Travel Blog | About TravelBlog | World Facts | Travel Wallpaper | Travel Forum | Backpackers Travel Insurance | Services | Cameras

by PieterVandermeeren, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 40 next »

Sliden
Sliden
in de stad
Zondagavond 30 december gingen Brecht en ik Jasmijn oppikken op de luchthaven. God wat waren we beiden zelfs doodzenuwachtig. Enerzijds om onszelf te entertainen (het vliegtuig was vertraagd), anderzijds om Jasmijn te verrassen als ze de hal in zou wandelen hadden we een act voorbereid in de aankomsthal van de luchthaven; ik zou voor een grote kerstboom gaan staan en zodra Jasmijn mij zou zien zou Brecht de stekker van de lampjes in en uit het stopcontact halen. Wat en festijn van flikkeringen aldaar! Maandagmiddag is Brecht naar huis vertrokken... Jasmijn had ook deze keer weer een h [View Full Entry]

Published: January 15th 2008 | 81 Views | [diary=236153]

Oh zo koud!
Spelen
Mooi zijn

Jeetje. Ik had jullie beloofd dat ik vandaag over Jasmijns bezoek zou vertellen. Maar... Gisterenavond werd ik uit mijn zeteltje en mijn overdreven rustige stemming gesleurd door Jule die zei dat er in het paleis van cultuur en wetenschap die avond iets gaande was wat mij zeker zou aanspreken. Allez allez, voort, schoenen aan, muts op en hups de bus op. Komt erop neer dat we hebben gedanst terwijl de DJ begeleid werd van een live drummer en dito trompettist. Tof! En Jule's kotgenootjes hadden respectievelijk een lief bij en een vriendin. Het lief, een jongeman van Zuid-Engeland, was [View Full Entry]

Published: January 6th 2008 | 95 Views | [diary=233532]

Brecht, een dier van de nacht, slaapt nog... Zo zou ik mijn verslag aanheffen op 28 december, maar net toen stond hij aan mijn deur in zijn onderbroek en met een slaapkop, met de opgewektheid van de morgen. Of zeg maar de vroege namiddag. Die maandag was ik Brecht gaan oppikken op de luchthaven. Ik had een stoofpotje klaargemaakt als kerstmaal en een fles wódka en pintjes koudgezet. Met Brecht gaat het steeds zo: we zien elkaar een half jaar lang niet, noch horen we van elkaar, de meeste informatie haal ik uit de krant of via zijn nieuwsbrief. En dan [View Full Entry]

Published: January 5th 2008 | 79 Views | [diary=231059]

Choinka!

Vrijdagochtend! Jule, Lisa en ik stappen op de trein met bestemming Wrocław, 348km ten zuidwesten van Warschau. Na een goede 5 uur boeken lezen, iPod luisteren, buiten kijken, slapen en babbelen, rapen we ons bijeen en stappen van de trein. We gaan inchecken in de hostel en het valt mij op dat de hele straat in een Art Nouveau stijl is, met als kers op de taart onze hostel, waar de meeste meubels antiek zijn en mijn nieuwe schoenen prachtig klakken op de houten vloer. Een korte babbel met een student theater uit Toronto, Canada, levert mij al een reeks adressen [View Full Entry]

Published: December 16th 2007 | 179 Views | [diary=228116]

Wrocław centraal
Ons hostel
De Spanjaard

Vorige week niet zo heel veel bijzonders. Het was de week van de presentaties, dus vooral werken, denken ... Dinsdagavond ben ik wel met Jannie, Katrine en Agi naar de Enklawa gegaan, onze favoriete club voor dansavonden. En deze keer was het 90's avond, ik denk dat wel heel de Pienke's Retro Reset for the Weekend de revue gepasseerd is. Fantastisch! Amaai dit is een kort verhaaltje, maar wilde dit gewoon vlug even kwijt en misschien voeg ik later wel iets toe. Hah! Ik bedenk mij dat het woensdagavond Sinterklaas was en het was mijn niet helemaal duidelijk of dat hier [View Full Entry]

