Australian Capital Territory Travel Blogs

Background: Aboriginal settlers arrived on the continent from Southeast Asia about 40,000 years before the first Europeans began exploration in the 17th century. No formal territorial claims were made until 1770, when Capt. James COOK took possession in the name of Great Britain. Six colonies were created in the late 18th and 19th centuries; they federated and became the Commonwealth of Australia in 1901. The new country took advantage of its natural resources to rapidly develop its agricultural and manufacturing industries and to make a major contribution to the British effort in World Wars I and II. In recent decades, Australia has transformed itself into an internationally competitive, advanced market economy. It boasted one of the OECD's fastest growing economies during the 1990's, a performance due in large part to economic reforms adopted in the 1980's. Long-term concerns include pollution, particularly depletion of the ozone layer, and management and conservation of coastal areas, especially the Great Barrier Reef.

Links: Australian Capital Territory Travel Blogs (322) | Australian Capital Territory Travel Photos | Map of Australian Capital Territory | Australia Travel Forum | Hotels in Australian Capital Territory | Hostels in Australian Capital Territory | Cheap flights to Australian Capital Territory | Australia Facts | Map of Australia

Australia

Australia Location

Hostels in Australia
Latest Australian Capital Territory Blog Entries
Australian Capital Territory Photos

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 ... 310 next »
Z mislimi na Tajskem in bog vedi kje... Z Ivanom (Zinkinom bratom, stajarcem po rodu) in z njegovo partnerko Ploy smo govorili o zivljenju na Tajskem, o obiskovanju svetisc, o delu na polju, o dezevnem obdobju, ki traja kar 8 mesecev v letu, o kuhanju riza in odprtih kuhinjah in se in se. Delamo nacrt kako se bomo jutri odpeljali do morja, na ribarjenje. Zmanjkalo nam je zelenjave in sadja, zato smo se odpravile na Fishwick. Na poti sem si ogledala se St. Clares College, kjer se je solala Alta (necakinja). Utrujene od nakupov smo se odpeljale v prestizno cetrt Canber [View Full Entry]

Published: December 19th 2009 | 13 Views | [diary=461406]

Pisanje novoletnih cestitk in nakupi. [View Full Entry]

Published: December 19th 2009 | 9 Views | [diary=461405]

Kje so Aborigini? Razmisljam kako na svojem potovanju nisem videla Aboriginov, razen dveh v Sydney-u in nekaj plesalcev v Bangarra dance theatru. Na google sem prebrala, da zivijo danes le se v osrednji in severni Avstraliji, ceprav so domorodno ljudstvo in njihov zacetek seze 40.000 let, v cas ob koncu ledene dobe. Domnevno so prisli v Avstralijo v colnih iz lubja in s seboj pripeljali pse, ki so predniki danasnjih dingov. Videla sem enega v enem od dveh zivalskih vrtov, ki jih ne omenjam, ker so bili skupaj z zivalmi v precej bednem stanju. Kje so zascitniki zivali v Avs [View Full Entry]

Published: December 19th 2009 | 13 Views | [diary=461404]

Jamr jamr jamr, ampak sama pa ne grem Ker cutim pomanjkanje hoje (kje ste planinci moji?.) in svoje nezadovoljstvo tudi vidno izkazujem, mi je bil za danasnji dan podarjen Black Mountain in botanicni vrt. Ker pa je dezevalo, temperature pa so drasticno padle, se mi je hrib priblizal sam. Odpeljali sva se na vrh z avtomobilom in z dvigalom v stolpu na 870 m n.v. S kavarne in razgledisca na vrhu stolpa (z antenami in krozniki) sva se zadnjic pred odhodom v Melbourne preverili vsa okrozja [View Full Entry]

Published: December 5th 2009 | 10 Views | [diary=458387]

Poglej poglej koliko kengurujev! Jutranji pohod na Mt. Taylor je dostopen kar iz nasega okrozja Lyons. Pot sicer nisva takoj nasli in sva sli okoli riti v zep, vendar sva zz Zvonko videli kar 4 kenguruje, po mojem kar celo druzino. To je spet naravni park, s panoji, ki nas informirajo o prisotni flori in favni, o kacah, ki so dolge le 15 cm in zelo strupene, a jih ni bilo videti, o pozarih, ki so veckrat unicili hrib in ogrozali bljizna naselja, zato je bolj skopo porasel z drevjem. [View Full Entry]

