by Barancek, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 next »

April 4th 2009
Reichstag Europe » Germany » District of Berlin » Berlin
Prehliadka Berlina by nebola kompletna bez navstevy budovy Reichstagu - Risskeho parlamentu.Budova ma za sebou bohatu historiu a dnes v nej sidli nemecky spolkovy parlament - Bundestag.Zaujimavou je hlavne stresna terasa so sklenenou kupolou dokoncenou v r. 1999.Vstup na terasu aj do kupoly je zdarma, treba si ale vystat dlhy rad.Ja som siel do Reichstagu v jeden dazdivy vecer, ked bol rad o cosi kratsi, ale aj tak som kvoli bezpecnostnym prehliadkam (podobnym tym na letisku) cakal skoro tristvrte hodiny.Kupola je v noci velmi zaujimava a z terasy, ak je pekne, je vyhlad na cely Berlin.Takisto [View Full Entry]

Published: April 4th 2009 | 78 Views | [diary=387607]

Dem Deutschen Volke (Nemeckemu narodu)
Terasa (1)
Terasa (2)

STASI bola tajna policia NDR a mala cez 90000 zamestnancov.Vacsina z nich hlavne zbierala informacie o nepriateloch rezimu.Zakony boli v tej dobe nastavene tak, ze bolo mozne zatknut koholvek, nejaky paragraf sa potom nasiel na kazdeho.Hlavna vaznica STASI v Berline bola v mesteskej casti Hohenschonhausen, kde je teraz muzeum.Tam som aj ja zasiel pozriet.Navstevnikov sprevadzaju byvali vazni a rozpravaju svoje pribehy.Skupinu s ktorou som siel ja sprevadzal Gilbert Furian, ktory tu sedel v 80-tych rokoch za to, ze spravil par rozhovorov s clenmi punkovych skupin a tie potom nedovolene rozmnozi [View Full Entry]

Published: April 4th 2009 | 94 Views | [diary=387579]

Vstupna brana
Rozsudok
Meranie

Priblizne 35 km na sever od centra Berlina sa nachadza areal byvaleho koncentracneho tabora Sachsenhausen - dnes pamatne miesto a muzem.Sidlilo tu takisto vedenie vsetkych taborov v Europe.Pocas pobytu v Berline som navstivil aj toto miesto.Povodne bol Sachsenhausen vazensky pracovny tabor.Pracovalo sa tu aj za nacistickej ery a okrem manualnej a casto uplne zbytocnej prace tu v utajeni pracovali aj vazni-falsovatelia bankoviek.O tejto tajnej operacii bol nedavno podla knihy Diablova dielna natoceny aj oskarovy film Falsovatelia.Samotny areal tabora ma tvar trojuholnika a je obohnany vysokym p [View Full Entry]

Published: April 5th 2009 | 130 Views | [diary=387440]

Vstupna brana s administrativnymi budovami
Arbeit macht frei
Baraky 38 a 39

February 1st 2009
Svatba Europe » Czech Republic » Prague
Ahoj.Tu je par fotiek z Veronikinej a Ivovej svatby.Nemam vela, kedze mali fotografa tak som nechcel moc zavadzat.B. [View Full Entry]

Published: February 1st 2009 | 40 Views | [diary=369100]

Chodovská tvrz
Susosie
Mladomanzelia Hotoví...

Ahojte!Konecne som sa rozkyval a dal dokopy mensi album z oktobroveho "svadobneho" vikendu.Nie su to ale ziadne svadobne obrazky, skor take momentky z Kolina, Bonnu a vinnej cesty v oblasti Ahrtal, kde sme boli na prechadzku spojenu s degustaciou burciaku.Tak nech vam padne na uzitok.B. [View Full Entry]

Published: December 14th 2008 | 86 Views | [diary=353952]

