afkeopreis - afke

afke
Private Message Subscribe Top Photos Blog Map
Joined on: June 17th 2007
Last Login: December 21st 2009

by afkeopreis, order by Date newest first.

« back 1 10 20 next »

August 23rd 2009
The end: Cape Town Africa
Hallo allemaal, Ja ja, het 'echte' Afrika, wat dat ook mag wezen, hadden we inderdaad wel achter ons gelaten. Maar wat een ongelooflijk mooie landschappen hier in zuidelijk Afrika! Na Swakopmund de woestijn ingereden met eenzame sterke boompjes en geweldige rotsformaties. Weggeblazen word je hier af en toe wel. We passeerden de steenbokskeerkring en overnachtten op de favoriete plek langs de route van Jacob, onze chauffeur. Alleen in het donker lukte het hem helaas niet om z'n favoriete plekje op de campsite te vinden, maar het was toch donker..:-) De volgende ochtend bleek dit favoriete p [View Full Entry]

Published: August 23rd 2009 | 51 Views | [diary=430474]

namibie 017
namibie 018
namibie 019

August 15th 2009
Leve het nijlpaard Africa » Namibia » Swakopmund
Hey allemaal, Inmiddels aangekomen in het plaatsje Swakopmund in Namibie en voor mijn gevoel weer helemaal in de westerse wereld, dus ook weer tijd voor internet! Ik zag dat ik m'n vorige blog geeindigd was in Lusaka en vanaf daar zijn we dus naar de Victoria Falls gereden. Heel spectaculair om daar te staan, zeg! Niet normaal hoe mooi, wat een watergeweld komt daar naar beneden zetten! En een hoop regenbogen in het water en in het park eromheen veel brutale bavianen. Verder is het de duurste plek op aarde waar ik tot nu toe ben geweest en dan heb ik [View Full Entry]

Published: August 15th 2009 | 94 Views | [diary=428389]

zambia012
zambia 013
zambia014

Hey allemaal! Weer even een berichtje uit Afrika! Inmiddels zijn we aangekomen in de hoofdstad van Zambia: Lusaka. Om maar meteen met de titel van dit verhaal te beginnen: wat hebben we veel kinderen onderweg gehad die dit tegen ons zeiden! Kinderen, waarvan je niet weet of ze het goed of slecht hebben, maar wel dankzij de vele toeristen die pennen, flesjes water etc. uitdelen, bedelgedrag zijn gaan vertonen. Maar ja, 't is ook wel een lastige situatie. Er is natuurlijk een hoop armoede hier, al zijn we uiteraard niet in de landen op reis, waar de situatie het allerschrijnendst is. [View Full Entry]

Published: July 30th 2009 | 71 Views | [diary=423838]

malawi 002
malawi 003
malawi 004

July 19th 2009
Hakuna Matata Africa
Jambo! Na een korte kennismaking met Nairobi in Kenia, doorgereisd naar Arusha in Tanzania. Het ziet er hier allemaal weer heerlijk niet Europees uit met het verschil met andere continenten, dat de mensen hier lopen, lopen en nog eens lopen. De Kilimanjaro lag die dag wat in de wolken, maar was toch behoorlijk herkenbaar! Op een campsite de tent opgezet, die ik deel met Marieke uit Purmerend. De rest van de groep is ook erg leuk! Uiteraard veel docenten, maar dat kan ook haast niet anders met een zes weken durende reis in de zomervakantie..:-) Vanuit Arusha hebben we de truck [View Full Entry]

Published: July 19th 2009 | 83 Views | [diary=419782]

tanzania 002
tanzania 003
tanzania 004

Als de gesprekken weer gaan over het gewicht van je rugzak en de stinkfactor van je bergschoenen (of andere zaken), dan weet je: we zijn weer heerlijk op wandelvakantie! De trein bracht ons (Marianne, Tibor, Henri en ik) vanuit Manchester naar Ulverston net ten zuiden van het Lake District. Altijd lekker om na zo'n reisdag alvast een stukje te lopen, dus na het startpunt gevonden te hebben, om water gevraagd bij een huis en onze eerste stappen op de Cumbria Way gezet! Door boerenlandschap omhoog gelopen en vlak voorbij een muurtje met beekje een geschikte plek voor de tent gevonden met [View Full Entry]

