Travel Blog | About TravelBlog | World Facts | Travel Wallpaper | Travel Forum | Backpackers Travel Insurance | Services | Cameras

PieterVandermeeren - Pieter Vandermeeren

Pieter Vandermeeren 21 years old, decided to travel 1300 km to the east from Zonhoven, Belgium, to study in Warsaw for half a year. In the framework of an Erasmus exchange I will discover a lot about Warsaw, Poland and new people from all over Europe.
Private Message Subscribe Blog Map
Joined on: September 24th 2007
Last Login: May 7th 2008

Recommends 1

by PieterVandermeeren, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 40 next »

Een klein woordje om af te sluiten. Vorige week donderdag ben ik allerhartelijkst ontvangen geweest op de luchthaven door Jasmijn, mama, oma en opa. En de daaropvolgende dagen heb ik op mijn dooie gemak weer enkele passen gezet in mijn echte leven. God dank Jasmijn en Brecht hun goede raad, anders had ik die dagen al volgepropt met honderden activiteiten. Dankjewel allemaal voor het lezen van mijn verhalen. Ik heb de afgelopen week al vernomen dat er zo nu en dan lezersclubjes bijeenkwamen in Gent en Leuven. Dankje voor de vele reacties. Ik heb heel graag voor jullie geschreven. Vaak, zoals [View Full Entry]

PieterVandermeeren - Pieter Vandermeeren | Read The Full Entry | Subscribe | 3 Comment(s) | 0 Photo(s) | 0 Video(s) | 157 words | [diary=246838] | 2008-02-16 10:51:17

Dit is dan het einde... 1. Terwijl ik in Oekraïne was zijn mijn dichtste vrienden naar hun uithoeken van Europa gevlogen. 2. Vrijdagavond hebben we een afscheidsdiner gehouden met Egeman en de Krawczuki, Jule's flatmates. Ha! In Polen noemt men elkaar onder vrienden bij de achternaam, heeft voor mij nogal iets scoutsig. Voor Polen is Vandermeeren haast onuitspreekbaar, maar ze worden er thans goed in. 3. Maandag is Jule vertrokken, de laatste van mijn kliek. 4. Blijkbaar is de Spaanse gemeenschap op reis naar Bratislava en Wenen en Boedapest en het kan me niet schelen maar ze zijn weg. 5. En [View Full Entry]

PieterVandermeeren - Pieter Vandermeeren | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 6 Photo(s) | 0 Video(s) | 530 words | [diary=243570] | 2008-02-06 18:50:44

Kleertjes
Ik en....
... de Vistula.

Station Lviv
Station Lviv
Door de beregende ruit van de bus.
Dinsdag 29 januari 2008. 9:30 pm. Warszawa Zachodnia, internationaal platform. Ik ontmoet Jule aan de bus waar achter de voorruit Lviv staat aangegeven. We zoeken ons een strategisch plaatsje, niet te zeer naar achter want dan word je al eens misselijk, niet te zeer naar voor want dan moet je meeluisteren met de chauffeur naar Frankski Galanski en Slavische vrienden. Een goede negen uur later, en met een hennig stijve nek van dat halfslapen in de bus, worden we gedropt in een stad die evengoed Kiev of Odessa had kunnen zijn. Zucht. Cyrillisch. Ik kan het met moeite wel lezen en [View Full Entry]

PieterVandermeeren - Pieter Vandermeeren | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 18 Photo(s) | 0 Video(s) | 1081 words | [diary=242398] | 2008-02-05 23:34:58

De bus
Jule
Paul

January 28th 2008

Don Giovanni

Europe » Poland » Masovian » Warsaw
Vorige vorige donderdag, inmiddels alweer twee weken geleden, ben ik met Jule naar Don Giovanni gaan kijken in het nationaal theater. Kon ik mijn schoenen die klak-klak zeggen nog eens aandoen, want de opera, daar smukt men zich voor op. Visueel was het allemaal heel sterk! De vrouwen met grote jurken en de mannen met strakke sexy pakjes en er waren ook veel neon lichteffecten wat het zo modern maakte. En zo af en toe vloog onze Don al eens door de lucht over het podium of rees er iemand op uit een graf. Heel vermakelijk. Alleen, Mozart kan toch wel [View Full Entry]

PieterVandermeeren - Pieter Vandermeeren | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 0 Photo(s) | 0 Video(s) | 121 words | [diary=240370] | 2008-01-28 15:46:54

January 28th 2008

Keep Walking

Europe » Poland » Masovian » Warsaw
Vorige vorige vrijdag, evenzo twee weken geleden, werd er een feest georganiseerd door Red Label van Johnnie Walker. Julia, een van Jule's flatgenoten werkt er op het bureau voor public relations en had heel wat in die pap te brokken, met een stel vip tickets voor leuke mensen die ze kent als extraatje. Hups! Mijn klak-klak schoenen alweer aangetrokken en een zwarte broek en dito hemd en je kan wel zeggen dat ik klaar was voor een fancy night. Aan de inkom liet de meest brede portier ooit ons vriendelijk binnen en vervolgens gaf het meest dunne meisje ooit ons een [View Full Entry]

