Travel Blog | About TravelBlog | World Facts | Travel Wallpaper | Travel Forum | Backpackers Travel Insurance | Services | Cameras

by saarkev, order by Date newest first.

« back 1 10 20 next »

Vrijdag 's morgens de shuttle-bus genomen naar Antigua .. De weg naar Antigua was weer over en tussen de bergen .. algoed dat ik op de eerste rij zat en altijd mijn ogen heb dichtgehouden, anders had ik eraan moeten geloven. Hadden chauffeur al gevraagd om 'despacio' te rijden, want helemaal achteraan was er een mevrouw niet goed, maar hij zei dat hij al 'despacio' aan het rijden was en dat anders zijn 'tijdsschema' in het gedrang kwam. pff .. als hij gewoon 'tranquilo' zijn bochten deed dan was het ook al goed .. ma soit Guatemala, allemaal heel schoon enzo, [View Full Entry]

saarkev - Saarke Vervloet | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 48 Photo(s) | 0 Video(s) | 372 words | [diary=242925] | 2008-02-28 05:51:58

Antigua

Deze nacht niet goed geslapen! Denk dat er vlooien of een of ander beest in mijn bed zat, want sta vol met beten .. en beten jeuken .. en als beten jeuken .. dan moet je krabben! Nu dat eindelijk al mijn muggenbeten en blijnen bijna verdwenen zijn, sta ik dus vol met beten van iets anders. Tof tof .. Had er dus ook geen probleem mee met op te staan om om 8u de yoga-les mee te volgen. Was een lesje van 2 uur .. maar was me niet echt bevallen. Was vandaag precies men dag niet om mij in [View Full Entry]

saarkev - Saarke Vervloet | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 10 Photo(s) | 0 Video(s) | 571 words | [diary=242918] | 2008-02-05 03:33:48

boom met paarse bloemen!
We hadden smorgens geen uur afgesproken om elkaar terug te 'meeten' omdat we geen van allen wisten hoelang we gingen uitslapen, maar zouden elkaar wel in het natuurreservaat tegenkomen. Khad in hun hotel briefjes achtergelaten dat ik ging ontbijten en dan verder naar reserva natural. Na een paar keer fout gestuurd te worden door de locals (grmbllll), uiteindelijk toch aan de juiste plek geraakt. Ergens in een inham van het meer, een natuurreservaat, met wandelwegjes, een vlindertuin, aapjes en nog een ander beest en een prive strand! In het natuurreservaat heb ik alleen rondgelopen .. kon een hele wandeling doen door [View Full Entry]

saarkev - Saarke Vervloet | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 27 Photo(s) | 0 Video(s) | 536 words | [diary=242916] | 2008-02-05 03:33:40

Lago D
Reserva Natural
Onderweg

Zelfde tour als men engelse vrienden geboekt .. tour langs enkele kleine pueblos en een natuurlijke spa! Werd thuis opgepikt en nadien aan busterminal afgezet zodat we bus naar volgende stad konden nemen. "Fuentes Georginas": natuurlijke warmwaterbaden, het water kwam uit een vulkaanberg ofzoiets. Baden waren vanboven aan berg en rit ernaar was dus .. zoals ge enkel alleen maar op een berg kunt rijden, bocht om, bocht om .. en deze werd dus ziek. Mss ook omdat ik nog niet ontbeten had .. Maar goed, toch boven geraakt. Iets kleintjes (cheetos :P) gegeten om toch iets binnen te hebben alvorens [View Full Entry]

saarkev - Saarke Vervloet | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 14 Photo(s) | 0 Video(s) | 1007 words | [diary=242909] | 2008-02-05 03:08:36

Landschap
Landschap
Zunil

onderweg naar ..
Wou naar 'Los Vahos' gaan, natuurlijke stoombaden ergens op een berghelling. Eddy me vergezelt. Was dus ergens in de 'bergen', moest daarvoor dus een paar kilometer een zandpaadje naar boven oplopen. Vermoeiend vermoeiend! Zeker met mijn conditie. Kheb veel moeten stoppen om te 'rusten' of om onder nen eucalyptus boom een stukje cake te eten. (ruikt nogal sterk zo nen boom!) Uiteindelijk dan toch boven geraakt .. en ik stoombad genomen. Moet u daar eigenlijk niet veel bij voorstellen, was gewoon in een huisje .. een hok .. met daarin nog een kleiner hokje met een stukje douche (waaruit maar een [View Full Entry]

saarkev - Saarke Vervloet | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 22 Photo(s) | 0 Video(s) | 571 words | [diary=242585] | 2008-02-04 03:53:44

