by Barancek, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 next »

July 14th 2008
Allgau 2008 Europe » Germany » Bavaria » Oberstdorf
Ahojte, Tunaka som zverejnil vyber z mojich fotiek urobenych zaciatkom jula v Allgau a Mnichove.Dufam, ze sa budu pacit.Fotky su usporiadane v casovom slede tak ako boli nafotene.Ak budete pocitovat potrebu sa POZITIVNE vyjadrit, privitam komentare. B. [View Full Entry]

Published: July 20th 2008 | 52 Views | [diary=299343]

4+1 s peknym vyhladom
Milka kravicky
V dolinaaaaach :D

Tu je este par fotiek s popismi.Sayonara. [View Full Entry]

Published: April 2nd 2008 | 20 Views | [diary=261358]

March 22nd 2008
Den XIV:Tokyo Asia » Japan » Tokyo » Asakusa
Ahoj.Tak predposledny den, asi budem plakat.No ale, treba sa pripravit na cestu.Dnes som vstaval dost neskoro, ale spanok bol po vcerajsku prepotrebny.Rano som sa este zaregistroval, kedze vecer nebol nikto k dispozicii a vybral sa zmenit peniaze, aby som mal rezervu na extra nakupy.Kedze je ale sobota, bolo uz vsetko po 12 zatvorene.Nakoniec tetuska v informacnom centre poradila jedno miesto v stvrti Akihabara (asi 3 zastavky metra), kde by mali zmenit peniaze.Tak som kupil celodenny listok na metro (mal som este ine plany) a vybral sa hladat zmenaren. Nasiel som po dlhsom hladani a zmenil li [View Full Entry]

Published: March 22nd 2008 | 62 Views | [diary=258620]

Sach v Ueno parku
Ueno park
Tokyo Tower

Ahojte!Ako uz vidiet z nadpisu, dnesny den bol dost akcny.Rano sme sa spolu s Chrisom, Australcanom posledne dve noci leziacom na vedlajsom tatami, vybrali do Osaky na sumo.Vecer som sa pobalil a rano o osmej sme uz vyrazali.Veci sme si nechali na jednej velkej prestupovej stanici v Osake a metrom sli na zastavku Namba, kde je hala, v ktorej sa kazdy marec odohrava jeden z myslim 4 hlavnych sumo turnajov.Uz po ceste zo zastavky metra do haly sme stretli dakych sumo zapasnikov - celkom smiesni boli v tych svojich kolikovych drevakoch a zupanoch.No ale nezadarilo sa. Listky, ktore sme chceli kup [View Full Entry]

Published: March 21st 2008 | 94 Views | [diary=258319]

Nara (2)
Nara (3)
Nara (4)

Pozdravujem.Dnesny den som cely stravil pobehovanim po kyotskej historickej stvrti Arashiyama.Po vcerajsej dazdivej skusenosti som do povinnej vybavy pribalil aj dazdnik (ten tu nosia vsetci), ale skor mi zavadzal.Hoci bolo dost veterno a pod mrakom, prsalo malo. Problemom v Kyote je, ze je tu strasne vela zaujimavych miest na zhliadnutie, okrem ineho napriklad az 8 pamiatok, oznacenych ako Svetove kulturne dedicstvo Unesco.Ak clovek nema na to cely tyzden, musi rozumne vyberat alebo stravit pol dna v buse.Ja som sa pre obmedezny cas rozhodol riadit sa odporucaniami druhych.Vcera sa tu spom [View Full Entry]

Published: March 20th 2008 | 72 Views | [diary=257997]

Riksou alebo taxikom?
Sakura
Asi daky popularny bozik

March 19th 2008
Den 11: Kyoto Asia » Japan » Kyoto » Kyoto
Ahoj.V knihe o Japonsku, ktoru mam so sebou sa pise, ze v Japonsku treba urcite navstivit dve mesta - Tokyo a Kyoto.Dneska som pochopil preco to tak je.Kyoto je historickym hlavnym mestom Japonska a vela z tych cias sa zochovalo dodnes, Tokyo je moderna metropola s niekolkymi historickymi miestami.Kedze dnes cely den prsalo, az tak vela som toho nepochodil, ale aj s tym co som videl som bol spokojny.Vybral som sa do stvrte Gion, kde je velka koncentracia chramov, ale fakt velka.Vstup do arealov je vacsinou zadarmo, za vstup do budov sa plati.Mal som na plane ist niekde nakuknut, ale nevyslo.Ak [View Full Entry]

