CanadaWEB - Wim & Evita

18 Augustus is het zover: dan stappen wij in het IcelandAir-vliegtuig dat ons naar Reykjavik zal brengen! Maar onze 'echte' bestemming bereiken we op 21 Augustus, wanneer we dan eindelijk onze voeten op Canadese grond zullen zetten. We zullen de meeste tijd in Ontario doorbrengen, maar maken ook uitstapjes naar Quebec en naar de Verenigde Staten!

* De blog-berichten staan helemaal onderaan de pagina! *

Svalbard Spain United States of America Antarctica South Georgia Falkland Islands Bolivia Peru Ecuador Colombia Venezuela Guyana Suriname French Guiana Brazil Paraguay Uruguay Argentina Chile Greenland Canada United States of America United States of America Israel Jordan Cyprus Qatar United Arab Emirates Oman Yemen Saudia Arabia Iraq Afghanistan Turkmenistan Iran Syria Singapore China Mongolia Papua New Guinea Brunei Indonesia Malaysia Malaysia Tiawan Philippines Vietnam Cambodia Laos Thailand Burma Bangladesh Sri Lanka India Bhutan Nepal Pakistan Afghanistan Turkmenistan Tajikistan Kyrgyzstan Uzbekistan Japan North Korea South Korea Russia Kazakhstan Russia Montenegro Portugal Azerbaijan Armenia Georgia Ukraine Moldova Belarus Romania Bulgaria Macedonia Serbia Bosonia & Herzegovina Turkey Greece Albania Croatia Hungary Slovakia Slovenia Malta Spain Portugal Spain France Italy Italy Austria Switzerland Belgium France Ireland United Kingdom Norway Sweden Finland Estonia Latvia Lithuania Russia Poland Czech Republic Germany Denmark The Netherlands Iceland El Salvador Guatemala Panama Costa Rica Nicaragua Honduras Belize Mexico Trinidad & Tobago Puerto Rico Dominican Republic Haiti Jamaica The Bahamas Cuba Vanuatu Australia Solomon Islands Fiji New Caledonia New Zealand Eritrea Ethiopia Djibouti Somalia Kenya Uganda Tanzania Rwanda Burundi Madagascar Namibia Botswana South Africa Lesotho Swaziland Zimbabwe Mozambique Malawi Zambia Angola Democratic Repbulic of Congo Republic of Congo Gabon Equatorial Guinea Central African Republic Cameroon Nigeria Togo Ghana Burkina Fassu Cote d'Ivoire Liberia Sierra Leone Guinea Guinea Bissau The Gambia Senegal Mali Mauritania Niger Western Sahara Sudan Chad Egypt Libya Tunisia Morocco Algeria
Map Legend: 1%, 3 of 263 Territories

CanadaIcelandUnited States

Private Message Subscribe Blog Map
Joined on: August 13th 2009
Last Login: October 5th 2009

by CanadaWEB, order by Date newest first.

September 4th 2009
The end.... North America » Canada » Ontario
Het is alweer een tijdje geleden sinds we hier wat geschreven hebben, maar zowel in Toronto als bij de Falls was er geen computer. Maar we gaan even verder waar we gebleven waren. De rodeo was echt onzettend leuk, de finale was spectaculair en het eten was erg lekker. Helaas was er wel ID controle bij de feest-tent, en de security mensen waren onverbiddelijk: als je geen 19 bent kom je er gewoon niet in. Erg jammer, maar het was toch een ontzettend mooie dag. Zondag zijn we met zn vieren naar het stadje Stratford gegaan. Dat is echt een sfeervol [View Full Entry]

Published: September 4th 2009 | 16 Views | [diary=433639]

August 29th 2009
Rodeo!! North America » Canada » Ontario
Het heeft een paar dagen geduurd sinds het vorige, nogal korte, verslag, sorry daarvoor. We hebben ondertussen weer vanalles meegemaakt dus dat wordt zeker goedgemaakt. Ottawa was prachtig. Het is echt een ontzettend leuke stad met veel sfeer en veel mooie gebouwen. We hebben het changing of the guards gezien. Eigenlijk dezelfde ceremonie als in Engeland, erg leuk om te zien. Sowieso zijn de parlementsgebouwen prachtig. De 'light and sound show' die er 's avonds gegeven wordt is ook schitterend, het was zo mooi dat we er 2 keer naartoe zijn gegaan. Donderdagochtend zijn we weer vertrokken ui [View Full Entry]

Published: August 29th 2009 | 32 Views | [diary=432158]

Na 2 stille dagen dan eindelijk weer een berichtje van ons! We zijn maandagmiddag in Montreal aangekomen, nadat we eerst een een tussenstop hebben gemaakt in de prachtige 1000 Islands Region. Daar stond een uitkijktoren van 120 meter hoog, het uitzicht was adembenemend. De grens van de VS naar Canada ging ook zo'n 400x sneller dan van Canada naar de VS. Alleen een paspoortcontrole, verder niks. Montreal is een ontzettend leuke stad, wel erg druk! Het hotel vinden kostte wat moeite maar het is nog relatief snel goed gekomen. We zaten midden in het Quartier Latin, de gezelligste wijk van de [View Full Entry]

