Barancek - B Kovac

Ahoj
Private Message Subscribe 3 Forum Posts Top Photos Blog Map
Joined on: March 5th 2008
Last Login: November 2nd 2009

by Barancek, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 next »

November 1st 2009
Rim Europe » Italy » Lazio » Rome
Tento album je z fotiek z mojej nedavnej navstevy Rima - vecneho mesta.Okrem antickych pamiatok a obrovskych katedral je Rim typicky aj velkym neporiadkom a chaosom.Vacsi neporiadok som v ziadnom inom velkomeste asi ani nevidel.Takisto budovy su casto uz poriadne osarpane a poznacene zubom casu.Co sa tyka dopravy, kazdy trubi a mensie zrazky su na dennom poriadku, takze skrabance na autach nie su nicim vynimocnym.Cele to ale ma taku velmi osobitu atmosferu a asi aj preto do Rima chodi tolko turistov.Navstivil som aj Vatikan - album som spravil samostatne. [View Full Entry]

Published: November 2nd 2009 | 22 Views | [diary=449976]

Loggia delle Benedizioni
Kostol Santi Giovanni e Paolo
Ulicka Clivio di Scauro

October 31st 2009
Vatikan Europe » Italy » Lazio » Rome
Povinnou jazdou pri pobyte v Rime je nasteva Vatikanu - najmensieho statu na svete.Vatikanske muzea obsahuju obrovsku zbierku umeleckych predmetov s roznych obdobi - antickeho Rima, starovekeho Egypta, obdobia renesancie atd.Sucastou prehliadky je aj navsteva Apostolskeho palaca so Sixtinskou kaplnkou.Ja som v muzeach stravil skoro cely jeden den v ramci otvaracich hodin a aj tak som este dost nevidel.Ak by clovek chcel fakt vidiet vsetko a pripadne aj blizsie studovat jednotlive expozicie, navsteva by musela byt niekolkodnova.Centrom Vatikanu je namestie Svateho Petra s bazilikou rovnakeho me [View Full Entry]

Published: November 2nd 2009 | 12 Views | [diary=449751]

September 26th 2009
Drazdany Europe
Altstadt
Altstadt
Drazdany su zname najma historickym Starym mestom s mnohymi pamiatkami. Na niekolkych miestach prebiehal prave archeologicky vyskum.
Ahoj.Tak minuly vikend som konecne uskutocnil dlhsie planovany vikendovy vylet do Drazdan.Cestoval som busom v sobotu skoro rano, prespal jednu noc v hosteli a naspat zase busom v nedelu vecer.Drazdany su vynimocne hlavne historickym Starym mestom.Kedze cele centrum bolo na konci 2.svetovej vojny zbombardovane, mnoho budov muselo byt zrekonstruovanych, pripadne nanovo vystavanych.Ako to uz v Nemecku byva zvykom, vsetko je urobene precizne tak, ze sa ani neda rozpoznat, ktore budovy su povodne a ktore nie.Pocasie bolo dobre, takze vyslo zopar peknych obrazkov.B. [View Full Entry]

Published: September 27th 2009 | 13 Views | [diary=439945]

August 30th 2009
Kutna Hora Europe
Ahoj.Kutna hora je starobyle banicke mesto s pamiatkami zapisanymi v zozname UNESCO.Kedze je to len hodinku vlakom z Prahy, vybral som sa tam na maly nedelny vylet.Bolo slnecne pocasie a tak vysli pekne fotky.Pozrite si.B. [View Full Entry]

Published: August 30th 2009 | 12 Views | [diary=432490]

Kostol Matky Bozej
Kostol Matky Bozej
Sankturianovsky dom

August 11th 2009
Nizke Tatry 2009 Europe
Spoluputnici - Eno, Maros, Lubo a Hanka
Ahojte.Toto je album z vydarenej hrebenovky v Nizkych Tatrach.Tura trvala 4 dni a viedla z Certovice na Stare hory, s prespanim na horskej chate M.R. Stefanika (1.noc), Durkovej chate (2.noc) a chate Koliesko na Donovaloch (3.noc) .Fotky su zoradene chronologicky a vacsinou su to vyhlady, ktore sa naskytli po ceste.Pocasie bolo okrem prveho dna dobre, takze zabery sa celkom vydarili.B. [View Full Entry]

