elisedeneubourg - Elise de Neubourg

Elise de Neubourg Voor mijn master thesis loop ik de komende maanden stage bij Unicef in Banda Aceh, Indonesië.
Hier ga ik onderzoek doen naar de effecten van Post Traumatische Stress Stoornis op working memory performance.
Op 26 december 2004 werd Banda Aceh getroffen door de Tsunami en
Dit zijn mijn verhalen en avonturen.

Private Message Subscribe 1 Forum Posts Top Photos Blog Map
Joined on: October 21st 2009
Last Login: November 26th 2009

by elisedeneubourg, order by Date newest first.

mangoboom
mangoboom
Deze mango boom staat voor mijn raam van mijn kamer!
Het is niet te geloven maar ik ben al op de helft van mijn eerste periode hier. In de afgelopen weken en dagen is er weer heel wat gebeurd. Hieronder een korte samenvatting van alle gebeurtenissen. Laten we beginnen bij vorig weekend. Vorig weekend was een Belgische delegatie in Banda Aceh, en als Belgische “staflid” ben ik het hele weekend met ze mee op pad geweest. De delegatie betond uit 1 man van Unicef België en drie mannen van de VRT die bezig waren met het maken van een documentaire over de getroffen tsunami gebieden 5 jaar na de ramp die [View Full Entry]

Published: November 23rd 2009 | 31 Views | [diary=455166]

uitzicht
katje
uitzicht

By elisedeneubourg
November 10th 2009
Eerste week  Asia » Indonesia » Sumatra » Banda Aceh
Dag lieve Blog lezers, Allereerst bedankt voor alle lieve berichtjes op mijn vorige blog. Zo mijn eerste week Banda Aceh zit erop en met veel trots kan ik melden dat ik het heb overleefd. Hier een greep uit mijn recente avonturen. Woensdag avond vroeg Patrick of ik geen zin had om in de stad met hem wat te gaan eten. Patrick, mijn huisgenoot, houdt er niet van om te koken dus meestal wil hij uit eten. Dus zijn idee was om een taxi te nemen naar de stad. Oké, wat hij onder een taxi verstond wist ik niet. Maar hier in [View Full Entry]

Published: November 11th 2009 | 36 Views | [diary=452164]

Mijn kamer
Mijn kamer
Mijn kamer in het guesthouse met mijn king size bed
En toen begon het avontuur pas echt. Na een paar dagen verblijf in Jakarta. Vloog ik maandag 2 november (gisteren dus) naar Banda Aceh. De plek waar ik voor naar Indonesië ben gekomen. Ik vertrok maandag zeer op tijd vanuit het hotel, het verkeer staat bijna permanent stil in Jakarta dus voor een stukje rijden naar het vliegveld (30 km) moet je twee uur rekenen. Maar zoals je altijd zult zien was er die ochtend geen traffic jams en kwam ik dus twee uur te vroeg op het vliegveld. Na een vlucht van drie uur land ik in Banda Aceh, vlak [View Full Entry]

Published: November 4th 2009 | 76 Views | [diary=450485]

Jakarta
vrachtwagen
boot in oude haven Jakarta

By elisedeneubourg
October 30th 2009
Indonesia here I am! Asia » Indonesia » Java » Jakarta
Zo hier is ie dan mijn eerste bericht op mijn travelblog. Laat ik om te beginnen uitleggen wat ik eigenlijk van plan ben daar in het verre buitenland. Voor mijn master thesis ga ik stage lopen bij UNICEF in Banda Aceh (Sumatra), dit is in Indonesië en is de stad die op 26 december 2004 getroffen werd door de tsunami, die deze hele regio van de kaart veegde. Hier ga ik onderzoek doen naar Post Traumatische Stress bij kinderen, ik ben vooral geïnteresseerd in het effect van Post Traumatische Stress op werk geheugen. Maar nu genoeg serieus gepraat. Mijn verblijf in [View Full Entry]

Published: October 30th 2009 | 55 Views | [diary=449426]