Published: December 14th 2007 | 86 Views | [diary=227594]

Ajajaj. Ik denk dat ik jullie een verklaring verschuldigd ben. Het antwoord is echter doodeenvoudig; ik slaag er niet in om De schaduw van de wind, van Carlos Ruiz Zafón, aan de kant te leggen. Op een kleine twee weken tijd heb ik mij tot op een luttele afstand van het einde gewerkt, te bedenken dat ik in het gewone leven minstens twee of drie maanden over zulk een stoepsteen zou doen. Vorige woensdag was het Andrzejki, een analoog feest aan carnaval, in de zin van nog vlug te feesten voor de advent. De Polen doen dan vanalle spelletjes om je [View Full Entry]

Published: December 3rd 2007 | 109 Views | [diary=224883]

De kabouter
Sneeuw!
Het boekencafé

By PieterVandermeeren
November 26th 2007

Kraków

Europe » Poland » Lesser Poland » Kraków
Oeioei. Hier dan eindelijk het verhaal van Kraków, dat zich ondertussen afspeelt in een ver ver verleden. In het weekend van vrijdag 23 november werd er door het ESN (Erasmus Student Network) van mijn universiteit een uitstap naar Kraków georganiseerd. We namen vrijdagochtend de trein en zes uur later, na een reis doorheen witgesneeuwde landschappen, kwamen we aan in Kraków. Hebben we onze bagage in het Orange Hostel gedropt en daarna gaan eten in het centrum. Diezelfde avond zijn we naar een vrij coole club gegaan. Ik heb mij daar rot geamuseerd, maar op een bepaald moment is het [View Full Entry]

Published: December 13th 2007 | 106 Views | [diary=227049]

Victor Hugo
Auschwitz
De schoenen in Auschwitz

Een heel kort postje voor de volledigheid deze keer. En ook omdat ik er net aan dacht dat Wim mij een hele (!) tijd geleden heeft gevraagd wat foto's van Kuba en Kamila te plaatsen en ik dat voortdurend vergeet. Voilą. Vorige week donderdag was ik met een heel gezelschap op een feestje op de flat van ene Massimiliano terecht gekomen en daar heb ik een flyer opgeraapt over een conferentie omtrent het klimaat en de wereld aan het Italiaans Instituut voor Cultuur in Warschau (nu ik vernomen heb dat Tita in volzinnen praat, begin ik blijkbaar in nog vollere zinnen [View Full Entry]

Published: November 21st 2007 | 125 Views | [diary=221453]

Vrijdag was ik me bewust van elke minuut van de dag. Niets verliep nog efficiėnt, de hele tijd zenuwachtig dingen doen die niet belangrijk zijn, ... Om 22 uur ben ik naar de luchthaven vertrokken, stond ik naar goede gewoonte weer aan de foute terminal, en om iets na 11 zag ik de mooiste krullen ooit door die deur komen. Smelt. De eerste minuten waren zelfs onwennig, alsof we elkaar 9 maanden niet gezien hadden. Met dat verschil dan dat deze keer het onwennige er maar al te snel vanaf was. Fieuw, wat kunnen wij dat zo stilaan goed. In mijn [View Full Entry]

Published: November 19th 2007 | 129 Views | [diary=221024]

Bar
Diezelfde bar
Een andere bar

En dan komt Jasmijn! Yey Yey! Dinsdag was er een Turks feestje op de campus. Superleuk! De hele tijd van die Zienekieketoemba Uhajajaha muziek en afentoe werd de muziek onderbroken voor Turkse spelen. En Osman leerde mij enkele danspasjes. Door een nieuwe regeling van de universiteit uit werd het feest om 12u beėindigd en dan trokken we met zijn allen naar de stad om daar verder te feesten. Toen we voor de ingang van club Underground stonden vertelde de deurwachter dat we allemaal binnen mochten behalve onze Turkse vrienden en dan zijn we naar een andere club gegaan, de Luzztro, en [View Full Entry]

Published: November 15th 2007 | 75 Views | [diary=219816]

« back 1 10 20 30 40 next »