Published: May 5th 2009 | 159 Views | [diary=396299]

startpunt Cumbria Way
mooie einde-middag-zon
paars

December 23rd 2008
Terug bij de Mekong Asia » Cambodia » North » Siem Reap
Wat heerlijk was het aan de kust bij Mui Ne in Vietnam! Jaloers naar volleybal op het strand gekeken, want dat was nog wel een iets te groot risico met die neus van me om mee te doen, maar heerlijk genoten van de duinen in de omgeving. Het is niet een 'hoofdbestemming' in Vietnam, wat het allemaal ook een stuk prettiger maakt. Vietnam is super om te reizen, maar ik heb nog nooit zo'n overgeorganiseerde toeristenbranche gezien. Je kan bijna niet iets anders of op een andere manier doen dan alle andere toeristen. Uiteraard in Saigon geweest, waar ik het War [View Full Entry]

Published: December 23rd 2008 | 123 Views | [diary=355540]

yellow sanddunes Mui Ne
Mui Ne
Making rice-paper Mekongdelta

December 6th 2008
Vietnam Asia » Vietnam » South Central Coast » Nha Trang
Hallo allemaal! Mijn reis in Vietnam begon super, want precies in Hanoi ontmoette ik Lisa (je weet wel van de trekking in Nepal) weer. Samen hebben we een tour gedaan in Halong Bay. Ongelooflijk mooie karstrotsen in de zee. Het was met name een tour om te relaxen, bij te kletsen en reistips uit te wisselen op het bovendek van onze boot! De enige activiteiten waren een korte wandel- en fietstocht, uurtje kayakken, het bezoeken van een grot en een duik vanaf de boot zwemmend richting een verlaten strandje.....niet slecht toch? Na dit paradijs vertrok ik alleen richting een ander paradijs [View Full Entry]

Published: December 7th 2008 | 168 Views | [diary=350121]

Halong Bay
Susana, ik en Lisa
duik vanaf de boot en hier naartoe gezwommen!

November 21st 2008
Laos Asia » Laos » West » Vientiane
Sabaidee! Luang Prabang is een geweldig mooi stadje! Prachtig gelegen aan de Mekong met veel tempels en monniken in oranje gewaden op straat. Na wat sightseeing de zonsondergang bewonderd vanaf een tempel op een heuvel in het midden van de stad. De volgende dag naar een waterval ten zuiden van de stad geweest. Na deze relaxte bezigheden was het weer tijd voor wat meer activiteit. We hebben een 3-daagse trekking gedaan ten noorden van Luang Prabang. Twee dagen wandelen en een dag kayakken. De wandeling ging langs rijstvelden en door overwoekerde jungle. Ik wilde heel graag een trekking mak [View Full Entry]

Published: November 21st 2008 | 119 Views | [diary=345246]

waterval bij Luang Prabang
Hmong Village
trekking

Sawadee! Wat een verademing was dat zeg, om na India in Thailand aan te komen. De mensen zijn er zo vriendelijk en maken absoluut geen drukte. Bangkok is wel een heel grote supermoderne stad, maar dat was wel weer heerlijk uitrusten na al dat gereis. Vooral de marktjes die echt overal zijn, zijn heerlijk om overheen te slenteren. Als tegenhanger ook nog een shopping mall ingeweest, maar dat is toch niet echt mijn ding. :-) In Bangkok heb ik Gaby uit Brabant ontmoet en samen zijn we verder gereisd. Met de trein naar Ayutthaya gegaan, wat als ik het goed heb, [View Full Entry]

Published: November 10th 2008 | 142 Views | [diary=343500]

moderne monniken
treinstation noord-Thailand
Hilltribe (Karen) village

Hoi allemaal! Een laatste keer de Himalaya van dichtbij gezien vanuit vogelperspectief, oftewel, ik ben wezen paragliden! Werd er wel een beetje misseijk van, maar het was geweldig om te doen. Heerlijk boven de rijstterassen en boomtoppen zweven! Na de trekking konden m'n spieren ook wel een massage gebruiken, dus ben ik naar de Seeing Hands Clinic geweest. Deze organisatie maakt het mogelijk voor blinden om een opleiding en baan te krijgen. De blinde dame die mij masseerde was erg goed! Samen met Lisa daarna richting Chitwan national park in het zuiden vertrokken. Tropisch bos, een rivi [View Full Entry]

Published: October 29th 2008 | 150 Views | [diary=336849]

paragliden Pokhara