Published: August 12th 2009 | 46 Views | [diary=427457]

Chata M.R.Stefanika

Encian
Encian
Ochutnavka destilatu z miestnej paliarne - taky domcek pri ceste, vonku sa susi encian, dnu sedi ujo, pali a rovno to aj predava :)
Ahoj.Tu je album z druhej casti dovolenky - 4 dnovej tury v Narodnom parku Berchtesgaden.Zucastnil sa Emko, Katya, Konrad, Klaas a moja malickost.Spali sme 3 noci na horskych chatach a poslednu noc v penzione v dedine Berchtesgaden, kde nam teta na ranajky upiekla kolac :) Prijemnym osviezenim bolo kupanie v jazere Konigsee a plavba lodou do Schonau am Konigsee.Pocasie bolo prave horske - slnko, sneh, dazd, vietor atd.Ved pozrite.B. [View Full Entry]

Published: July 25th 2009 | 53 Views | [diary=422045]

Vyrazame
Alpska usadlost
Cesta sa klukati...

July 19th 2009
Salzburg Europe
Salzburg
Salzburg
Mesto Salzburg sa rozprestiera po oboch brehoch rieky Salzach medzi 3 kopcami - Monchsberg-om, Kapuzinerberg-om a hradnym kopcom Hohensalzburg.
Ahoj.Pred par dnami som sa vratil z 2-dielnej dovolenky v Rakusku a Nemecku.Prvym dielom bolo 6 dni stravenych v Salzburgu a okoli, druhym tura okolo stitu Watzmann v Narodnom parku Berchtesgaden.Tento album obsahuje iba fotky zo Salzburgu a okolia, fotky z tury pridam azda neskor.Na margo Salzburgu musim poznamenat, ze mesto ma prijemne prekvapilo.Napriek mnozstvu turistov si zachovalo atmosferu a ako uz v tychto koncinach byva zvykom, pamiatky aj infrastruktura su v perfektnom stave.Salzburg sa nachadza v udoli rieky Salzach medzi 3 kopcami a z kazdeho z nich je paradny vyhlad na mesto samot [View Full Entry]

Published: July 19th 2009 | 54 Views | [diary=420003]

Dominanta
Getreidegasse
Getreidegasse

Tiske steny
Unikatne pieskovcove utvary v obci Tisa nedaleko Usti nad Labem.
Ahoj.Minuly vikend som sa vybral konecne do Ceskeho Svycarska - uz som to dlho planoval.V sobotu som rano som siel vlakom do Usti nad Labem a odtial busom do dedinky Tisa - prvej zastavky. V tejto dedinke sa nachadza area Tiske steny s unikatnymi skalnymi utvarmi.Presiel som si velky okruh (je tam aj maly) a pokracoval som dalej cestou na najvyssiu stolovu horu - Decinsky Sneznik.Na vrchu je vyhliadkova veza, z ktorej mal byt podla fotiek paradny vyhlad na okolitu krajinu.Bohuzial nebol, kedze bola husta hmla.Tak som po malom obcerstveni z vlasntych zasob pokracoval dalej lesom k obci Maxicky [View Full Entry]

Published: July 2nd 2009 | 52 Views | [diary=414313]

May 4th 2009
Pruhonice Europe » Czech Republic » Prague
Tot par fotiek zo zamockeho parku v obci Pruhonice nedaleko Prahy.Fakt velmi pekne miesto. [View Full Entry]

Published: May 4th 2009 | 30 Views | [diary=396000]

Berlin Europe » Germany » District of Berlin » Berlin
Brandenburska brana (1)
Brandenburska brana (1)
Pohlad z Parizskeho namestia
V tomto albume su fotky z roznych obdobi zoradene akoze "chronologicky" - najprv historicke, potom z 2.svetovej vojny, potom NDR a nakoniec daco zo sucasneho Berlina. [View Full Entry]

Published: April 5th 2009 | 303 Views | [diary=387844]

Brandenburska brana (2)