Kolin - Dom
Kolin
Bonn

Ahoj.Na minulu nedelu meteorologovia hlasili slnecne pocasie tak som si naplanoval vylet do Oxfordu.V sobotu vecer som si vsetko pekne nechystal s tym, ze rano musim vstat na siestu, aby som postihal spoje.Vstal som vsak az okolo desiatej tak reku pojdem teda do Londyna, ked bol taky pekny den.Vybral som sa na jedno z najnavstevovanejsich londynskych miest - botanickej zahrady-parku Kew Gardens.Hoci je to pomerne dost daleko od centra, navsteva sa fakt vyplatila.Areal je obrovsky a za 4 hodiny co som tam bol som obzrel asi dve tretiny.Okrem rastlinstva od vymyslu sveta sa v parku nachadzaju aj [View Full Entry]

Published: October 5th 2008 | 106 Views | [diary=331184]

Pavilion - vstup
Palmy
Tocite schodisko

September 18th 2008
Brighton Europe » United Kingdom » England » East Sussex » Brighton
Ahojte. V kazdom sprievodcovi po Anglicku je medzi odporucanymi destinaciami letovisko Brighton.Uz som sa parkrat chystal toto miesto navstivit, ale nikdy to akosi nevyslo.Minula nedela mala byt podla prepodvede az netradicne slnecna tak som sa do Brightonu vychystal.Pocasie vyzeralo OK tak som vyrazil vlakom-metrom-vlakom s prichodom pred obedom.Aj som som si myslel, ze bude klidek, prijemna primorska atmosfera a tam zrazu ZJAZD MOTORKAROV.Cierna koza, hlasna hudba, motorky a smrad benzinovy, a to vsetko vysoko koncentrovane.Co-to som teda pofotil a vybral sa radsej na prechadzku popri ute [View Full Entry]

Published: September 18th 2008 | 158 Views | [diary=325073]

Skladacie stolicky na plazi
Zjazd motorkarov
Marina

Ahojte. Tak som sa vam vybral v nedelu pozriet Notting Hill karneval.Je to vraj najvacsie podujatie svojho druhu v Europe, tak reku oprobujeme.Vznik sa datuje do roku 1964, kedy sa karneval usporiadaval v rovnakom case ako karneval na ostrove Trinidad. Hlavna procesia mala byt (bola) az v pondelok, v nedelu bolo vsetko zamerane skor na mladez.Prve co ma po vystupeni z metra zaujimalo bolo jedlo, kedze karibska kuchyna ponuka niektore zaujimave pokrmy.Stankov bolo habadej, ale ponukali zvacsa velmi podobne jedla.Tradicne je marinovane kura na grile, grilovana kukurica, taka hnedava ryza, [View Full Entry]

Published: August 27th 2008 | 103 Views | [diary=316591]

Corrida
Rohaty bicykel
Zelenac

Ahoj.Tak zas mam nejake nove fotky.Vybral som sa cez vikend do Kentu, navstivit slavne historicke mesto Canterbury (sobota) a primorske mestecko Whitstable (nedela).Canterbury je zname najma historickym centrom so povodnou architekturou a hlavne obrovskou katedralou, ktora je zaroven sidlom biskupa.Prehliadka katedraly mi trvala cez 4 hodiny a bola spojena aj s hudobnym zazitkom, kedze prave nacvicoval nejaky zbor.Paradna akustika - taka zimomriavkova.Pri mori bol zas prijmene "primorsky" a mali aj vyborne ustrice.Vsetko je zaznamene tak sa kuknite.Zatial ahoj.B. [View Full Entry]

Published: August 19th 2008 | 127 Views | [diary=313679]

Zapadna brana
Zahrada pri Zapadnej brane
Megastrom

Ahojte.Tunaka som pridal par fotiek z velmi vydareneho vyletu do Tatier.Neskor este doplnim (samozrejeme so suhlasom autorov) nejake vrcholovky.Vopred dakujem za vsetky pozitivne komentare. Zatial. B. [View Full Entry]

Published: August 12th 2008 | 110 Views | [diary=311051]

Veduci v plnej zbroji