Published: March 19th 2008 | 81 Views | [diary=257675]

Tradicne odete devy v uliciach Kyota
Sladkosti
Interier obchodiku s rozlicnym tovarom

March 18th 2008
Den desiaty: Hameji Asia » Japan » Kyoto » Kyoto
Ahoj.Pred chvilou som uspesne dorazil do Kyota.Z Hiroshimy som vyrazil zhruba okolo dvanastej, aby som bol pocas poludnajsieho slnca vo vlaku, ale nebolo moc treba lebo bolo pod mrakom (aj fotky su take blede akesi).Hlavnym bodom dna bola navsteva najvacsieho hradu v Japonsku, ktory sa nachadza v Hameji.Je to v strede cesty medzi Hiroshimou a Kyotom, tak by bola skoda sa nezastavit.Cesta do Hameji trvala asi hodku, na prehliadku som si aj s cestou zo stanice a spat vyhradil 4 hodiny.Velky batoh som nechal na stanici a s malym sa vybral nad hrad.Kedze ten je na kopci za mestom, uz z [View Full Entry]

Published: March 18th 2008 | 48 Views | [diary=257336]

Hrad v Himeji (2)
Hrad v Himeji (3)
Hrad v Himeji (4)

March 17th 2008
Den devat: Miyajima Asia » Japan » Hiroshima » Miyajima
Ahoj.Tak dnesny den bol velmi zaujimavy.Skoro cely som ho stravil na ostrove Myiajima nedaleko Hiroshimy.Vstaval som uz o siedmej, aby som tam bol co najskor, ale moc sa nepodarilo, vyrazil som asi o 10.Siel som peso asi polhodku na jednu zastavku vlaku a odtial potom vlakom do pristavu na kompu.Vlak aj kompa boli v ramci mojho preukazu, takze fajne.Cesta kompou trva len dakych 10 minut a ked sa blizi k ostrovu, zacne hrat hudba a kompa sa natoci, aby si ludia mohli vyfotit velku atrakciu - je to ta cervena brana na fotke.Ostrov je velmi pekny, je tam vsetko od hotelov, [View Full Entry]

Published: March 17th 2008 | 90 Views | [diary=257037]

Brana (tori)
Chram
Mt.Misen

March 16th 2008
Osmy den:Hiroshima Asia » Japan » Hiroshima » Hiroshima
Cav!Dnes som stravil cely den v Hiroshime.Vstaval som neskoro a aj mi chvilu trvalo, pokym som sa do clovecenstva priviedol.Som este pral a bol nakupit dake jedlo na ranajky, tak som sa vytrepal z hostelu az o 12.Hned som zamieril do muzea, aby som tam stravil najhorucejsiu cast dna.Muzeum sa vola Muzeum mieru a a cela expozicia je venovana Hiroshime ako mestu, ktore sa ako prve stalo cielom atomovej bomby.Do podrobna tam rozoberaju ako vyzeralo mesto pred utokom, preco bolo vybrate a co sa dialo po utoku.Nikdy som napriklad nevedel, ze ked sa Americania uz rozhodli pre Hiroshimu, vobec ju neb [View Full Entry]

Published: March 16th 2008 | 77 Views | [diary=256660]

Mierove muzeum
A-Dome
Susosie v Mierovom parku

Ahojte!Ozyvam sa z Hiroshimy.Vcera som stravil den v Nikko - malom mestecku nedaleko Tokya.Je to pamiatkova oblast chranena Unesco a ak si nieco zasluzi titul Svetove dedicstvo Unesco, tak je to toto miesto, ale po poriadku. Z Tokya som vyrazil skoro rano o 8.00 a v Nikko vystupil okolo desiatej.Od rana prsalo a ja som dufal, ze skoro prestane, ale neprestalo.Zo stanice som sa vydal peso na miesto ubytovania - mal to byt tzv. ryokan - rodinny penzion.Trocha som pobludil tak mi cesta trvala hodinu miesto 20 minut, no ale co uz - orientacny nezmysel.Ked som dorazil, privital ma domaci - [View Full Entry]

Published: March 15th 2008 | 52 Views | [diary=256178]

Most Shinkyo