PieterVandermeeren - Pieter Vandermeeren | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 1 Photo(s) | 0 Video(s) | 216 words | [diary=240378] | 2008-01-28 16:07:26

Excursie! Met een rugzakje vol met boterhammetjes en een flesje water en een appel en koekjes stapte ik maandag 21 januari om 8u in den wreed koude ochtend op de bus want we gingen op excursie in teken van het vak European Integration and Rural Development in Poland. De eerste halte was Bronisze, de grootste van de zeven marktplaatsen in Polen waar de verhandeling gebeurt van groenten, fruit en bloemen en planten. Ondertussen - de markt opende in 1999 - zijn er heel wat overdekte hallen, maar bijvoorbeeld de appelboeren stonden er allemaal buiten in de nevel rond een gasbrander. Sommige [View Full Entry]

PieterVandermeeren - Pieter Vandermeeren | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 1 Photo(s) | 0 Video(s) | 462 words | [diary=240388] | 2008-01-28 17:20:34

January 18th 2008

De Notenkraker!

Europe » Poland » Masovian » Warsaw
Ha! Laat ik de draad eindelijk oppikken. Ik had dus zondagavond frituurtje gespeeld. De daaropvolgende dagen waren er van veel sneeuw, terug naar de les gaan, erasmusvrienden die weer Warschau binnensijpelden, een nieuw koffiepak kopen en mijn bankrekening checken. Dat had ik lange lange tijd niet meer gedaan en zo stilletjes aan groeide het besef dat ik dat ook maar beter zo liet. Soit, erasmus blijkt een enorm kostelijke trip. En niet omdat ik mijn geld spendeer aan dure dingen. Je leeft gewoon enorm intens. Waar ik thuis tevreden zou zijn met een avondje voor de tv hangen of fietsen door [View Full Entry]

PieterVandermeeren - Pieter Vandermeeren | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 0 Photo(s) | 0 Video(s) | 461 words | [diary=237119] | 2008-01-18 14:28:25

January 18th 2008

Chez Pierre

Europe » Poland » Masovian » Warsaw
Zaterdagavond werd het grote Vol-au-Vent souper chez moi. Zoals ik al vertelde had ik mezelf het afgelopen weekend de kunst van het frieten bakken aangeleerd. Werd het dus tijd dat ik die kunst ook zou delen met mijn vrienden. Vijf uur heb ik besteed aan het maken van een reuzepot Vol-au-Vent. Kip koken in een groentenbouillon, kip ontbenen en ontingewanden, balletjes rollen, balletjes koken in dezelfde groentenbouillon, roux maken, liaison maken. Om 6 uur kwamen de gasten - Jannie, Katrine, Jule, Almut, Agi en zus, en Adam en Lisa - en ik zette hen aan de workshop FrietenSnijdenMetEenBotMes. Wanneer iedereen met [View Full Entry]

PieterVandermeeren - Pieter Vandermeeren | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 1 Photo(s) | 0 Video(s) | 251 words | [diary=237123] | 2008-01-18 14:52:49

Wielka Orkiestra Swiątecznej Pomocy
Wielka Orkiestra Swiątecznej Pomocy
Foto genomen met mijn nieuwe GSM!
Zoals ik eerder aankondigde heeft Kamila Kuba en mij verlaten, al enkele weken geleden. Dit weekend heeft Agnieszka haar plaats ingenomen. Agnieszka is achteraan de twintig, economist van opleiding en werkt voor een Non Profit Organisation die iets met banken te maken heeft. Ze zucht even fel als Kuba wanneer ze 's avonds rond zeven van haar werk terugkomt maar ze is bijna even geïnteresseerd als Kuba. Vatbaar voor een kleine babbel 's avonds in de keuken dus, wat ik erg waardeer. Maar eten doet ze haast evenmin als Kamila. 's Morgens een bord cornflakes met koude melk en 's avonds [View Full Entry]

PieterVandermeeren - Pieter Vandermeeren | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 1 Photo(s) | 0 Video(s) | 295 words | [diary=237132] | 2008-01-18 15:18:17

Ik heb jullie nog niet verteld over de laatste weken voor kerstmis, zie ik. Om de blog toch een beetje chronologisch te houden zal ik hier eerst in het kort over verhalen. Ik begin bij de week na het weekend in Wrocław. Dinsdag 11 december, Agi's verjaardag. Die dag ben ik druk in de weer geweest met de kerstinkopen, zodat ik 's avonds nog mijn pakket naar de post kon brengen om het tijdig naar België te versturen. 's Avonds hebben we Agi's verjaardag gevierd en samen met Jule, Jannie en Katrine kocht ik een ticket voor een concert de volgende [View Full Entry]

PieterVandermeeren - Pieter Vandermeeren | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 0 Photo(s) | 0 Video(s) | 397 words | [diary=236141] | 2008-01-15 11:50:37

« back 1 10 20 30 40 next »