Chicken bus
Kijk! Het is ne Ford .. zo heb ik er ook ene thuis, of ongeveer toch ;) Bagage gewoon op het dak gezwierd. Ik was nog helemaal in SanCristobal-koud outfit, dus ben erna nog op het dak geklommen om... [more]
Vroeg uit te veren .. want moest bus van 6u45 halen naar de grens van Mexico en Guatemala. Stadje noemde 'Ciudad Cuauhtemoc'. Probeer dat maar eens uit te spreken!! De bus was zo goed als leeg .. enkel nog 4 anderen, slik. En wist niet eens of die wel naar daar gingen en niet vroeger afstapten. Maar iedereen bleek grens over te steken, dus we waren met een groepje. Bij Mexicaanse grens (onuitspreekbaar 'Cuauhtemoc' ding), papier dat we gekregen hadden als we mexico binnenkwamen afgegeven en stempel gekregen in paspoort (jippieee). Dan taxi moeten nemen om aan de Guatemaalse kant te [View Full Entry]

saarkev - Saarke Vervloet | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 8 Photo(s) | 0 Video(s) | 661 words | [diary=242582] | 2008-02-04 03:38:35

Xela

Denk rond de middag in San Cristobal aangekomen, hostel gezocht en gevonden. Dit is San cristoal de las casas: een dorpje in de bergen, waar het smorgens en avonds redelijk frisjes is! Dus dat zijn al mijn truien overaan aandoen .. en het nog wat fris hebben. Naar kerk op het einde van mijn straat 'geklommen'. Straatjes zijn niet echt vlak .. en kerk had redelijk veel trappen. Maar toch boven geraakt en mooi zicht over het stadje. Ook orchideeen-tuintje binnen geweest. Hadden wel 200 verschillende soorten! Was klein maar gezellig binnen. Spijtig genoeg stonden er maar een paar in bloei [View Full Entry]

saarkev - Saarke Vervloet | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 30 Photo(s) | 0 Video(s) | 294 words | [diary=242577] | 2008-02-04 03:21:50

Izamal
Of ook wel 'the yellow city' genoemd voor zn geel geschilderde muren.
NOOIT slaap ik nog zonder muggenspray of een muskietennet! Ik was jullie in vorige mail vergeten te zeggen dat ik na 6 dagen mexico de trotse eigenaar was van 0 muggenbeten .. well uhum .. dat kan ik dus niet meer zeggen. Deze nacht hebben die ***beesten zich eens goed laten gaan. Op enen arm heb ik al 20muggenbeten .. enig rekenwerk kan wel uitwijsen hoe ik er dan voor de rest moet uitzien! (ja, zelfs op mijne kop heb ik er minstens 5 :S) "Welke diersoort mag uitgeroeid worden?" "MUGGEN!!!!" Vandaag travellers cheques proberen te wisselen .. wou naar het [View Full Entry]

saarkev - Saarke Vervloet | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 11 Photo(s) | 0 Video(s) | 232 words | [diary=242567] | 2008-02-04 02:30:14

Convento de San Antonio de Padua
Convento de San Antonio de Padua

En Filipo - flamingo-arrangeur op de fiets
Poging nr 2 voor wisselen van travellers cheques. Had paspoort nu wel meegenomen, maar vond bank niet meer met goede wisselkoers. Hier dus weer al veel te lang voor rondgelopen. Wel andere banken gevonden .. maar daar was de wachtrij te lang, of zeiden ze na een kwartier aanschuiven dat ze dat niet konden wisselen. Of moest ik naar een ander loket waar ik nog 20minuten moest wachten en het dan maar zelf ben afgebold. Dan maar terug naar die ene bank met de laagste wisselkoers, was ondertss al meer dan uu verloren met al die banken. Was direct aan de [View Full Entry]

saarkev - Saarke Vervloet | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 39 Photo(s) | 0 Video(s) | 736 words | [diary=242571] | 2008-02-04 03:35:29

Guacemole!
Guacemole²

Onderweg
(niet echt duidelijk, maar om idee te geven hoe het landschap onderweg eruit ziet)
Vanuit Merida bus genomen naar Campeche. Daar pas goed na de middag aangekomen .. Frank toen gevallen dat het al donderdag is! Ik nogt veel te veel in Mexico moet zien .. maar ook nog een weekje Guatemala wil doen! Dus heb toen in het busstation almaar ineens een ticket gekocht voor de nachtbus die zelfde avond naar San Cristobal. Dan maar gewoon een namiddagje rondlopen in Campeche. Palenque skippen .. (kom ik nog wel eens voor terug). Met laatste geld ticketje voor de bus gekocht .. zou wel een bank vinden om traveller cheques te wisselen. Nope dus!! Traveller cheques [View Full Entry]

saarkev - Saarke Vervloet | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 15 Photo(s) | 0 Video(s) | 367 words | [diary=242576] | 2008-02-04 03:10:27

Campeche
Campeche