Published: August 26th 2009 | 28 Views | [diary=431327]

Het is ons gelukt, we zijn de grens van de VS overgekomen! Na het afnemen van vingerafdrukken, foto's, gescande en doorzochte auto en ingenomen paspoorten (die hebben we natuurlijk wel gewoon teruggekregen!) hebben ze ons dan toch maar binnengelaten. Nederlanders in een Ford Mustang, dat is ook wel erg verdacht, zo vond ook de Customs Officer. Dat zijn geen gezellige types, ze nemen zichzelf erg serieus, ook al stelt wat ze doen eigenlijk niet eens zoveel voor. Al met al heeft het bijna 2 uur gekost. Eenmaal in Amerika zijn we langs Lake Ontario gereden, een erg mooie route. Het meer [View Full Entry]

Published: August 24th 2009 | 35 Views | [diary=430627]

August 22nd 2009
Canada! North America » Canada » Ontario
We zijn in Canada! Na een lange reis per vliegtuig en huurauto (een rode Ford Mustang!) zijn we zonder veel problemen aangekomen in Norwich. Onhandig is dat wegwijzers hier vaak alleen werken met wegnummers en niet met plaatsnamen. Maar we zijn niet verdwaald en we zijn ook erg blij met de Mustang! Het is ontzettend leuk om Jenny & Anne weer te zien en om eindelijk eens uitgebreid bij te kletsen. Vanmiddag hebben we al wat rondgereden in de omgeving, het is hier prachtig! Ook is er een soort Amish-gemeenschap, de Mennonites, die nog in kleine karretjes met paarden rondrijden. We [View Full Entry]

Published: August 22nd 2009 | 26 Views | [diary=430278]

August 21st 2009
Laatste dag Europe » Iceland » Southwest » Reykjavík
De laatste dag alweer, de koffers zijn weer ingepakt en om 17.00 uur vliegen we naar Toronto! Dat is nog een vlucht van 7 uur, maar we komen daar aan om 20.00 uur lokale tijd. Vandaag is het wederom ijskoud, er staat zoals altijd een harde, koude wind. We lopen nog wat rond in Reykjavik, en kopen nog wat souvenirs ed. Om te winkelen is het geen geweldige stad. Er zijn eigenlijk niet zo veel winkels, en alles is schreeuwend duur. Gisteren hebben we onszelf wel overtroffen, we hebben namelijk beiden walvis gegeten! Om precies te zijn: een walvis-peppersteak. We hadden [View Full Entry]

Published: August 21st 2009 | 30 Views | [diary=429932]

We zijn inmiddels al 2 hele dagen in IJsland, en de tijd vliegt voorbij! We hebben in ieder geval de grootste hoogtepunten gezien. Gisteren waren we een hele dag op pad, beginnend bij een ´power plant´. Dat is een soort energiecentrale, waar ze met behulp van aardwarmte energie opwekken. Warm water is er sowieso in overvloed (in de grond) en daarmee kan ook oa elektriciteit worden opgewekt. De volgende stop was het þingvellir national park. Daar hebben we door een grote kloof gelopen, die daar is ontstaan door verschuiving van de aardplaten. de grens tussen de euraziatische en amerikaanse plaa [View Full Entry]

Published: August 20th 2009 | 52 Views | [diary=429778]

Daar zijn we dan, eindelijk in IJsland! En wat is het hier koud, een stuk erger dan verwacht. Het was vandaag zo´n 11 graden, maar vanwege de wind ligt de gevoelstemperatuur een stuk lager. Een beetje zoals Nederland in November, maar IJsland in Augustus wordt niet veel warmer. (max ca 15 graden). We hebben wel een goede reis gehad, IcelandAir bevalt prima! Erg luxe met leren stoelen, veel beenruimte en een in-flight entertainmentsysteem, waarmee Evita een poging heeft gedaan binnen 3 uur IJslands te leren. (en dat valt nog niet mee, wat een taaltje!) De reis ging verder heel makkelijk en [View Full Entry]

Published: August 18th 2009 | 49 Views | [diary=429304]

August 13th 2009
De Route Europe » Netherlands » Zealand » Goes
Nu komt het echt dichtbij, overmorgen begint onze reis! De inpak-stress heeft al aardig toegeslagen. Want wat neem je allemaal mee, naar het koude IJsland en het warmere Canada De koffers worden dan ook behoorlijk volgestopt. We vertrekken dinsdag om 14.00 vanaf Schiphol. Rond 15.00 landen we dan in Reykjavik. Het is iets meer dan 3 uur vliegen, maar er is 2 uur tijdverschil in ons voordeel. Na aankomst gaan we eerst de stad wat verkennen. Voor de 2 volle dagen dat we er zijn, hebben we ook al plannen. We gaan een dag naar de geysers, een nationaal park, en [View Full Entry]

Published: August 16th 2009 | 37 Views | [diary=427918]