MarcinM - Marcin Malesa

Lato 2007 spędzam na wyprawie do Azji: Chiny, Wietnam, Kambodża, Tajlandia. To moja pierwsza tego typu podróż. Jak będzie mi się chciało i będę miał czas, to czasem coś napiszę, powklejam jakieś zdjęcia:)))))
Private Message Subscribe Blog Map
Joined on: June 28th 2007
Last Login: September 11th 2009

Recommends 1

TB Code: [blogger=41987]

by MarcinM, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 next »

May 3rd 2009
Lands End Europe » United Kingdom » England » Cornwall
O wycieczce do Lands End myślałem od początku pobytu w Anglii, udało się to zrealizować dopiero teraz. Pięknie położony hostel 3km od miasteczka St. Just, fajne widoki na ocean - nie żałuję wyjazdu i 25 kilometrowego spaceru po stromym wybrzeżu Anglii.. [View Full Entry]

Published: May 6th 2009 | 32 Views | [diary=396811]

Cardiff Castle
Millenium Stadium

September 20th 2008
Londyn Europe » United Kingdom » England » Greater London » London City
Do Londynu pojechaliśmy we czwórkę, z dwiema koleżankami Dominiki. Dzień był bardzo długi, wstaliśmy przed 6 rano, a do domu wróciliśmy koło Północy. Warto było się przemęczyć, bo udało się zobaczyć naprawdę sporo w centrum Londynu. Trafiliśmy też przypadkiem na zmianę warty przed pałacem Buckingham. Wklejam kilka zdjęć. [View Full Entry]

Published: September 27th 2008 | 109 Views | [diary=328117]

Tower Bridge
Buckingham Palace
St. James Park

Pierwszy raz zdobyliśmy się na pobudkę o rano, by wszystkie wymienione w tytule miejsca zobaczyć w jeden dzień. W obie strony, do Salisbury i z powrotem jechaliśmy pociągiem, bilety rezerwowane z wyprzedzeniem były dużo tańsze niż autobusowe. Avebury to mniej znany kamienny krąg niż Stonehenge. Jest znacznie większy, ale też gorzej zachowany. Największy problem jednak w tym, że w jego środku powstało miasteczko... Stonehenge nas nie zawiódł, jednak tłumy zwiedzających oraz moż [View Full Entry]

Published: August 24th 2008 | 96 Views | [diary=315582]

Avebury
Avebury
Old Sarum

Ruiny katedry
Wrzucam zdjęcia z dwóch wypadów: Glastonbury i Wells oraz do Bath. Glastonbury znane jest opowieści o królu Arturze i rycerzach okrągłego stołu. Tutaj też zbudowano pierwszą w Wielkiej Brytanii katolicką katedrę, której ruiny można oglądać do dziś. Glastonbury to też największe w Anglii skupisko wyznawców religii Bogini Matki. Mnóstwo sklepików z akcesoriami do czarnej magii i obrządków okultystycznych znajduje się w samym centrum miasteczka. Wells to najmniejsze miasto w Anglii i znane jest z wielkiej " [View Full Entry]

Published: August 24th 2008 | 66 Views | [diary=315573]

Krótka fotorelacja... [View Full Entry]

Published: August 1st 2008 | 56 Views | [diary=307150]

September 23rd 2007
KONIEC... Asia » Thailand » Central Thailand » Bangkok
Po raz ostatni wjechalismy do Bangkoku. Po 3 miesiacach podrozy, przebyciu okolo 20 000 km kilkudziesiecioma roznymi srodkami komunikacji wracamy do Polski. Juz jutro wieczorem bede w domu, przyjdzie wrocic do szarej rzeczywistosci (no moze troche przesadzam z ta "szara" rzeczywistoscia - nie jest az tak zle:)), ale wspomnienia miejsc, ludzi i przezyc pozostana na zawsze. W odswiezaniu pamieci bedzie pomagac okolo 1500 zdjec, oraz 8 godzin filmu;)) (troche sporo tego wyszlo;)) Wszystkim, ktorzy czytali bloga bardzo dziekuje za uwage i przepraszam za wszelkie niedoskonalosci oraz za jakos niek [View Full Entry]

Published: September 23rd 2007 | 118 Views | [diary=204479]

Okazalo sie, ze trekking po dzungli, to nie zaden treking, tylko wycieczka po okolicach Kanchanaburi. Miasto to, oraz caly region znany jest z historii Drugiej Wojny Swiatowej. To tutaj alianccy jency oraz robotnicy z Azji budowali zaprojektowana przez japonczykow kolej tajlandzka - birmanska, majaca polaczyc tereny zdobyte przez japonczykow. Kolej nazwana zostala "koleja smierci" - przy budowie w arcytrudnych warunkach zginelo ponad 200 000 ludzi! Podczas wycieczki widzielismy miedzy innymi slynny Most na rzece Kwai, kilka muzeow, cmentarz wojenny, przelecz "piekielnego ognia". Wszystkie te [View Full Entry]

Published: September 22nd 2007 | 197 Views | [diary=204430]

Przytulajac slonia