setter snuta mot Hong Kong. Videre skal vi, på et eller annet vis, komme oss til Vietnam og Kambodsja før vi drar hjem fra Bangkok i Thailand. Det er ihvertfall planen.... Alt dette skal gjennomføres på 5 uker. På grunn av
... read moreRafting adventures Juni 2006 Helgen 23 - 25 juni hadde vi en fantastisk helg med rafting i Sjoa. Gjengen som tok turen var Alex, Marita, Kristian, Anka, Inger-Siri, Odd Andre, Trine, Andreas, Anders, Morten, Gunn Marit og meg selv. Turen ble helt knall med heftig rafting på lørdag og søndag. Spesielt bra på søndag da Åsengjuvet ble erobret. Det ble også tid til pendelhopp fra en bro i nærheten på lørdag, og masse god drikke både fredag og lørdag. Anbefaler alle som har planer om å tilbringe en tilsvarende helg i Sjoa å ta kontakt med de fantastiske menneskene hos gorafting.no!
... read more