by cherryblossomgirl, order by Date newest first.

« back 1 10 next »

Antigua, Chichicastenango, Panajachel Met een shuttlebus van Semuc Champey via Coban naar Antigua.. Daar naar een goedkope hostel gegaan om mijn tassen af te zetten en op het gemak rondgewandeld in het oude centrum van Antigua. De straten zijn gemaakt van kasseien, de huizen oud en de gebouwen authentiek. Er hangt een rustige sfeer in de lucht, iedereen is vriendelijk en er lopen veel toeristen rond. De volgende morgen besluit ik om de chivabus, chickenbus van locals naar Chichicastenango te nemen.Het is namelijk zondag en dan is er markt. Ik moet 2 bussen nemen om er te komen. De e [View Full Entry]

Published: July 9th 2009 | 20 Views | [diary=416846]

Vanuit Flores de bus naar Semuc Champey genomen met kleine tussenstop in Coban, waar de andere passagiers gretig een fastfoodhap binnenschrokten, bewoonde wereld zou nameljik niet meer lang duren. Semuc Chempey ligt namelijk in de bergen van Guatemala op een slecht bereikbare plek, in Lanquin moesten we dan ook overstappen op een pick-up, of toch de laadbak ervan. Goed vasthouden want soms ging het echt steil omhoog of naar beneden, met ruige wegen. Ik raakte aan de praat met een meisje uit Californie, die rond aan het reizen was met haar moeder. Zij had het jaar ervoor als vrijwilligster op G [View Full Entry]

Published: July 8th 2009 | 26 Views | [diary=416600]

Na het oversteken van de grens merkten we meteen dat we in een totaal verschillend land terecht kwamen; de wegen onverhard en hobbelig, veel kleine hutjes en mensen in traditionele indianenkleren, veel koeien met een slobberige nek langs de weg, het type heilige koe van India. We kwamen aan op het eilandje Flores, middenin een meer. De buschauffeur zette ons af aan de hostel Los Amigos, gehouden door een Nederlander en een excentrieke Brit. Het zag er geweldig uit, patio met banenenbomen inclusief papegaai, schommel, hangmatten, vegetarisch restaurantje, .. Enkel de piepende deur van de dor [View Full Entry]

Published: July 7th 2009 | 21 Views | [diary=416258]

We ( 2 Denen en 2 Amerikanen) kwamen 's avonds aan in Belize City na een busrit waar er een dik meisje voor me zat terwijl de stoel kapot was en dus tegen ñ'm knieën leunde.. grmpf. Dus, we kwamen er aan in het donker en zij zouden een taxi nemen naar een hostel, ik had een couchsurfingplaats bij Ruben, een anesthesist uit Honduras die nu in Belize werkt en woont. Ik had eerder afgesproken om hem te bellen zodra ik in het busstation was. Mijn gsm doet het helaas niet hier, dus vroeg ik het iemand. Zijn antwoord "certainly, that'll [View Full Entry]

Published: July 1st 2009 | 47 Views | [diary=414240]

Chichen Itza in enkele woorden: warm, groot, indrukwekkend maar toeristisch. De grote tempel kon je helaas niet meer beklimmen, de reden die ik gehoord heb was dat er een dikke vrouw vanaf gevallen was en iemand er grafiti op gespoten had. Dat van die dikke vrouw is begrijpelijk, het tweede niet! Er waren meerdere tempels en ruines te bezoeken, wat ik zonder gids gedaan heb en met mn footprint bij de hand viel dat wel mee. Er was onder meer een groot gat water met steile rotsen waar er veel iguanas voor je voeten liepen. Omdat het er zooo warm en [View Full Entry]

Published: July 1st 2009 | 23 Views | [diary=414235]

Hola! Mijn reisbestemming is Centraal Amerika, waar ik begin in Cancun, Mexico en eindig in Lima, Peru. Dag 1; Afscheid genomen van Belgie met het Atomium als klein momunemtje vanuit de lucht en met Continental richting Cancun gevlogen via Newark, New York waar je enig uitzicht had op NYC zoals de Empire State Building en Brooklyn Bridge. Voor de rest kon je het niet echt een geweldige luchthaven noemen, want internet kennen ze er niet. bijgevolg heb ik me 6 uur verveeld... Daarna terug het vliegtuig op richting Cancun, met de dood van Michael Jackson als grote nieuws (gehoord van en [View Full Entry]

Published: June 30th 2009 | 30 Views | [diary=413737]

« back 1 10 next »