Published: December 5th 2009 | 11 Views | [diary=458385]

Canberra in dan pocitka Popoldne sva se s sestro povzpeli na Mt. Ainslie- Nature Reserve, ki z visine 620 m n.v. ponija lep razgled na parlament in mavzolej padlim vojakom v 2. svetovni vojni. Na hribu so pred vec kot 150. leti se pasli ovce, vendar ga je sir Ainslie s svojim vplivom obranil pred opustosenjem in ga ze leta 1830 zascitil kot naravni park. Krasijo ga mogocni evkaliptusi in baje domuje tukaj kljunati jezek, ki ga nisem videla. Po spustu sva si ogledali Avstralian War Memorial in mislim, da je vreden ogleda, kot tudi park, ki ga obdaja in Parade [View Full Entry]

Published: December 5th 2009 | 9 Views | [diary=458383]

War memorial
Spominska plosca padlim v II svetovni vojni
Pogled navzdol z War memoriala

Povabila na ples Gledalisce v centru Canberre (Canberra Theatre Centre) je gostilo Bangarra dance theatre group (Bangarra plesno skupino) . Ker sta ples in glasba najbolj razumljiva jezika, naju je z Zvonko sestra Klara povabila na predstavo. Predstava je bila je v vseh pogledih odlicna: glasba se je lepo ujemala s plesom. Tako dobrih plesalcev ze dolgo nisem videla. Plesni spektakel, kjer se je tradicionalni Aboriginski ples prepletal s sodobnim, kjer je bilo razumeti boleco zgodbo staroselcev v preteklosti in danes, je koreografiral in [View Full Entry]

Published: December 5th 2009 | 12 Views | [diary=458373]

Kaksna se mi zdi Canberra? Parlament in ostalo Canberra je en sam velik park, sploh ne deluje kot mesto. Ima sicer Center mesta - nekaj stolpnic in velik nakupovalni center, gledalisce, knjiznico in proti parlamentarnemu srediscu galerije in muzeje, visoko sodisce in druge upravne stavbe ter univerzo in drzavni arhiv. Odlocili sva se za ogled parlamenta. Iz Wodna sva se odpeljali z neklimatiziranim avtobusom, kasneje sem ugotovila, da imajo nekateri avtobusi klimo, pa ni bilo vroce, ker odpirajo stresna okna. Tako zracenje sem dozivela tudi v Grciji. Ekolosko. Parlament je p [View Full Entry]

Published: December 5th 2009 | 9 Views | [diary=458366]

Cabberra 2
Canberra 3

Klarina hisa 18. November je bil dan pocitka v Klarini udobni hiski v okrozju Lyons v Canberri, vsajeni v hrib nad Woden-om, se enim od okrozij Canberre. Med voznjo do hise sem spoznala vec takih okrozij, ki so si med seboj podobna. Razvila so se ob vodah: reki ali jezerih, ne vem ali so jezera naravna ali umetna (to bo), vsa okrozja imajo nakupovalna sredisca in ponujajo druge storitve prebivalcem, ki so v glavnem naseljeni v hisah. Izza zelenja kukajo le strehe. Avstralci gradijo nizke, povecini lesene ali montazne hise, novejse so tudi visje in bolj razkosne. Hise v Canberri [View Full Entry]

Published: December 5th 2009 | 10 Views | [diary=458363]

Dolga je pot do Avstralije S sestro sva 17. novembra ob sedmih zjutraj pristali na letališču Sydney. Potovalne nogavice so mi pripomogle, da po 23. urah noge niso zatekle in začuda nisem čutila kakšne utrujenosti. Osebje Quantasa naju je razvajalo, zato tudi nisva bili lačni. Imeli sva organiziran prevoz do Camberre, vendar naju sestra še ni čakala, ker se je še prebijala skozi mestni vrve. Vsedli sva se na klopco pred letališko stravbo in naročili kavo. prvi stik z Avstralijo je bil blag vetrič, ki naju je prij [View Full Entry]

Published: December 5th 2009 | 11 Views | [diary=456685]

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 ... 310 next »