by Barancek, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 next »

Prijemny dobry den!Akurat som dorazil z mesta.Kedze zajtra rano idem vlakom do Nikko (mestecko na zozname Unesco) a tam budem cely den okukavat chramy a aj nocovat, dnes som si kupil celodenny listok na metro.Trochu reku posetrim sily.Vcera som takisto neopatrne vystavil plesinu slnku, tak som dnes chcel pocas najvacsej palavy (pre mna je veru uz aj toto marcove slnko na poludnie palava) zostat niekde skryty. Rano som sa teda odviezol na stanicu Ginza s planom ist do Kabuki-za divadla.Ked som tam dorazil, dostal som odporucanie prist o hodinku a pol, kedze potom budu predavat listky na posl [View Full Entry]

Published: March 13th 2008 | 89 Views | [diary=255779]

Sony centrum
Shibuya
Shibuya 109

Dobry den!Mam za sebou dalsi den v metropole.Kedze som v utorok nestihol navstevu cisarskych zahrad, siel som tam hned rano.Areal je obrovsky a bol to predtym v podstate mestsky hrad Edo, takze su vsade kamenne hradby, vodne priekopy a zatarasy.Nie je to teda typicka japonska zahrada, ale oplati sa pozriet.Su tam dovezene rozne rastliny a stromy z celeho Japonska.Japonci su dobri zahradakri, takze je vsetko velmi pekne upravene. Po prehliadke zahrad a malej prestavke som sa vybral do muzea.Moc do muzei nechodim, ale toto je muzeum japonskej vojnovej historie, takze prebudilo moju zvedavost. [View Full Entry]

Published: March 13th 2008 | 99 Views | [diary=255559]

Cisarske zahrady
Cisarske zahrady
Areal Yasukuni Jinja

Ahoj,zase ja!Tak mam za sebou dalsi den v Tokyu.Vcera bolo krasne slnecno, pre mna az trochu prislnecno, takze som musel hladat ukryt pre slnkom.Ak som predtym spominal cistotu, tak vcera som nasiel jedno miesto, kde to az tak uplne neplati.Prvou zastavkou bol totiz centralny tokijsky rybi trh.To miesto sa da opisat len jednym slovom - masaker.Je to par obrovskych hangarov vedla seba plny krabic s morskymi zivocichmi od vymyslu sveta.Pomedzi tie hromady sa premavaju typci na vozikoch nalozenych tovarom a je tam asi najvacsi smrad na svete.A to ja nie som az taky ciltivy na pachy.Ale opl [View Full Entry]

Published: March 12th 2008 | 95 Views | [diary=255250]

Rybi trh
Pristavisko
Tokijsky zaliv

Ahoj,vola Tokyo.Vcera som uz nestihol nic napisat bo som prisiel neskoro, tak to napravam teraz rano.Vcerajsi den nezacal prijemne.Asi do jedenastej prsalo, tak sa nedalo nikam ist.Bol som aspon nieco nakupit na ranajky/obed a veru moc zaujimave veci maju v obchodoch.Okrem aj u nas beznych a identifikovatelnych protravin aj vselijake hlavonozce - cerstve aj susene (miestna lahodka je chapadlo z chobotnice), a neidentifikovatelne rastliny.Mal som vecer rezance s "cimsi" takymto a boli fajne.Problemikom v obchodoch byva, ze na nicom nie su anglicke napisy, takze treba trosku odvahy.Kupil som aj [View Full Entry]

Published: March 12th 2008 | 87 Views | [diary=254869]

Sega herna vo vnutri
Ginza
Moderna aj tradicna Ginza

By Barancek
March 9th 2008
Cesta a prvy den v Tokyu Asia » Japan » Tokyo » Asakusa
Ahoj, hlasim sa z Tokya, stvrt Asakusa.Docestoval som OK.Rano som vyrazil s velkym predstihom bo avizovali vyluky v metre...a presne tak aj bolo.Vyrazal som este pred osmou, tak som dosiel s asi 90-minutovou rezervou.Check-in prebehol hladko a okolo 12.30 som uz sedel na palube.Let samotny bol v pohode, Musim priznat, ze British Airways ma nadstandardne sluzby co sa tyka pohodlia a "zabavy".Kazdy cestujuci ma vlastnu obrazovku a moze napriklad sledovat 1 z asi 30 filmov, pocuvat radio alebo sledovat cestu na mape.Sam som pozrel dva filmy, aspon cas rychlo ubehol.Po pristati sme museli este [View Full Entry]

Published: March 9th 2008 | 66 Views | [diary=254246]

Pagoda
Chram
Socha bozika (asi Budha)

Dobry vecer.Tak uz som pekne pobaleny.Este dokoncim tento prispevok, pohladam vlaky na zajtra a idem spat.Odlet je o 12.35 z Heathrow tak vyrazim okolo osmej, aby som mal rezervu.Vraj su zas odstavene niektore trate metra tak treba byt v strehu.Ak vsetko dobre dopadne, mal by som sa ozvat poobede z hostela.Ma priznacny japonsky nazov - Sakura.Tak zatial. [View Full Entry]

Published: March 7th 2008 | 16 Views | [diary=253860]

« back 1 10 20 30 next »